Şimdi Ara

Emin Evim Sistemine GİRMEYİN [TÜM SÜREÇ HAKKINDA UZUN BİR YAZI]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
3
Favori
6.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,


    Öncelikle çok uzun bir yazı olacak. Bu konuyu ne çok yanıt gelsin diye açıyorum ne de birileri bu konuyu tartışsın diye. Olur da birileri bu sisteme girmeyi düşünür ve Google üzerinden arama yaparsa tüm süreci görsün-bilsin ve vazgeçsin diye açıyorum.

    "Hala bu sistemlere giren var mı yeaaaa" diyerek kendini üstün ırk zanneden arkadaşların yorumlarını takmayacağımı da en baştan belirtmek isterim.


    Arkadaşlar ben bu Eminevim belasına 2021 senesinde bulaştım. O dönemde kazandığım maaş 1 birim ise bankalardan çekeceğim kredinin 1 taksidi de 1 birime denk geliyordu. Dolayısı ile yaşam maliyetlerini de göz önüne alarak bankadan kredi çekemedim. Ardından bu sistemi araştırmaya başladım ve en güvenilir firmanın Eminevim olduğunu öngördüm. Sistemi ilk başta size ballandıra ballandıra o adına satış temsilcisi denilen arkadaşlar anlatıyor. Hatta o kadar istekliler ki konuşma esnasında size altın euro dolar düşecek vs. söylemlerine kadar gidiyor iş.


    Ümraniye şubesi ile yaptığım bir kaç görüşme ve ev piyasasını 10 yıl geriye dönük araştırdığımda fiyatların her sene %5-%10 gibi üzerine koyarak ilerlediğini gördüm ve peşinatlı sisteme elimdeki altınları bozarak 300.000TL için sisteme girdim. 2021 yılında alacağım ortalama 2+1 evin fiyatı 190.000TL ile 230.000TL arası değişiyordu. Bende 3 sene sonra olsa olsa evler 400.000 olur, 300.000 olarak gireyim üstünü de bir şekilde tamamlar evimi alırım diye düşündüm. Fakat sonrasında ülkede yaşananlar hepinizin malumu. 2021'de 210.000 TL'ye alabildiğim aynı ev şu anda 2.700.000TL'den tekrar ilanda.


    Peki burada sıkıntı nedir ? Sıkıntı şu ki ben 2021 yılında 300.000TL olarak girdiğim peşinatlı sistem için 2024 yılının Mart ayında 300.000TL alacağım. O paraya İstanbul'da ne ev kaldı ne araba ne de kümes. Bunu zaten baştan kabul ettiğim ve öngörülerimde yanıldığım için Eminevim'e kabahat bulmuyorum. Lakin dönem içinde beni arayıp farklı seçenekler sunabilir ve bir şekilde beni daha iyi bir seçeneğe yönlendirebilirlerdi. Bunu da sonradan olayla alakası olmayan bambaşka bir kişiden öğrendim. Ama bunu yapmıyorlar çünkü bunu 1 kere yaparlar ve devamı gelirse sistemin altından kalkamayıp belki de iflas edecekler.


    Neyse teslimat zamanı geldi çattı ve filmde bu aşamada koptu. Ben 3 yıldır her ayın 1. günü ödememi şıkır şıkır yaptım. Taksitleri hiç aksatmadım ki öyle huylarım da yoktur. Normalde teslimat günüm 20 Şubat. Biz neredeyse Şubat'ın başında teslimat evraklarını toplamaya başladık. İkametgah, kimlik fotokopisi, eş muvafakatnamesi, rehin sözleşmesi vs. vs. neredeyse istemedikleri bir tek soyağacım kaldı. Teslimatım bu evraklar tamamen hazır olana kadar o derece gecikti ki ben daha 2 gün önce paramı alabildim ve bugün 15 Mart.


