Şimdi Ara

Farkında mısınız artık 1500-2000 liraları kolayca harcıyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
3
Favori
7.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Stoa kullanıcısına yanıt

    Dediklerin çok doğru, sebebi ise insanların asla ev-araba alacak kadar para kazanamayacağını fark edip parayı yiyecek-giyim gibi gücünün yettiği zevklere harcaması.

  • Stoa kullanıcısına yanıt

    Doğru çok enteresan işler ekonominin şaftı kaymış vaziyette.


    Yazdığınız her şey çok doğru. Parası olanın çok var olmayanın yok. Olmayanlardan haber de yok belki bunun etkisi vardır. haberler güllük gülistan şekilde medyaya yansıyor. Arka sokaklarda dönenlerden belki de hiç haberimiz olmuyor.


    Yazacak çok şey var da ben yazmayacağım uzun süredir burada üyeyim hesabım çok sefer kapandı. zamanında çok yazdık bir şeye merhem olmadı artık insanları uyarmanın onlara doğruyu basidi göstermenin, akıllarıana güvenmeleri gerektiğini öğütlemenin bir şeye hizmet etmediğini düşünüyorum. Birileri birilerine binerek yükseliyor. Binen tarafta olduğum sürece bindiklerim artık umrumda olmayacak. Onlar razıysa ben enayi miyim neden razı olmayayım. Bakış açım da budur




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F6E4D667 -- 24 Mart 2024; 14:11:19 >
  • Stoa kullanıcısına yanıt

    Sosyal medya dene şey bunu bu hale getirdi, eskiden marka takıntısı vardı (ki bende de vardı) sosyal medya ile arşa ulaştı. Ortalık çakmalarla da dolu, bi bakıyorsun moncler, prada, balenciaga dolu ama emin ol hep çoğu çakma.  


    Diğer taraftan, o asgari ücretli yada düşük maaşlı olanların çoğunluğunda artık kafa yapısı şu şekilde, bu maaşla bırak evi orta halli araba almam mümkün değil, bu düşünce bir bakıma da doğru, ev fiyatlarına girmiyorum bile, araba almak için bile 30bin maaşlı biri standart harcama yaparak ayda 15 bin kenara atsa, orta halli bir arabayı en iyi ihtimalle 5 yılda alabiliyor. Tabi biriktirme esnasında parasını enflasyona ezdirmeyecek, düzenli birikim yapacak, hayat standartlarını asgaride tutacak falan. Ee bu adam napıyor, ilk olarak ulaşabileceği en iyi şey olan telefona yanaşıyor, gidip 70-80bine iphone alıyor, sonra yine kıyafete harcıyor, sonra hafta sonu iyi yerlerde yemek yiyip hafta içi evde makarnaya talim ediyor... Dostlar alışverişte görsün hesabı. Çünkü sosyallik bunu gerektiriyor. Haa bu arada borsa ve kripto ile yakından ilgili oluyorlar, ne kadarlık yatırım var diyince maks 2-3 binlik alabiliyor   Etraf dolar 1,5 tl iken senin dediklerin doluyken, dolar 33 tl iken bunlarla doldu.





  • Cem kullanıcısına yanıt

    hocam 30 bin alan nasıl 15 bin köşeye atsın ev kirası hiç değilse 7-8 bin.

  • nexus can N kullanıcısına yanıt

     yazık....

  • En iyi ihtimalden bahsettim. Tek maaşlı ve asgari alan bir aileden, tek başına olarak hallice yaşarsan olabilitesi var.

  • z kuşağında para harcama çok fazla. geçen bir kahveciden 1 bardak kahve aldım, 90 tl ödedim. bunun ekonomi ile alakası yok, bildiğin adam soyma bu. gençler ucuzmuş gibi her gün gidip kahve içiyorlar sonra para yok diye ağlıyorlar. eskiden böyle değildi harcamalar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    Ülkeye her gün giren onlarca mülteci, şirketlerin bir kalemde silinen trilyonlarca vergi borçları ve yandaşa geçilen kıyaklar, geçmediğin köprülere ödediğin milyarlarca lira bunlar sorun değil ama memur maaşları ve emekliler sorun öylemi yazık kafanıza sizin düne kadar sorun asgari ücretliydi şimdi eyt bahane edilip hedefe emekliler kondu.


