Şimdi Ara

Farkında mısınız artık 1500-2000 liraları kolayca harcıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
3
Favori
7.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öyle bir hale geldik ki artık bin lira, iki bin lira para değil.

    Tl değeri diplerde. 1 kilo kıyma + 1 kilo et 1000 tl.

    Bazen kendime şaşırıyorum bu paraları nasıl veriyoruz. Ama yaşamak için mecbur. Kıyma ve et lüks oldu. Sistem bizi içine çekti. Bir spor ayakkabı 1500 liradan başlıyor.

    Bir adet damak kare çikolata 50 lira.

    İnsanlar çalışıyor ve çalıştığını artık sadece kendine ve boğazına harcıyor. + bir yatırım yok.

    Emeğe geçen herkese teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Enflasyonun sebebini ortaya çıkarmadan memur maaşı düşsün emekliye para vermeyelim demek en basit ifade ile bilgisizlik olur.


    Bir kere şunu öğrenin emekli maaşı lütuf değil haktır. Hak dediğim sosyal devlet anlamında değil. Bu emekli adamlar prim ödüyor. Alınan primlerin fonlara yatırımlara aktarılıp gelir elde edilmesi ve emeklinin kendi verdiği parayı yaşlılıkta geri alması gerekliydi. Yani emekli senin vergini yemiyor. Kendi ödediği parayı yiyor. Peki neden bu durumdayız. Çünkü emeklinin primleri hortumlandı. Sosyal güvenlikte birikmesi gereken paralar çarçur edildi ve kasa boş olduğu için senden alınan vergilerle emeklinin maaşı ödeniyor ama doğrusu bu değil. İşte bu yüzden sorumlu olanlar buna sebep olanlardır.


    Şimdi gelelim memur olayına. Memur dediğin kimdir. Doktor, polis, hakim, savcı, öğretmeni hemşirei kurmay asker bunlar da memur. Sağda solda gördüğün iş yapmayadan binlerce lira maaş alan memurları kastediyorsan onlar siyasi torpille yerleşenlerden başkası değildir. Siyasetçilerin memur kotası olur bunlar yüzünden tüm memurların maaşı azaltılsın demek hatadır.


    100 liraya 1 ekmek alınacak günler uzak değil bu doğru.


    Hemen her parti çalar. Partiler hırsızlık için kurulur. Bunun bir bedeli olmuyor çünkü partiler ideolojilerinin arkasına sığınıp hırsızlık yapıyor. Biri Atatürkün diğeri dinin öteki Türklüğün diğer Kürtlüğün. Türkiyede yaşıyorsan şu 4 partiden en azından 2 sine bağlı olman gerekiyor. Öyle olunca bir durum ortaya çıktığında bir taraftar gibi savunuyorsun. (Lafım size değil ben de dahil herkese). O halde siyasetin dinden ve milli duygulardan ayırmak gerekiyor. Ben daha müslümanım(laikim) ben daha türküm(kürdüm) diyene hadi oradan demek gerekiyor. Bu mümkün mü? Değil.


    Sonuç olarak ne olur görmek isteyen 1980 ve 90lara baksın başka bir şey beklemeyin. Özellikle 90lar.

    Ülkeye her gün giren onlarca mülteci, şirketlerin bir kalemde silinen trilyonlarca vergi borçları ve yandaşa geçilen kıyaklar, geçmediğin köprülere ödediğin milyarlarca lira bunlar sorun değil ama memur maaşları ve emekliler sorun öylemi yazık kafanıza sizin düne kadar sorun asgari ücretliydi şimdi eyt bahane edilip hedefe emekliler kondu.


    Esas sorun siz ve sizin gibiler el ele verip yukarı çıkmak varken yukarı çıkmaya çalışanı aşağı çekenler. Sizin gibilerde bu zihniyet oldukça yukardakiler her zaman aşağıdakileri eğlenerek izler aşağıdakilerde yukarı çıkmak için hep birbirini yer.