    Evrak süreci de şu şekilde işliyor. Ben şubeye gidiyorum eş muvafakatnamesi imzalıyorum. Şube bunu kargo ile genel merkeze gönderiyor. Genel merkez onay veriyor ya da vermiyor. Bu süre minimum 2 gün. Ardından haber geliyor evrak siyah kalemle imzalanmış mavi olması gerekir diyorlar. Tekrar şubeye gidiyorum, imza veriyorum, genel merkeze gidiyor. Gitti 2 gün daha. Ardından rehin sözleşmesi için imza atıyorum. Şubeye gidiyor. Yine 2 gün ve yine red. Tekrar düzeltme ve gitti 2 gün daha. Bu süreçte işten sürekli izin almam sebebi ile yaşadığım sıkıntıların ise haddi hesabı yok. Kardeşim yaparsın bir liste. Bende hepsini toplar getirir sana veririm sende onaylarsın olur biter. Git gel git gel Ümraniye yollarını arşınladık bu avellerin yüzünden. Neyse nihayet tüm onaylar geldi ve ben ev olan üyeliğimi arabaya çevirdim çünkü 300.000 TL'ye ev kalmadı. Bari dedik dandik ve güvensiz de olsa bir araba alalım malımız olsun ileride satarız vs.


    Orada da sistem şu şekilde işliyor. Önce aracı bulup ruhsatı Eminevim'e bildiriyorsunuz. Onlar araştırıyor ve onay veriyor ardından teslimat günü belirleniyor. Ben aracı buldum. Satıcı ile fiyatta anlaştım. Ruhsatı bu avellere gönderdim. Ardından gelen ilk soru "satıcı ile akrabalık bağınız nedir?" Sizi bu durum neden ilgilendiriyor dediğimde ise müşteri temsilcim 1-2 ve 3. derece akrabalara satış yapılmadığını söyledi. Hemen telefonu kapattım. Sözleşmemi tekrar okudum. 3. derece diye bir ibare yok. Tekrar aradım müşteri temsilcimi. Böyle bir durum benim sözleşmemde yok siz neden bahsediyorsunuz diye sordum. O kadar sistemsiz ve iş bilmez bir durumdalar ki temsilci bu sefer de bana 1 ve 2'den eminim de 3. dereceden emin değilim diyor. E dedim o zaman beni neden böyle bir şey için 1 haftadır bekletiyorsunuz ?


    Gel zaman git zaman 2 hafta geçti. Ben bu sürede hala teslimat gününün gelmesini bekliyorum. 2 hafta süre içinde de satıcıyı yalvar yakar bekletiyorum adam arabasını satacak parasını alacak diye Eminevim'in keyfini bekliyor. Neyse nihayet yanıt geldi. Ne olsa beğenirsiniz ? Üyeliğin başında Eminevim tarafından bana verilen teminat senedini vermediğim için teslimat onaylanmamış. ULAN İSTEMEDİNİZ Kİ!!!??? diye bağıra çağıra şubeye gittim. Biraz hır gürden sonra evrakı alıp GENEL MERKEZE KENDİM GÖTÜRÜP ELLERİMLE TESLİM ettim. 1 haftada o evrağın sisteme yüklenmesini bekledik. Bu süreç toplam neredeyse 1.5 ay sürdü. Şaka değil 1.5 ay ve bunun 3 haftası satıcıyı bekletmekle geçti.


    Nihayetinde işi hallettik. Teslimat günü geldi ve şaaaakkk bir bomba daha. Ben önce aracı üstüme alacakmışım. Yeni ruhsatı bunlara gönderecekmişim ve sonrasında para satıcının hesabına akşam 5'te geçecekmiş. Dedim ki KARDEŞİM KAFA MI BULUYORSUNUZ ADAMIN 450.000 LİRALIK MALINI BEN NASIL ÜSTÜME GEÇİREYİM PARA VERMEDEN ????? BUNU KİM KABUL EDER ???? EVİMİZİ ALABİLELİM DİYE GİRDİĞİMİZ SİSTEM BENİ SİNİR STRES GÜNAH SAHİBİ YAPTI DEDİM. Sistem böyle yapacak bir şey yok dediler. Mecburen eyvallah ettik ve satıcıya el açarak durum bu çok üzgünüm ama garantiniz benim diyerek işlemi yaptık. Nihayetinde de para adamın hesabına geçti ve iş bitti.


    Ama gelin görün ki BENDE BİTTİM. Hem maddi olarak büyük zarara uğradım hem de teslimat sürecinde yaşadığım sıkıntılardan dolayı manevi olarak aşırı derecede yoruldum. İnanın sakallarımda beyazlar çıkmaya başladı.


