Şimdi Ara

Emin Evim Sistemine GİRMEYİN [TÜM SÜREÇ HAKKINDA UZUN BİR YAZI] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
3
Favori
6.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Araba sizin üzerinize olacak kuralı çok acıklı olmuş. Ev almak istesen gene aynısını mi yapacaklar acaba ? Yani 2milyonluk ev alacaksın ama ev sizin üzerinize olması lazım mı diyecek Eminevim. Çok absürt durum. Bu devirde hiçbir satıcı durduk yere parasını almadan malını baskasinin üzerine yapmaz.

    Ben satıcı olsam ve alıcı malı bana devret parayı sonra hesabına yatırıcam dese güvenip üstüne yapmam. Çok tehlikeli bir durum.

    Öte yandan malı ilk baş üzerinize yapma durumu olmasa 200-300 lük araba alma işi gene mantıklı aslında.
  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

    Evde de benzer bir durum var diye biliyorum. Çünkü bana sürekli bütün teslimatlarımız bu şekilde oluyor diye söyleyip durdular. Bütün ödemeler gün içinde öğle saatlerinden sonra akşama doğru yapılıyormuş. Tarife bakınız  

  • grimser G kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam gerçekten aşırı yıprandım. Satıcıya karşı yaşadığım mahcubiyetin haddi hesabı yok. Şahıs sağolsun hem uzun süre bekledi hem de malını verdi parasını 8 saat sonra aldı.

  • bu sisteme hiç ısınamadım bizim millet aksiyon arıyor galiba ne deyim geçmiş olsun


    bu sisteme hayatta girmem tavsiye de etmem

  • Bankalarda kredi verirken önce evin veya aracın satışı yapılır sonra para hesaba geçer. Yani burada anormal bir durum yok eminevimde aynı şekil çalışıyor.
    Sistem çok mantıklı değil zaten kurada şanslı olurda ilk siz çıkarsanız ya da ülkede hiç enflasyon yasanmazsa bir miktar avantajlı oluyor onun dışında bir avantajı yok.
  • Devlet bunlara bir dur demediği sürece yıldırma politikasıyla insanların paralarına çökecekler.

  • Bu devirde kardeş kardeşe para almadan arabayı vermez.
    Kalmış mı böyle insanlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi man utd -- 16 Mart 2024; 0:50:31 >
  • Geçmiş olsun. Yazdıklarınızı okurken gerildim siz bunları yaşamışsınız kendi paranızla rezil olmak insanın canını daha çok sıkıyor. Neyse en azından zararın neresinden dönülürse kardır diye düşünmek gerek. Aracınızla kazasız belasız sürüşler.

  • okurken sinirlendim. allah belalarını versin.

  • hayırlı olsun hocam aynı süreci geçen sene haziranda bende yaşadım biliyorum neler çektiğini anlıyorum evden arabaya döndüm bende

    teslimat süreci daha önceden farklıydı aracı bulup ruhsatı atıyordun para hesabına geçiyordu aracı alıyordun bukadar uzun değildi ama bddk ya bağlanınca mecburen katılım finans sistemine göre işlem yapıyorlar artık




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi createman -- 16 Mart 2024; 3:37:38 >
  • Bana da çok mantıklı gelmemişti bu sistem en son geçen yaz gittim bankadan %1.99 dan kredi çekip aldım belki faizden bir tık fazla girecek ama kafa rahat.

    Enflasyonu mutlaka hesaba katmak lazım, o zaman fazladan ödediğiniz faiz o kadar korkunç gelmiyor. O fazladan ödediğiniz paranın tamamını maks 1-2 senede çıkarıyor ev değer artışıyla zaten.

    Siz ise 10 seneye yayıp rahat rahat ödüyosunuz. Şu aralar tekrar 2. el evlere %2 ve altı kredi gelse uğraşılmaz böyle dolambaçlı işlerle.

  • Yıl 2015 ti sanırım araba almayı düşünüyorum eşim bi de bunlara git konuş dedi gittim. Adam anlatıyor da anlatıyor. Kardeşim benim soruma cevap ver dedim. Ben bu sisteme girdim diyelim sonra bir araba buldum 2. Elde bu arabayı hemen alabilir miyim dedim beyefendi sizi sıraya sokacağız para sıraya göre verilecek her ay 1 kişi para alacak falan filan eee bana 12 ay sonra sıra gelirse ne olacak o arabayı başkası alır kim bekler benim paramı dedim beyefendi diye başladı tamam kardeşim hayırlı günler hayırlı tıraşlar size dedim döndüm gittim. Bir daha uğramadım bana çok saçma geldi sistemleri aylarca sıranın bans gelmesini bekleyecek mişim karşıdaki satıcı 1 gün bile beklemez parayı. Alıcı çıkarsa satar. 2-3 sene önce bir arkadaşım da çok zarar etti bunlardan abi çık bunlardan paranı al dedim çıkana kadar parası pul oldu.