    Allah belamı versin dolar 1,5 lira iken herkes pazardan veya lcwaikikiden giyinip zara vb. giyinenlere enayi diyordu. Şu an zara bershka asgari ücretli fakir kızların itemi görünüyor. O zamanlar starbucks bardagiyla dolaşana kapitalizmin kölesi tikican denirdi şimdi yer yok ve millet onun 2-3 katı pahalı butik kahvecilerde takılıyor. Tvnin ışığıyla odanın lambası aynı anda açık diye babasından dayak yiyen çocuklar büyüdü şimdi oyunda bir iteme 100.000 lira veriyor. Nişantaşı, cadde filan tvde avrupa yakasından falan duyduğumuz tiki yerleriydi şimdi kadıköye taşınmayan arkadaşım kalmadı(hepsi asgari ücretin bir tık üstünü alıyor). Daha çok örnek verebilirim. Bence istanbuldaki herşeyin fiyatının dolar bazında en az 5 kat artması gerekiyor. Zengin olmanın da bir anlamı yok herkes herşeyi yapabildiginden her etkinlik sürünmeye dönüşüyor. Bir de dünyanın her yerinde fakir sayılacak turistler ucuz diye buraya doluşup her şeye kaynak yapıyor. Adam oruç tutmayanın idam edildiği yerden gelmiş israil şirketi starbucksa saldırmasını beklersin ramazan günü gündüz önümde sıra bekliyor qq. Bakın bunları ekonomi iyiye gitti demek için yazmıyorum ekonomi 7 yıldır krizde ama bu insanların nasıl olduysa ya hepsi zamanında dolar ev filan aldı paralarının değerini korudular yada bütün maaşları yiyip içmeye harcıyorlar.

    Olurmu ya sorsan hepsi tavandan prim ödemiştir.


    Şu konudaki bazı yorumları gözüm kanayarak okudum. Utanmasalar 40 yaş bile geç, 20 de çalışılsın 35 de emekli olunsun 40 sene maaş yatsın diyecek insanlar var.


    Zaten memura 1 kelime edersen aboow topla silahla dikilirler karşına.


    Çevremdeki erkekler "memur kadın" arıyorlar, adamların kriter "memur" olması, komedi. Eğitimlisi eğitimsizi, öğretmen hemşire denk getirmek için çabalıyor. Memur ile evli arkadaşlar kendi maaşını değil hanımın alacağı enflasyon zammını hesap ederek krediye giriyor :)


    Bu ülkenin mevcut gençlerinin sırtındaki kambur +50 yaşındaki nesil ve bunların siyasi tercihleridir.


    Hangi avrupa ülkesinde 40 yaşında emekli ediyorlar adamı ? Türkiyede daha öncede ettiler yine ettiler, ceremesinide yaşında emekli olmuş emekliyle çalışan kesim çekiyor ve daha uzuuun yıllar çekecek. İlerleyen yıllardada ülkenin gençleri asıl süprizleri yaşayacak.


    Çevremdeki emeklilere bakıyorum; resmen oyları maaşlarına gelecek zam ve prim vaadi karşılığı satılık durumda. Reis 5 bin prim dedimi ooo eller havaya kalkıveriyor.


    Herkes ağlıyor, emeklisi ağlıyor, çalışanı ağlıyor, esnafı ağlıyor. Seçim sonucuna bakıyorsunuz ? Sorun yok, durmak yok yola devam.


    Ben çalıştığım işletmedeki kendi sorumluluğumdaki bölüme EYT lileri geri işe aldırmadım, yetkim alanında herhangi emekli istemedim. 20-45 yaş aralığı ile devam ediyorum. Bundan sonrada çalışacağım hiçbir ekipte emekli adamla çalışmam. "Nasıl olsa emeklim var" havasını, nazını tembelliğini çekemem.


    Bu ülke avrupanın ucuz iş gücü, avrupanın çini olabildiği için hans gelip buraya fabrika açtı, kara kaşına kara gözüne açmadı. Sen ucuzluğunu korudukça hans burada sermayesini tutacak. İşçiliğin hans'ın memlektindeki seviyeye çıksın bakalım hansın fabrikası kalacakmı burada.