    VELHASIL KELAM BU ADAMLAR İLE İŞ YAPILMAZ. BU KADAR SİSTEMSİZLİK OLMAZ. BUNLARA 1 LİRANIZI BİLE KAPTIRMAYIN. BEN YANDIM SİZ YANMAYIN. HİÇ BİR ŞEKİLDE SİZİN KARINIZA BİR DURUM YOK. ENFLASYON OLMAYAN ÜLKELERDE 1 TIK BU SİSTEM DÜŞÜNÜLEBİLİR AMA ENFLASYON VARSA BU SİSTEM BOMBOŞ BİR SİSTEM. GERÇİ ENFLASYON OLMASA BU TİPLERE DE EL AÇMAYA GEREK KALMAZ ZATEN...


    Saygılarımla.








  • O teslimat şeklini duyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü hocam zaten. Yahu dedim bu devirde böyle bir şeyi kim yapar ? Adamla artık o 2 haftalık süreç içerisinde akraba gibi olduğumuz için biraz yalvar yakar modunda samimi bir şekilde yaklaşıp ikna ettim. Hatta evime yemeğe davet ettim. En azından aile yapımızı yerimizi yurdumuzu görsün ikna olsun vs. diye düşündüm. Bunları yaşamak zorunda değilim ki. Sen bana paramı anında yollamak zorundasın. Böyle saçma bir sistem olamaz ya. Yazarken bile sinirleniyorum.

  • Geçmiş olsun hocam satıcıyi nasıl ikna ettiniz
  • 0alametifarika0 kullanıcısına yanıt

    O teslimat şeklini duyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü hocam zaten. Yahu dedim bu devirde böyle bir şeyi kim yapar ? Adamla artık o 2 haftalık süreç içerisinde akraba gibi olduğumuz için biraz yalvar yakar modunda samimi bir şekilde yaklaşıp ikna ettim. Hatta evime yemeğe davet ettim. En azından aile yapımızı yerimizi yurdumuzu görsün ikna olsun vs. diye düşündüm. Bunları yaşamak zorunda değilim ki. Sen bana paramı anında yollamak zorundasın. Böyle saçma bir sistem olamaz ya. Yazarken bile sinirleniyorum.

  • Valla iyi satıcıya denk gelmişsin şahsen birisi bana dese arabayı devir et para akşam 5 te gelecek dese hadi lan yürü git derim...

  • Ben de bir meraktan uğramıştım şubelerine. Hatta bu firma değil bir diğer benzer firmaya uğramıştım. Aynı mevzular orda da geçti yok altın düşecek şöyle bir tanıdığım var o söyledi falan. Neyse ki ne deseler umrumda olmadı ve banka üzerinden kredi çekerek aldım kredimi. En azından ev benim ve ne ödeyeceğim belli.

  • bu adamlar faiz yok diyor ancak parayı vermeye gelince kazanacakları faiz için (ne kadar geç verirlerse o kadar işletirler) devamlı bahane buluyor.


    bana da çok diyen oldu gel sende katıl, bir evin olur diye. umarım girmeyi düşünenler burada yazılanları okuyup vazgeçer.


    rezillik başka bir şey değil!


    size de geçmiş olsun, hem maddi hem manevi yıpranmışsınız.

  • Benim arkadaşta bu sisteme üye olmuştu. Fiyatlar çok yükselmeden evini aldı ama o da çok memnun değildi. Sözde faizsiz diyorlar ama yok dosya masrafı yok bilmem ne sigorta parası yok ekspertiz bilmem neyi vs. Adamlar faizden elde edemedikleri parayı başka şekilde çıkarıyor.



    Bu sistemde çalışan birçok firma kapandı ama büyükbaşlar halen devam ediyor. Eninde sonunda bir yerde patlayacaklar ama ne zaman olacağını ileride görücez.

  • crazyfriend712 kullanıcısına yanıt

    Hocam faiz olarak bakarsan sistem mantıklı ama enflasyon olduğu için o beklediğin yıllardaki tüm artışlar sana yük oluyor. Enflasyon olmasa güzel sistem aslında. Ben 300.000TL'yi 22.000 TL organizasyon ücreti ödeyerek aldım mesela. Ama 3 yılda yaşanan müthiş artışlar beni kredi çekmekten beter hale getirdi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nk061

    Hocam faiz olarak bakarsan sistem mantıklı ama enflasyon olduğu için o beklediğin yıllardaki tüm artışlar sana yük oluyor. Enflasyon olmasa güzel sistem aslında. Ben 300.000TL'yi 22.000 TL organizasyon ücreti ödeyerek aldım mesela. Ama 3 yılda yaşanan müthiş artışlar beni kredi çekmekten beter hale getirdi.

