Şimdi Ara

Emin Evim Sistemine GİRMEYİN [TÜM SÜREÇ HAKKINDA UZUN BİR YAZI] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
3
Favori
6.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Keşke 2021 senesinde bir konu açıp Eminevime girilir mi diye sorsaydın.

    O zaman ben sana girilir ama bu enflasyon şartlarında hiç bulaşma derdim.

    Eminevime 2010 da iki oğlumda girdi. O zamanlar enflasyon tek haneliydi.

    Ve iki oğlumda Eminevim sayesinde ev sahibi oldu.

    Sadece oğlum değil baldızım ve bir çok tanıdık ev sahibi oldu.

    Bu tür sistemler enflasyonun %10 un altında olduğu zamanlarda iş görür.

    Enflasyonun % 20 leri geçmesiyle birlikte iş çığırından çıkar.

    90'ların başlarında Eminoto adıyla bu tür organizasyonlar yapmaya başlayan firma mevcutların içinde en güvenilir olandır.

    Ancak onlarında enflasyon karşısında yapabilecekleri bir şey yok.

    90'lardaki enflasyon ortamında zaten TL bazlı değil döviz bazlı çalışıyorlardı.

    Ancak mevcut iktidarın dövizi baskılaması sebebiyle bu dönemde, döviz bazlı çalışma da iş görmezdi.

    Çünkü ev ve oto fiyatları döviz bazında bile yükseldi.

    Türkiye de doların enflasyonu Amerika daki enflasyondan fazla çünkü.





  • emekli56 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, enflasyonun nispeten düşük olduğu yıllarda benim de tanıdıklarım ev sahibi oldu hem de gayet avantajlı bir şekilde oldular..
    2018'den sonra film koptu diyebiliriz aslında, ondan sonra giren herkes bir şekilde zarar etmiştir.. 2021 ve sonrası ise örnekte de görüleceği üzere hüsranla sonuçlanıyor..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ülkede yasal olarak tokatlama yapmak serbest, aslında en doğrusu bunların yaptığı, faiz haramcıları tokatlıcaksın böyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sistem nasıl işliyor bilmiyorum ama anladığım kadarıyla siz her ay düzenli ödeme yapıyorsunuz onlara yani bir nevi para biriktiriyorsunuz onlarda size belli bir süre sonra bu parayı veriyor.Niye kendi paranızı başkasına emanet edesiniz ki ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hades333 kullanıcısına yanıt
    Niye, hâşâ haram değil mi?
    Eğer Müslüman isen Bakara suresi 275-279. ayetlerinin mealine bakabilirsin..
    Yok Müslüman değilsen zaten bir şey demeye gerek yok!..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konuyu okurken benim saçlarım ağardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drangela61 D kullanıcısına yanıt
    Ayetleri yeni okudum, bunların yanlış anlaşılıp kitaba yanlış aktarılma ihtimali var mıdır acaba. Çünkü faizin yasak olması akla mantığa sığmıyor. Faizin olmaması, enflasyona göre düşük kalması asıl insanlara zarar veriyor.
    Bana 1M dolar borç ver 20 yıl sonra sana 1M olarak ödeyeyim 1 iphone bile alamadığında ben senin hakkını yemiş olmayacak mıyım?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3K1X kullanıcısına yanıt
    Kura yapıyolar. Bu hikayenin birde ilk kurada kazanan taraflısı var oda sistemin çok güzel olduğunu anlatır. Bizim kuzen de 2 sene önce girmiş şansa ilk ay çıkmış kura evini zamlanmadan aldı sistem güzel diyordu. Saçma abicim sondaki adamın çektiğini görüyorsunuz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Faiz takıntısı olan insanları anlayamıyorum. Gerek eminevim veya gerekse faizsiz finans hizmeti veren diğer şirketler ya da katılım bankası olarak adlandırılan bankalar sizden mutlaka adı faiz olmasa da faize yakın para alır. Gidin bankayla muhatap olun en azından işini nasıl yaptığını bilirsiniz.