    Ülkede para pul olmuş, insanlar artık vole vuracak yer geziyorlar. Halkımızın karakterine kayırma,hile,hurda,rüşvet mühürlenmiş gibi işlemiş. Ufacık sermaye ile hırdavatçı açan adam fabrika fabrika geziyor nereyi yolarım diye, rüşvet teklif ediyor. Belediyeler kafasına göre maaş veriyor, kafasına göre sayıda personel istihdam ediyor. Eğitim sistemi ve eğitim personeli ilkokulundna üniversitesine kadar vasat. Ülke üst yönetimini ve yönettikleri-harcadıkları paranın zaten hesabı yok. Hesap verilecek bir kurum yok mekanizma yok.


    Böyle bir düzende bugün ekmek 10 lira, seneye 30 lira, sonraki sene 50 lira olur, olacak.


    Halklar tercihlerinin sonucunu yaşar, bizlerde emekli neslin siyasi tercihlerinin ceremesini çekiyoruz.


    Asıl olanda 10-20 sene önce işçi Fahrettinin alabildiği evi bugün öğretmen mustafa alamıyor. E mustafa öğretmen? E Mustafa eğitim aldı. Aaaa Mustafa kötü döneme denk geldi, sırtında Fahrettin'in maaş için boşanmış kızı var k.bakmasın :)

    Ya siz ne yazdığınızı bilmiyorsunuz ya ben anlamıyorum.

    75 yaşına kadar kimseyi emekli etmeyin diyip, buna itiraz etmemi benim eytyi savunduğum sonucuna nasıl bağladınız.

    Eytye en başta kim sebep olduysa sonra kim geri getirdiyse sorumlu onlarken hakettiği emekliliği insanların 60 yaşında yasayamamasi mi gerekiyor.

    Yorum yapamıyorum.

  • Markete her girdiğimde en az 10-15 bin tl ödüyorum. Enflasyon durdurulamadıkça bu rakamlar artacak. Bir konuda Erdoğan haklı. Neymiş? Demek ki faizi köklemek sorunu çözmüyor.
    Kur korumalinin maliyetini ağzına dolayan muhalefet şu anda hazineye gelen faiz yükünü neden sormuyor ? Faizi arttirmadin kur zıpladı diyorlardı ? Sanki faiz iyi bir şey.

    Darbe girişimi, pandemi, yukarida, aşağıda savaş, sığınmacı maliyeti vs vs ile sonuç bu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Paramız var ki harcıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede enflasyonu durdurabilmek için memur maaşlarını düşürüp. emekli maaşlarını 75 yaşa kadar iptal etmelisiniz bunun aksini söylüyorsan ben sana söyleyeyim o zaman 100 tlye 1 tane ekmek alacağın günler pek uzak değil.


    Her parti özellikle devletin kasasındaki paraları hep çar çur edip bunun bedelini millete özellikle çalışmayan gençlere yıkıyor. Bununda bir bedeli olmalı. Sonuçta bu ülke elmas zengini ya da petrol zengini değil. Başa gelen cebinden vermeyecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    Enflasyonun sebebini ortaya çıkarmadan memur maaşı düşsün emekliye para vermeyelim demek en basit ifade ile bilgisizlik olur.


    Bir kere şunu öğrenin emekli maaşı lütuf değil haktır. Hak dediğim sosyal devlet anlamında değil. Bu emekli adamlar prim ödüyor. Alınan primlerin fonlara yatırımlara aktarılıp gelir elde edilmesi ve emeklinin kendi verdiği parayı yaşlılıkta geri alması gerekliydi. Yani emekli senin vergini yemiyor. Kendi ödediği parayı yiyor. Peki neden bu durumdayız. Çünkü emeklinin primleri hortumlandı. Sosyal güvenlikte birikmesi gereken paralar çarçur edildi ve kasa boş olduğu için senden alınan vergilerle emeklinin maaşı ödeniyor ama doğrusu bu değil. İşte bu yüzden sorumlu olanlar buna sebep olanlardır.