    Ağlanacak halimiz var, ALLAH sonumuzu hayır etsin

  • geçmiş olsun..


    tupusunu ruhsatını üzerime alamadığım hiç bir oluşuma, sisteme önden para ödemem.

    önce mal sahibi olursun sonra onun borcunu ödersin.


    ev diye giriyorsun, çeyrek araba alıp çıkıyorsun sistemden. güzel yöntem.


    -

    arkadaşım 7-8 yıl önce bu sisteme dahil olurken girme dedik dinlemedi oda en son araba alıp çıktı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sar1Lac1 -- 15 Mart 2024; 13:52:16 >
  • Güya İslam'a uygun sistem, aldıkları kul hakkını düşünüyorlar mı acaba? Satıcıya da helal olsun, ben ruhsatı vermezdim şahsen.

  • şubatta 800 lük bir araba için girecektim üstüne 74 bin organizasyon ücreti istediler en erken temmuzda vereceklermiş parayı


    biraz düşündüm sonra vazgeçtim mantıklı gelmedi bana açıkcası

  • quote:

    Orijinalden alıntı: M0meNtS

    şubatta 800 lük bir araba için girecektim üstüne 74 bin organizasyon ücreti istediler en erken temmuzda vereceklermiş parayı


    biraz düşündüm sonra vazgeçtim mantıklı gelmedi bana açıkcası

    Aman hocam... Teslimat şeklini yukarıda anlattım, gördünüz. Böyle bir rezillik olamaz. Bana resmen diyor ki adamın malını üstüne al. Adama da söyle akşama kadar parasını beklesin. Böyle bir sistem olamaz. Ben sana ruhsatı attığım an bana parayı 5 dakika içinde gönderebiliyor olman lazım. Şaka gibi bir süreç yaşadım. Aman diyeyim uzak durun.

  • daniel_wellington D kullanıcısına yanıt

    Hocam İslam falan takan yok. Karşınızda şubede kös kös oturan bir müşteri temsilcisi var. Onun dışında 1 tane yetkili yüz göremiyor ve ulaşamıyorsunuz.


    Yazıda yazmayı unuttum mesela. Bu 1.5 aylık süre içerisinde 3 kere çağrı merkezine şikayet bildirdim. Geri döneceğiz, ilgili birime ileteceğiz diyip kayıt alıyorlar güya. 1.5 aydır ne arayan vaaar ne soran...

  • Beni canları sıkılınca ararlar ve ballandıra ballandıra anlatırlar birşeyler bende ciddi ciddi dinliyormuş gibi yapıp en son bombayı atıp kapatırım bunlara.
  • Birader okudukça gerildim haline üzüldüm. Geçmiş olsun o arabayı bir süre kullanma sinirin yatışsın kafan yerine gelsin. Ben 4 sene önce bir kez görüştüm bunlarla her ay arayıp dururlar. Öyle aymazlar işte
  • Bu kurumlar "finans" kurumu. Ev işin bahanesi (din de işin bahanesi) . Para toplayıp paradan para kazanıp işletme peşindeler.


    Enflasyon olmasa sorun yok. Ev sahibi de olursunuz. Enflasyon olunca patlıyor herşey.


    Baştaki düşünceniz yanlış değil suç sizde de değil. Dünyada böyle bir hukuksuzluk ve enf yok zaten.


    Geçmiş olsun

  • bu sistemlerden uzak durmak lazım enflasyon olduğu için. aylık ödemesi altın üzerinden, alacağın parada altın üzerinden olan bir sistemleri varsa düşünülebilir aylık mesela 5gr altını o günkü belirlenen tl karşılığını ödersin yatırdığın paraya görede altın üzerinden alırsın. enflasyonu olan bir parada faizsizsiz bu tür sistemler mantıklı değil. son yıllarda dolar bile enflasyonla değer kaybetti.

  • okurken ben yoruldum. geçmiş olsun

  • 01virüs01 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben girdiğimde böyle enflasyon yoktu ki. Mevzu oradan bana zarar olarak döndü zaten. Her şey olağan devam etseydi maddi açıdan iyi bile olacaktı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.