  • Malûm firmada satış temsilcisi arkadaşım var kendisi bile ben kesinlikle girmem bu sisteme diyor olay net aslında sizden aldığı parayı işletiyor veya değerlendiriyor sonra size sizin paranızı veriyor olan biten bu peki o aradaki enflasyon faiz kaybı nerede tabiki onların cepte 🙂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drangela61 D kullanıcısına yanıt

    Hocam sorun yaşadığınız şirketin ismini AÇIK bir şekilde yazmanızı rica ederim. Bu konu kaç kişiyi bu çakal tayfasından kurtarırsa o kadar iyidir.


    Birde bende sizin durumunuzun çok daha kötüsünü yaşadım zaten. İlk girerken 2021 yılında 200 gram altın bozdum. O gün altın 374TL idi. Bugün 2400TL. Oradaki zararımı bırakın yazmayı düşünmek bile istemiyorum zaten. Ama atladığınız nokta şu. Ben bu sisteme girdiğimde enflasyon diye bir bela yoktu ülkede. Vardı evet ama çok makul düzeyde idi. Ne olduysa benden sonra oldu. Benimle aynı dönemde giren her üye hemen hemen aynı kaderi yaşadı maalesef.

  • emekli56 kullanıcısına yanıt

    Hocam enflasyon ben bu sisteme girdiğimde hala makul seviyelerde olduğu için o gün bunu sormak aklıma gelmedi ama başıma gelenlerden sonra bende buraya bu konuyu açtım ki aklına gelen bir vatandaş olursa konudan faydalansın.


    Sizin yazdıklarınız da çok kıymetli. Ve zaten bende sizin yazdıklarınızı yaşayarak öğrenmiş oldum. Bunların yapması gereken aslında enflasyon korumalı bir sisteme geçmeleri. Yani bir kurumu baz alıp o kurumun açıkladığı rakama göre hem üyeliği hem de taksitleri yükseltmek en doğrusu olur.


    Fakat bunu da yapamıyorlar çünkü üye sayısı çok fazla ve tüm sistem allak bullak olacak. Bunu da göze alamadıkları için salmışlar çayıra Mevlam kayıra. Altta kalanın yani üyenin canı çıkıyor.

  • 3K1X kullanıcısına yanıt

    Hocam sistem genel anlamı ile şu. Sen bu adamlardan 300K istiyorsan peşinat ve ödediğin taksitlerin toplamı istediğin paranın %50'si seviyelerine gelince sana parayı veriyor. Bu aradaki makas ne kadar açılırsa o kadar kötü. Bende de bu süre 3 yıldı. 3 yılda da ülkenin başına gelmeyen kalmadı zaten gördüğünüz gibi. O yüzden saçma sapan bir hal aldı benim için.

  • 2015 de babam çarpıldı bu sisteme. 180 bin tlye çamlıca da iyi daire alınabiliyordu. Babam sisteme girdi elde altın vs vardı... 2018 de 70 bin tl ödemişti. Hala bize kura çıkmadığı için oradaki evler 400 bin tl olmuştu. Bizde bu sistemden kurtulmak için onların emin enerji sistemine geçiş yaptık. 70bin tl elektrik hissesi ayda 1500tl para getiriyordu. Yine tonla yalan dediler bu sistem çok kârlı diye ama yalan.
    En sonunda da oradaki hisseyi emin otoya çevirdik. Kendi galerilerinden i20 alıp kurtulduk. Araba 55 bin liraydı allahtan üstünü 2 3 ay sonra verdiler.

    Sizin kadar çarpılmadık ama faiz haram demeyip çamlıca dan ev alsaydık şuan 5-6 milyon liralık evde oturacaktık...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Negatif Statü Hakları N kullanıcısına yanıt

    Ben faiz takıntısı ile girmedim ama üyelerinin büyük bir kısmını böyle kandırdıklarını düşünüyorum.