    Şimdi gelelim memur olayına. Memur dediğin kimdir. Doktor, polis, hakim, savcı, öğretmeni hemşirei kurmay asker bunlar da memur. Sağda solda gördüğün iş yapmayadan binlerce lira maaş alan memurları kastediyorsan onlar siyasi torpille yerleşenlerden başkası değildir. Siyasetçilerin memur kotası olur bunlar yüzünden tüm memurların maaşı azaltılsın demek hatadır.


    100 liraya 1 ekmek alınacak günler uzak değil bu doğru.


    Hemen her parti çalar. Partiler hırsızlık için kurulur. Bunun bir bedeli olmuyor çünkü partiler ideolojilerinin arkasına sığınıp hırsızlık yapıyor. Biri Atatürkün diğeri dinin öteki Türklüğün diğer Kürtlüğün. Türkiyede yaşıyorsan şu 4 partiden en azından 2 sine bağlı olman gerekiyor. Öyle olunca bir durum ortaya çıktığında bir taraftar gibi savunuyorsun. (Lafım size değil ben de dahil herkese). O halde siyasetin dinden ve milli duygulardan ayırmak gerekiyor. Ben daha müslümanım(laikim) ben daha türküm(kürdüm) diyene hadi oradan demek gerekiyor. Bu mümkün mü? Değil.


    Sonuç olarak ne olur görmek isteyen 1980 ve 90lara baksın başka bir şey beklemeyin. Özellikle 90lar.





  • Cem kullanıcısına yanıt

    eyvallah engelledim

  • İş işten geçtikten sonra faizleri artırmanın bir faydası olmayacaktı zaten.

    İsterseniz tekrardan dönülsün nasa falan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • por favor kullanıcısına yanıt

    15bin tl ile neler alıyorsun 1 asgari ücret sayılır neredeyse pek inandırıcı değil tabi 2 aile yaşamıyorsa bir evde

  • Parayı sadece boğazına harcama olayının b*ku çıktı bence. Dün ramazan olmasına rağmen saat 16da 3 avm 12 kahveci gezip bir tane oturacak yer bulamadım. Akşam ise iftar saatinde sokaktan bir tane araba geçmiyordu. Yani bu insanlar bütün gün yiyip içip akşam bir de iftar için toplanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stoa kullanıcısına yanıt

    Dışarıda yemek yemek içmek arkadaş çevresi sosyal medya ve kendini prens prenses sanmanin da bunda etkisi var. Az kaldı hepsi hint fakiri gibi olacak az daha bekleyelim. Uyanmadılar henüz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 38-40 yaşında emekli etmek mi bilgisizlik? birde hak demiş... lol


    siz aynı şarkıyı söylemeye devam edin. gençler tavsiyem tekkenizi kurtarın bu ve bu tipler olduğu sürece bu ülke düze çıkmaz..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 24 Mart 2024; 13:25:40 >
  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    Ya siz ne yazdığınızı bilmiyorsunuz ya ben anlamıyorum.

    75 yaşına kadar kimseyi emekli etmeyin diyip, buna itiraz etmemi benim eytyi savunduğum sonucuna nasıl bağladınız.

    Eytye en başta kim sebep olduysa sonra kim geri getirdiyse sorumlu onlarken hakettiği emekliliği insanların 60 yaşında yasayamamasi mi gerekiyor.

