Şimdi Ara

Emin Evim Sistemine GİRMEYİN [TÜM SÜREÇ HAKKINDA UZUN BİR YAZI] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
3
Favori
6.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SilenthillDream kullanıcısına yanıt

    300.000 TL'ye ev mi kaldı ?

  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizim memlekette bir finansal ya da iktisadi enstrümanda faizsiz, imece, gelir ortaklığı, piramit çekiliş şu bu modeli görünce otomatikmen arazi oluyorum. İster emin olsun ister fuzül ister bilmem kim. Evrak saçmalıklarına bakar mısınız? Devlet dairesinde böyle bürokrasi yok yahu. Üyeliğe adam alırken de mavi/siyah tükenmez kalem şartı arıyor musunuz? Tabii ki hayır. Paraları geri vermeye gelince bin dereden su getir dur. Rezalet vallahi. Evsiz, arabasız kalırım kafam daha rahat olur. En azından kimseye para kaptırdım mı derdim olmaz. Arabanın teslimi için gerekli kepazeliklere girmiyorum bile. Kim neden ruhsatı devretsin parasını almadan? Ruhsat alınacakmış abilere verilecekmiş de onlar da ruhsatın baskısını, matbaanın rengini beğenirse parasını verecekmiş.


    Geçiniz abicim geçiniz. Bu memleketin her neslini tokatlayacak bir şeyler buluyorlar. Bankerler castelliler 70'lerin sonunu 80'lerin başını tokatladı. 90'larda islami finansçılar, yimpaş, kombassancılar ihlasçılar faiz hasasiyetimiz var diyen müslümanları tokatladı. Bir ara Titan saadet zinciri yine doksanlarda epey bir adam tokatladı. 2000'lerde quest netler, megaholdings ler, çiftlikbankçılar bir nesli sırasıyla tokatladı geçtiler. Artık uyanık olun sene kaç oldu, kaç kere resmen ders verdiler bizim millet ısrarla akıllanmıyor. Bu bilmem ne "evimciler" tokatçı değilse bile şu reel enflasyonun üç haneli olduğu ortamda kimseye ev araba teslim edebilmeleri o kadar kolay değil eskisi gibi. Artık uyanın, finansal okur yazarlığı öğrenin. Geçmişi biraz okuyun. 38 yaşındayım şüphelendiğim hiç bir şeye 10 TL bile basmam. Deneyimlerim bu memlekette bana bunu öğretti.





  • Weisanstein kullanıcısına yanıt

    Hocam dediklerinize katılıyorum ama bunlarda tokatçılık durumu yok. Bana sorarsanız düpe düz kötü niyetliler. İnsanlara vaat ettiklerini veriyorlar ama verdiklerinde alıcının işi görülüyor mu görülmüyor mu orası tartışılır. Tokatçılar biraz daha farklı. O yüzden yorumunuzun bu kısmına katılamıyorum.

    Tecrübe işine gelince de... Ben 30 yaşındayım. Yaşadığım bu olay hem bana büyük bir tecrübe oldu hem de anlatabildiğim kadar kişiye bunu anlatıp insanları uyarmak için artık büyük bir bilgi birikim sahibiyim. Herkesin öğrenme şekli farklı. Emin Evim Sistemine GİRMEYİN [TÜM SÜREÇ HAKKINDA UZUN BİR YAZI] 

  • Allah yar ve yardımcınız olsun bu sisteme düşüren hükümet utansın batsın. Çok zor bir süreç hep karşıydım emin evim v.b kurumlara hepte karşı kalacağım çok sıkıntılı bir süreç enflasyondan dolayı ödenen para pula dönüşmekte zaten. Satıcı adamı iyi ikna etmişsiniz şahsen ben kabul etmezdim çok geçmiş olsun hocam. Keşke kendiniz 2021'de ev kredisi çekip alsaydınız, ben 2019da öyle yaptım çok şükür halime darısı sizlere inşallah...

  • Bu tarz sistemler bizim gibi enflasyonist ülkelerde olmazzzz. Birkaç sene piyasalar stabil gitti diye bu şirketler hemen türedi ama olmaz arkadaşlar olmaz. Dış ticaret açığı verdiğimiz sürece de enflasyonu stabil hale getirmemiz mucize.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nk061 kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    tokatçı değilse bile


    Burada zaten söylemişim hocam. Tokatçı değilse bile olmaz yürümez yani senin sisteme girdiğin zamanlar koronanın caf caflı olduğu, Berat'ın reisin nas masalları anlattığı dönem yanlış hatırlamıyorsam. Reel enflasyonu anlaman lazımdı o dönem 28-27 yaşında adamsındır.