  • Arondir kullanıcısına yanıt

    Aynı şeyi tersten yaşadık.. ilk çıkanlar aşırı şanslı ama bu arkadaş ve bize sağlam girdi


    Bu sistemi suçlamıyorum ama uygulanacak ülke burası değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt

    Bankada TL'den başka hiçbir şey tutmam. Dolar ve Euro piyasa değerine göre bakar alırım, gider bankadan da çekerim tutmam.

    Eskiden yine gram altın falan alıyorum hesap üzerinden onu da bıraktım.


    Benim sahip olduğum birikimim de bu yüzden sistem dışında. Böyle milyonlarca insan var. Güven olmadığı için ekonomi de hiçbir zaman düzelmeyecek.

  • Hades333 kullanıcısına yanıt
    Hocam az önce bir cevap vermiştim ama benim de yanlış bildiğim şeyler varmış, o yüzden cevabı sildim, okuyanlar buraya tekrar bakar inşaAllah..
    Deminden beri araştırma yapıyorum, vesile oldunuz, Allah razı olsun..
    Öncelikle yanlış anlaşılma ya da yanlış aktarılma gibi bir durum hâşâ olamaz..
    Faiz almak da vermek de haramdır..
    Sizin enflasyon karşısında paranın erimesi endişenize gelince evet böyle bir durum söz konusu ama o zaman enflasyonist bir ülkede yani Türkiye'de TL ile borç vermeyeceksiniz..
    Dövizle ya da gram altınla borç vereceksiniz, onu da fiziki olarak vermeniz lazım..
    Yani bugün 10 gr şu kadar ediyor, al sen bu parayı diyip 1 yıl sonra 10 gr bu kadar ediyor ver bakalım demek de olmuyor.. Fiziki olarak 10 gr borç vereceksiniz aynı şekilde fiziki olarak geri alacaksınız..
    Bir emtiaya endekslemek de mümkün ama günümüzde bunun uygulanabilirliği pek mümkün değil.. Yani malın kendisini vermeniz aynı şekilde geri almanız gerekiyor ki zor bir durum..
    En güzeli bir döviz ya da gram altını fiziki olarak borç verip almak..
    Bununla birlikte bugün 10 bin borç verip 1 yıl sonra 15 bin lira olarak almak ya da bankaya 10 bin yatırıp 1 yıl sonra 15 bin lira olarak almak ya da 10 bin kredi çekip 15 bin lira olarak geri ödemenin hepsi faize girer, haramdır..
    Şöyle bir şey daha öğrendim:
    Misal adama 10 bin borç verdiniz, 1 yıl sonra geri alırım dediniz.. Ama adam imkanı olmasına rağmen borcunu ödemedi, o zaman zulüm ettiği için 1 yıl sonrasını sıfır noktası kabul edip geri kalan süredeki enflasyon hesabına göre talep edilebilirmiş.. Yani 12 ay sonra yerine 18 ay sonra ödediyse son 6 aylık enflasyon hesaba katılabilirmiş.. Fakat burada da dediğim gibi adamın ödeme imkanı olup da ödememesi hâlinde geçerli, eğer ödeme imkanı olmadığı için ödeyemediyse kolaylık sağlamak en güzelidir..
    Velhasılıkelam dikkat etmek lazım..
    Siz yine de bir ehli sünnet hocaya danışın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangela61 -- 16 Mart 2024; 15:46:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Yukarıda yazdım hocam, 2018'den sonra işler bozulmaya başladı, 2021'den sonra hüsran oldu diye.. Ben de sizinle aynı dönemde bulaştım bu işe ama o kadar büyük bir meblağ değildi ve daha erken uyanıp çıktım sistemden.. Yine de bugünün parasıyla doğrudan 70 bin, aynı arabayı çok daha pahalıya almak zorunda kaldığım için dolaylı olarak 400 bin civarı zararım var.. Şimdi düşündüm de az para değilmiş be!..

    Benim çalıştığım firma Birevim idi, şimdi nasıllar, ödemeler ne âlemde bilemiyorum..
    Ama sistemin yapısı gereği firmanın adının çok da bir önemi yok, enflasyonist ortamda hiç mantıklı değiller..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.