    Yorum yapamıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah belamı versin dolar 1,5 lira iken herkes pazardan veya lcwaikikiden giyinip zara vb. giyinenlere enayi diyordu. Şu an zara bershka asgari ücretli fakir kızların itemi görünüyor. O zamanlar starbucks bardagiyla dolaşana kapitalizmin kölesi tikican denirdi şimdi yer yok ve millet onun 2-3 katı pahalı butik kahvecilerde takılıyor. Tvnin ışığıyla odanın lambası aynı anda açık diye babasından dayak yiyen çocuklar büyüdü şimdi oyunda bir iteme 100.000 lira veriyor. Nişantaşı, cadde filan tvde avrupa yakasından falan duyduğumuz tiki yerleriydi şimdi kadıköye taşınmayan arkadaşım kalmadı(hepsi asgari ücretin bir tık üstünü alıyor). Daha çok örnek verebilirim. Bence istanbuldaki herşeyin fiyatının dolar bazında en az 5 kat artması gerekiyor. Zengin olmanın da bir anlamı yok herkes herşeyi yapabildiginden her etkinlik sürünmeye dönüşüyor. Bir de dünyanın her yerinde fakir sayılacak turistler ucuz diye buraya doluşup her şeye kaynak yapıyor. Adam oruç tutmayanın idam edildiği yerden gelmiş israil şirketi starbucksa saldırmasını beklersin ramazan günü gündüz önümde sıra bekliyor qq. Bakın bunları ekonomi iyiye gitti demek için yazmıyorum ekonomi 7 yıldır krizde ama bu insanların nasıl olduysa ya hepsi zamanında dolar ev filan aldı paralarının değerini korudular yada bütün maaşları yiyip içmeye harcıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sen ilk önce tasarruf kelimesinin ne anlama geldiğini bilmiyorsun öncelikle buna çalışman gerek..


    Örnek vereyim imei kayıtlarını en son hatırladığım kadarı ile 30bin tlye çıkardılar bu yanlıştı bunu yapmaları



    Farkında mısınız artık 1500-2000 liraları kolayca harcıyoruz
    Farkında mısınız artık 1500-2000 liraları kolayca harcıyoruzteknoloji haberleri - shiftdelete.net
    Türkiye'de kaçak telefon satışları patladı! Giderek artıyor
    https://shiftdelete.net/turkiye-kacak-yurt-disi-telefon-satislari-2024

    bunu doğurdu. Eğer böyle yapmayıp atıyorum cüzi rakamlar 3000-5000 tl civarında yapsalardı hem devletin kasasına para girecekti hemde devlet kaynak oluşturacaktı.


    Şimdi gelelim tasarruf'a öncelikle şunu demek istiyorum 1 tane araba alıyorsun 1 tane devlete bu yanlış. Cumhuriyet tarihinden beri bu sistem uygulandı Türkiye ileri gitmesini bırak bu sistem tamamen ülkeyi çıkmaza soktu. Vergi alarak vergiyi daha çok alarak ülke kalkındıramazsınız. Ne yaparsınız gidersiniz kasadan çıkan paralara bakarsınız mercedes mi var sat başka araç al memur maaşlarımı fazla azalt veya memurları ihraç et. Emeklilik mi zaten emeklilerin %90'ı çalışıyor bügün'e kadar Türkiye'de emekli olupta ülke ülke gezen biri görülmemiş. emekli maaşlarını kaldır. Zaten konu emekli maaşlarına geldi mi emekli maaşları dağıtılana kadar ne yatırımlar ne kalkınmalar yapılır..





  • Bu ülkede bişiylere şaşırmak için hiç içinde yaşamamış olmak gerekiyor.Markette alacağımı alıp kartı bipletip çıkıyorum boş yere afallamaya vakit kaybına gerek yok , ay sonunda binlerce liralık extrelerim geliyor faturaların şahlanışı ile bir başıma eyleniyorum
    Anlam veremediğim millet zaten açlık sınırı altında yaşıyor üstüne bir de oruç tutuyor , insanın bir yerden sonra sorgulaması gerekiyor

    Ben ekonomistim bana yetki verin ekonomiyi düzelteyim desem herkes benimle dalga geçer değil mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Stoa kullanıcısına yanıt
    Ben eskiden gömlek burbbery giyiyordum

    Dolar 3 4 tu

    700 tl di ayda 1 2 adet aliyordum

    Simdi 8 9 12 bin olmus neye aliyoruz

    Prada mont 4500 tl idi simdi 80 bin tl

    Alim gucu bitti resmen
    zaten o magzalarda cogu yerden kalkti
    Esas alisveris yapan orta direkti orta kesim gidince artik is yapamadilar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 24 Mart 2024; 14:3:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.