    Alıntı

    metni:
    Yaşadığım bu olay hem bana büyük bir tecrübe oldu


    Bir sıkıntı da burada işte. Testi kırıldıktan sonra tecrübe geliyor da her nesilin ayrı bir testisini kırıyorlar. Bankerler, Almancı İslamcı holdingler, mavi yumurta satan çiftlikbankçılar, questnet çiler, sürekli 5-10 senede bir dolandırıcılık döngüsü sokuluyor sisteme. Tokadı yiyen akıllanıyor ama mesele geçmişi biraz okuyup irdelemekte. Testi kırılmadan önlem alabilmekte. Gazetenin spor sayfasını okuyup bırakan memleketiz. Ne olmuş ne yaşanmış ne dersler alınabilir 10-15 sene öncesine bakan yok. Kanallar da sağolsun enişteye baldıza kaymalı diziyi basıp duruyorlar onlar bir yandan sosyal medya tiktok insta bir yandan acaip bir nesil olduk çıktık. Allah sonumuzu hayır etsin.


    Neyse siz parayı kurtarmışsınız, iyi kötü bir araba almışsınız. Geçmiş olsun diyelim, biraz acı biraz öğretici bir deneyim olmuş. Kazasız belasız binin arabanıza inşallah.





  • Emin Evim Sistemine GİRMEYİN [TÜM SÜREÇ HAKKINDA UZUN BİR YAZI] Emin Evim Sistemine GİRMEYİN [TÜM SÜREÇ HAKKINDA UZUN BİR YAZI] Emin Evim Sistemine GİRMEYİN [TÜM SÜREÇ HAKKINDA UZUN BİR YAZI] Emin Evim Sistemine GİRMEYİN [TÜM SÜREÇ HAKKINDA UZUN BİR YAZI] Emin Evim Sistemine GİRMEYİN [TÜM SÜREÇ HAKKINDA UZUN BİR YAZI] 

    Emin Evim Sistemine GİRMEYİN [TÜM SÜREÇ HAKKINDA UZUN BİR YAZI]




  • zaten bu sebeple girilmez böyle sistemlere ev çıkana kadar paran pul olur, ama gram altın bazında paranı yatırma imkanı olsa belki olur ama buda boş iş neresinden tutarsan tut boş iş

    tıpkı birikim için 55 yaşında alabileceğin yüzde 30 devlet katkısı bes yapanlar gibi çok geniş adam olmak lazım bunun aksini iddia etmek için

    eğer emin evime girene kadar tüm paranı altın yapıp, sanki borcun var gibi her ay altın biriktirseydin kesinlikle 5 6 yıl sonra borçsuz ev alma imkanı olurdu

    tüm yatırım araçları sürünür sürünür 5 - 7 yıl içinde fırlar tıpkı 400 tl gram fiyatının 2000 olduğu gibi, şimdi baz fiyat 2000 5-7 yıl içinde yine aynı şekilde 3 4 kat yapar

    mesela ben yıllar önce çeyrek altın biriktirmeye başladım her ay 1 tane hedef sonu bu çeyrekler bir daire alana kadardı 33 çeyreğe kadar biriktirdim sonra şeytana uyup araba aldım hey gidi günler bi çeyrek 17 tl idi ilk başladığımda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bana da söylediler de ben güvenmiyorum bu sistemlere. Herkes evini alır bana gelince gökten taş yağar ya da firma batar dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlardan biri benim evin altında şube açmıştı patladılar işyeri aylarca öylece kaldı açmadılar polis nöbet tutuyordu kundaklamaya karşı
    Ne insanlar mağdur oldu
    Benim böyle sistemlere hiç güvenim olmadı banka kredi vermeyince nakit almıştım evimi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sizin paranız size vermiyorlar. Yanlış anlamayın ama sizin gibi naif ve piyasa bilmeyen insanları kandırıyorlar. Bu sistem direk bir kandırmacadır. Paranıza çökmektir. Devlet zamanında bunlara pek izin vermiyordu ama ne olduysa* son 10 senedir iyice palazlandılar. Yanlış anlamazsanız iki tane sorum olacak.
    1) Bozduğunuz altınlar ne kadar dı?
    2) Aylık ne kadar taksit ödemesi yaptınız?