    Edit:

    Geçen ay kayınpedere sıfır araç aldık bayii tüm parayı EFT istedi. Banka hesabında altın döviz vardı altını fiziki olarak vermediler ama yatırırken fiziki olarak alabilirsiniz. demişler gittik veremeyiz dediler 1 buçuk ay sonra alabilirsiniz dediler isim yazılıyor muş sıraya koyuyorlarmış 400gr altını vardı 4 gramını keseriz dediler verirken fiziki teslimatta 396gr oluyormuş üstelik 1 buçuk ay bekletiyorlar. O olmadı hesaptan gram ı bozdurduk TL'ye çevirdik piyasaya göre müthiş zarar etti fiziki altın piyasada daha yüksek banka ucuza aldı sanırım bi 50-60 bin TL zarar etti. Dolar euro vardı onları da vermediler elimizde yok dediler onu da tl ye çevirdik oradan da zarar. Araba 2 milyon TL EFT yapmaya çalışıyoruz 3 milyon eft limiti var izin vermiyor EFT ye onay verdiğin an banka sistemi hesabı bloke ediyor hesabına giremiyorsun tekrar bankadan açtırıyorsun yine kilit günlerce bunlarla uğraştık. Yani normal bankalar da bitmiş altının var vermiyor dövizin var vermiyor baktık olmuyor parayı başka bankaya yatıralım oradan EFT yapalım dedik 4 gün bizde kalacak 5 gün EFT yapabilirsiniz dediler rezil olduk en sonunda göndere bildik bankacılarla sinir harbi yaşayarak. Adam senin paranı sana vermiyor senin paranı başka yere göndermene izin vermiyor. Bazı programlarda söylüyorlardı bankada sakın para saklamayın lazım olduğunda isterlerse vermezler diyorlardı harbiden doğruymuş biz 2 milyon TL de bu sorunları yaşadık iş adamları ne sorunlar yaşıyordur milyonlarca dolar paran var diyelim mal alacaksın dolar transfer edeceksin olmaz diyecek banka. Karşı taraf para bekleyecek olmuyor diyeceksin o malı başkasına satar firma. Kısaca sistem de ülke de batmış bitmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakefatih -- 16 Mart 2024; 6:57:17 >




  • Güven vermedikleri iciin girmedik ama başka bir projede 2.5 milyon Türk lirasını 100% enflasyona yedirip bize ödediler. Ülkede hak hukuk adalet vs diye bir kavram arayan öküzün altında buzağı arasın daha kolay bulur.

  • satıcı adam iyi ikna olmuş. arabamı satarken bana da denk gelmişti sizin gibi birisi. hatta ben direkt temsilcisi ile konuşmuştum. bana teminat mektubu filan da vereceklerdi. para bi tarafa satış bi tarafa diye diretince satış gerçekleşmedi. bu devirde iyi cesaret.

  • İş arkadaşımın yüzünden birkaç kez aramışlardı. Lan bir de sabahın 9unda arıyorlar. Tatlı dille ikaz edip kapatmıştım.
    Aklı olan girmez böyle sistemlere. Bizim millet açgözlü olduğundan hemen zenginleşmek istiyor. Bu neden elini verip hayatı bitiyor.
  • The Alim kullanıcısına yanıt
    Açgözlülük ile ilgisi nedir bu olayın?
  • volkann86 kullanıcısına yanıt
    Hocam diyorum ya o aşamaya gelene kadar zaten satıcı ile akraba olduk. Neredeyse beraber gezmeye falan gidecektik yani. Zor da olsa kabul etti ki zaten kabul etmese ayvayı yemiştim. Tekrar araç bul adamı bu duruma ikna et falan zor işler.
  • DramaYoLLaRI D kullanıcısına yanıt
    Hocam orada karşında koca bir banka duruyor. Bu tarz ticaretler ile kıyaslanamaz bile. Satıcı sadece beni görüyor ve ben Eminevim parayı size aktaracak diyorum. Adam ne bilsin nasıl güvensin ? Şubeye gitse görüşse bile güvenemez haklı olarak.
  • man utd kullanıcısına yanıt
    Haklısınız gerçekten Allah razı olsun satıcıdan. Vazgeçseydi bitmiştim. İyice çökerdim.
  • Bu tarz sistemler özellikle faiz hassasiyeti olan insanları fazlasıyla cezbediyor.. Diğer türlü insanlar bir şekilde krediyle işini hallediyor zaten..
    Bu sistemlerin en büyük handikapı sizin de en sonda dediğiniz gibi "enflasyon". Sisteme girdiğiniz günkü değeri ile paranın size ulaştığı günkü değeri arasında büyük farklar oluşuyor..
    Siz de bunu canlı olarak yaşamışsınız..
    Benim de başımdan böyle bir olay geçti, farklı bir firmadan ki o da meşhurdur 2021 Nisan ayında araba için işlem yaptırmıştım..
    2022 Ocak ayına kadar ödememi yaptım ama daha sonra bu firmanın ödeme günü gelen müşterilere parayı veremediği ortaya çıktı, sürekli bir erteleme vs. durumları yaşandı.. Ben de şubat ayında sistemden çıkmaya karar verdim.. Yanlış olmasın o güne kadar yatırdığım parayı 6-7 ay sonra ancak alabildim..
    Kabaca hesap yaptım aylık ödemelerimle gram altın alsaydım atıyorum 100 gr almış olacaktım, toplu parayı aldığım gün ancak 50 gr alabiliyordum..
    Yani bu kadar kısa sürede bile zarar çok büyüktü, kaldı ki kendimi oraya bağlamış olduğum için kaçırdığım araba fırsatları da cabası.. 2021 Ekim ayında 215 bine alabileceğim arabayı 2022 Şubat ayında (sistemden çıktığım ay) 325 bine ancak alabildim.. 3,5-4 aylık süreçte sadece bu fark bile büyük zarar yazdı bana..
    Velhasılıkelam bizim gibi enflasyonist ülkelerde iş görecek bir sistem değil..




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.