    Esas sorun siz ve sizin gibiler el ele verip yukarı çıkmak varken yukarı çıkmaya çalışanı aşağı çekenler. Sizin gibilerde bu zihniyet oldukça yukardakiler her zaman aşağıdakileri eğlenerek izler aşağıdakilerde yukarı çıkmak için hep birbirini yer.

  • Faiz sisteminde bankaya borcu olanlar bankada varlığı olanlara ödeme yapıyor. Ne bankanın, ne de hazinenin cebinden bir kuruş çıktığı için bu sistemin sürdürülebilirliği var ve bu sayede enflasyon da kötü etkilenmiyor. Ayrıca enflasyon geriledikçe faize olan ihtiyaç ortadan kalkıyor.


    Ancak kur korumalı mevduatta kur farkını hazine karşılıyor ve bu da orta ve uzun vadede enflasyonu körüklüyor. Hazine boşaldıkça vergiler ve her şeyin fiyatı daha da artıyor. Tüm bunlardan dolayı bu sistem sürdürülebilir değil ve faiz sistemine kıyasla makro ekonomiye daha çok zarar veriyor.


    Kısacası birilerinin iddia ettiğinin aksine enflasyon yüksekken faiz düşürmek enflasyona iyi gelmez, tam aksine daha da kötüleştirir. Yüksek faizler kötüleşen enflasyonun değişmez acı sonucudur.

  • Artık taksit yapabildiğim her şeyi taksit yapma taraftarıyım. Özellikle teknolojik bir şey alırken 3 ay erteleme imkanı gördüm mü yapıştırıyorum direkt. Bir de üstüne vade farksız taksit yapıştır. Çünkü sallıyorum şuanın 10 bin lirasını 3 ay sonra ödemek çok daha mantıklı oluyor. Tabi borçlanırken en önemli detay ödeyebileceğin kadar borçlanmaktır. Tabi taksitler kısıtlanacak diye haberler oldukça fazla ama şimdilik en mantıklısı bu. Market harcamaları gibi şeylere de açıkçası yapacak bir şey yok. Öyle bir hale geldi ki. Dışarıdan söylemeyeyim, evde yapayım desen ve bekarsan daha pahalıya patlıyor.

  • Yüzde yüz katılıyorum bende sana.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En lüks yaşayan tanıdığımı öyle bire bir anlatmışsın ki sen diyene kadar fark etmedigim özelliklerini farkettim. Hakikaten alabileceği tek şey olan telefonun en pahalasını alıp orada bırakmış. Ülkenin en pahalı mekanlarına metrobüsle gidiyor. Üstünde en pahalı kıyafetler var bilmiyorum belki çakmadır. Dediğin gibi kriptoyla ilgileniyor şu coin şöyle olsa bu böyle olsa diyor attıgı parayı soruyorum en çılgın senaryo olsa yine araba bile gelmiyor. Yazmadıklarını da ben ekleyeyim bu prototiptekiler elektronik sigara içiyor, airpodsu kulağından çıkarmıyor, çok küfür ediyor, kızsa düzenli dudak dolgusu yaptırıyor ve çok açık giyiniyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burs/kredi ile geçinen üniversiteli gençler için konusayım. Her gün kahve içemezler, mümkün değil. Matematik buna izin vermez. Onu bırak ayda 15 gün bile içemezler. Ayda 10 gün en fazla. Ayda 10 gün de kahve içsinler kardeşim. 2024 yılında kıraathaneye gidip çay mı içecekler. Ki bu hesap hayatı kahve olan adam için geçerli. Her ihtiyacını görmeye çalışan bir öğrenci ayda 5 gün 90 tllik kahve içerse yatsın kalksın şükretsin.


    Ha bir kahve 90 tl olur mu? Olur. Amerika'da da 3 dolar seviyelerinde. Kurla hesaplayınca zaten 90 tl normal. He bana yine de çok geliyor, artık makinemi aldım kendim yapıyorum.

  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Maarem dans etti derken düşünecektiniz. Ohhhhhh, ohhhhhhh!!!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

    Amerikadan hesap etmek yanlış burada dolar bazında daha düşük olması gerekiyor

  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

    3 ay sonra alışverişlerine dikkat edin fiyatta bindirme yapılabiliyor üzerine

  • Niye daha düşük olması gerekiyor?

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.