    @nk061



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 17 Mart 2024; 9:27:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mütedeyyin kesimin faiz hassasiyetleri ile gayrimenkul sahip olma sistemidir bunlar. Havuzda topladıkları paralar ile sırasıyla insanları yararandırıyorlar.


    İmece gibi düşünün.


    Özetin özeti bu.


    Fuzul ev, cart ev, curt ev.


    Bu ortamda asla girilmez, asla!


    KS'ne geçmiş olsun. Kar payı ile kandıran katılım bankaları gibi sanki bu EE gibi sistemler parayı kasalarında tutuyor öyle mi. Faiz'in repo'nun tillahını kazanıyorlar.

  • acr kullanıcısına yanıt
    240 gram altın bozmuştum 374 liradan
    Aylık 2.000TL ödüyorum.

    O gün 90K para ediyordu bugün 240 gram altınım olsa 500K küsür para ediyor. Zaten buradan bile efsane bir zararım var. Nerden baksanız %60 sadece altından bana eksi yazdı. (TL bazında)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 17 Mart 2024; 11:39:41 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Hocam tüm yaşadıklarınız adına geçmiş olsun lanet bir surec olmus, ancak bankadan ev kredisi aldığınızda da ilk önce evin üzerinize gecmesi gerekiyor ve tapuyu görüp ardından banka direkt alıcı için verdiginiz ibana parayı gönderiyor tabiki aksam 5 beklenmiyor orası ayrı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ultrAslan-BH U kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sağolun. Burada şöyle bir fark var hocam. Hesabına parayı bekleyecek olan kişi karşısında banka olduğunu ve para gelmezse mücadele edebileceği bir kurum olduğunu biliyor + daha resmi bir işleyiş olduğu için güven oluyor.

    Ama bu sistemde adam ne Eminevim’den bir yetkili görüyor ne başka bir şey. Parası hesabına yatmasa karşısında Ümraniye şubede çalışan satış temsilcisinden başka kimse yok. Aynı şekilde benim de öyle. Parayı yatırmasalar genel merkeze ulaşma ve yanıt arama şansınız sıfır.

    O yüzden aynı durum değil diyorum. Bu süreçte 3 kere genel merkeze ulaşmaya çalıştım mesela ama çağrı merkezinden öteye geçemedim. Not aldık ilgili birime bilgi vereceğiz onlar size dönerler diyorlar. Robot gibi hepsi aynı şeyi söylüyor ama bugün oldu hala dönen yok. Durumun vahametini buradan anlayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 17 Mart 2024; 11:37:11 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • abboww kullanıcısına yanıt
    İşte herkesin nakit alma şansı olmayınca bunların tuzağına düşüyorsunuz hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Weisanstein kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim ama girdiğim dönem 2021 Ocak ayı idi. Yani öyle Nass cart curt muhabbetleri yoktu diye hatırlıyorum. Yaşadık gördük diyoruz işte hocam. Olan oldu giren girdi çıkan çıktı. Tek gayem başkalarını bu işlerden korumak artık.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İslamcı geçinen tiplerin ve oluşumların tam olarak özetini paylaşmışsınız.
    Allah bizleri böyle İslamcılardan korusun...

    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nk061 kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun hocam yazını okudum oldukça kısa ve öz bir şekilde anlatmışsın ve bu tecrübeni bizlerle paylaşmışsın.Allah başka dert sıkıntı vermesin hiç stres yapmanıza değmez bu tecrübenizi bir nevi başarısız yatırım olarak görebilirsiniz her yatırım başarılı olmayabilir. Uzun vadeli adımlardan ve zorunluluklardan mümkün olduğunca uzak durmuşumdur. Zorunda olmak bir borç altında olmak bir sisteme girip çıkamamak nedir anlayabiliyorum.Zamanında 0.64 faizle ev alanalar bile benim gözümde inanılmaz riskli bir iş yaptılar 10 15 yıl bir sisteme girmek ve zorunda olmak sıkıntılı bir durum olabilirdi yani bu güruh her ne kadar karlı çıksalar bile bu kadar uzun süre altında borçlanmak sıkıntılıda olabilirdi.

    Yani ben bu yazımda olarak şunu anlatmak istedim ;

    Aekadaşlar uzun vadeli işlerden uzak durun bu uzun vadede pek çok farklı fırsat yakalayabilirsiniz sistemlerden ve uzun süreli zorunluluklara kontratları dikkat edin.





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.