Şimdi Ara

Emin Evim Sistemine GİRMEYİN [TÜM SÜREÇ HAKKINDA UZUN BİR YAZI] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
3
Favori
6.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • S24ULTRA kullanıcısına yanıt
    O zaman lar hatırlıyorum haftalık bı çeyrek zorlarasam iki çeyrek yapıyordum
    Aylık ort 5/6 çeyrek yapıyordum
    Hey gidi günler hey
    Yiyordum geziyordum haftada iki çeyrek yapıyordum
    Torunlarima anlatırım ileride 😁
  • Geçmiş olsun, konu öne çıksın.
  • Müslümana gavur eziyeti çektirmişler resmen. Geçmiş olsun. Ama şöyle bir durum var. Birisi bir şeyi çok övüyorsa o tırttır. Banada bir ara salça oldular. Adamlara evim, arabam var diyorum, bana laf cambazlığı ile ikincisini alırsın, şöyle yatırım böyle yatırım, yok efendim bizim fırsat kaçmaz diyorlar. Bende aldığım bütün maaş evin arabanın borcuna gidiyor. Kartlarım eksi de dedim kurtuldum. Ama ışık görseler yine de çarpacaklardı beni. Sistem güzel... Fare kapanı gibi. İçeri tatlı tatlı çek, çıkmak istersen canını çıkar. Çıkmayı başarsan bile bitik bir halde çık. Birde bizde kötü bir huy var, sözleşmeleri okumuyoruz. Sonrada adamlar diyorki bak imzalamışsın, biz haklıyız. Sinirlendiğinle, stresten böbreği çürüttüğünle, başının ağrıdıyla kalıyorsun.

  • Sistemin İslamiliği ile ilgili size şunu anlatayım. Bazı sistemlerde üstte mollar var. Siz krediye vs. başvurduğunuzda olay mollaya intikal ettiriliyor. Molla onay verirse krediniz yada al satınız adı her neyse onaylanıyor. Yıllar önce İslami bankada çalışan birisi bir gazeteciye anlatmıştı. Büyük bir iş adamına finansal destek sağlamaları gerekiyor. Ama bu finansal desteğin çok büyük vergisel yükü var. Molla fetva veriyor. Parayı verin karşılığında İngiltere borsasından hisse alınmış gibi gösterin. Bu işlem vergiden muaf bir işlem olduğu için vergisel yükten kaçıyorlar. Yani devleti vergi kaybına uğratıyorlar. Demem o ki, ahmetin mehmetin ballandıra ballandıra anlatması ile bilinmedik sistemlere girmek akıllıca değil. Git borsada hisse senedi al, git paranı harca ye iç, git banka kredisi çek ama bilmediğin sistemlere girme. Ortada heder olan parayı kazanmak için çabalıyorsun, çoluk çoçuğundan kendinden kısıyorsun, sonra elin çarçakalı o parayı yiyor.





  • Bende bir ara çok ciddi araştırıyordum gidip görüşmüştüm de hatta fakat önce bu sisteme sonra da enflasyona güvenmediğim için ısrarla istediğiniz kadar peşinat vereyim sıram erkene alınsın dedim yok dediler. Yarısını vereyim 4-5 ay sonra sıram gelsin dedim kabul etmediler. % %66,6 sını vereyim 2-3 ay içinde sıram gelsin olmaz dediler. %75 ini vereyim bir ay sonra sıram gelsin onu da kabul etmediler. Ne yaptıysam 3 ay altına düşmediler bende canınız cehenneme diyip kredi çektim. Kredi enflasyonla çerez parası oldu. Abartısız söylüyorum ödediğim kredi aldığım çerezlerin parasına denk geliyor.
  • Bankalardan kredi çekilemeyen ve faizin inanılmaz yüksek olduğu şu günlerde bu sistemler harika.Ben fuzul evimden bu şekilde yararlandım .İlk başta ne konuşuldu ise onlar oldu ne kesik ne de fazla . Türkiyede enflasyon var ve ona göre plan yapin

  • Dediğiniz gibi hocam, bu enflasyon ortamında böyle bir sistem inanılmaz saçma, arkadaşım 350 Bin TL için girdi 2020'de, geçen sene sıra gedi, ama o zaman ev 2 milyon TL olmuştu :).


    Bu zincir elbet patlayacak, düşünen varsa hiç bulaşmasın.

  • ApexiRubber kullanıcısına yanıt

    İşte bizler girdiğimizde böyle enflasyon yoktu. Bizi patlatan da bu oldu zaten. Yoksa kim neden göz göre göre bu sisteme girer?

  • Şirket tarafından teslimatın sözleşme aykırı bir şekilde ertelendiği ispatlanırsa çalışma bedeline hak kazanabilirsiniz


    Kaynak:

    https://ykavukatlik.com/evim-sirketlerinden-calisma-bedeli-iadesi-nasil-alinir/

  • Başlık iletisi çok kırmızı siyahlı ve büyüklü küçüklü olmuş. Bu haliyle çok göz yorucuydu ve okuyamadım.

  • nk061 kullanıcısına yanıt

    Yapacak bir sey yok hayirli forumlar....

  • Olgi kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim müsade ettiğin için  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nk061

    Teşekkür ederim müsade ettiğin için  

    Ne demek yesil sermeye magduru acini paylasiyoruz

  • Olgi kullanıcısına yanıt

    Allah razı olsun

  • Aslında bir şekilde sana parayı veriyorlar evet. Ama bu süreçte sizi de hayattan soğutuyorlar. Bende bu sıralar araba için girmeyi düşünüyordum fakat artık vazgeçtim.. Şikayetler hep aynı nokta

  • Bu ülkede dincilerle asla akçeli işlere girilmez , para ile ilgili ciddi sorunları var , biraz maliyetli ders olmuş.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.