Şimdi Ara

Farkında mısınız artık 1500-2000 liraları kolayca harcıyoruz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
3
Favori
7.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tla776 T kullanıcısına yanıt

    lc nin önünden bile geçmem çok fena kazıklıyorlar aslında hiç ucuzda değil aksine aşırı pahalı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnyttt -- 24 Mart 2024; 21:7:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stoa kullanıcısına yanıt

    leke vardı 5-10 liraya kot satıyordu  

  • cem1907 C kullanıcısına yanıt

    macro center'dan alışveriş yapsan bile 15 tutmaz :D

  • Dolar ve euro enflasyonu da çok yüksek. Türkiye de enflasyon zaten vardı ama covid ve Rusya savaşından sonra ciddi patlak verdi enflasyon. Amerika sürekli para basıp Ukraynaya yardım yapıyor ve öğrencilerin çok ciddi borçlarını sildiler. Bidenın Amerikayı kötü yönetmesi bile Türkiyeyi etkiliyor.

  • 2010 yılında ki ekonominin çok iyi olduğu dönemde net maasimla 88 kg kiyma alıyormuşum

    Su anda yine net maasimla 115 kg kıyma aliyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harcanmıyor olması gerek ancak burada enflasyon gibi bir etki var, bugün alabildiğimizi yarın alamıyoruz.
    Olayın cortladığı yer, bundan fırsat çıkarcılar fiyatları daha da yükseltiyor, enflasyondan istifade astronomik fiyatlar söyleniyor. Kimseyi zengin etmenin anlamı yok, tabiki kötü bir dönem geçiriyoruz ama bir tavuk dürüme 150 lira isteniyorsa orada bir yanlışlık vardır. Kilosu ne kadar ki 60 ya da 80 gram anca koyuyorlar.
    Alın evde yapın ne istiyorsanız, işletmeler daha ucuza mal edip benzer fiyata satardı, şu an şova dönen etkinliklerden gerçekten yemeğe ödenen paranın absürtlüğünü fark edemiyoruz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • En az 5 yıldır memura ve emekliye doğru dürüst zam yapmayıp özel sektörün çalıştırdığı vasıfsız personel maaşına gereğinden fazla zam yapınca bu günler geldi, bu anlayış devam ederse çok daha da kötü olacak.


    Asgari ücret 5bin lirayı asla geçmeseydi, şuan özel sektörde asgari ücretle çalışmak durumunda kalan bir sürü vasıflı personelin maaşı 40bin lirayı aşacaktı. Ama sistem çalışandan alıp çalışmayana ödeyen bir sisteme dönüştü. Memur ve emekli gelip özel sektörden de alışveriş yapamayınca özel sektör mecburen her şeye zam yapmak zorunda kaldı ve beraberinde işyerine yatırım yapmak yerine dövize yatırım yapar hale dönüştü, oda dövizin değerinin üstüne çıkmasına sebep oldu, oysa şuan dövizin gerçek değeri 10 TL civarında.


    Tıpkı %25 kira zorlaması gibi, %25 ile sınırlayınca kiralar her sene 2ye katlandı ve kendi enflasyonunu yaratır oldu. Oysa serbest bıraksalardı ve zammı asgari ücret yerine sadece memur ve emekliye yapsalardı şuan enflasyon ve doğal olarak kira artışları 5 sene öncesinde olduğu gibi %10'u geçmeyecekti. Ya bırakın özel sektörde işyerine faydadan çok zararı olan eleman 5bin bile alamasın ki 40bin hakkeden de 40bin alabilsin.


    @Naruto45 aynen dediğin gibi oldu, orta direği bitirdiler, enflasyon baş gösterdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 25 Mart 2024; 8:31:35 >




  • Ben paradan bir sıfır attım. 100 TL = 10 TL oldu. Kafam rahat. Markete gittiğimde 100 liradan aşağı çıkmıyorum. Diyorum kendime: iyi 10 liraya çıktık. Pamuk gibiyim.

  • Yakın zamana patlamış Afrika ülkeleri gibi markete bir el arabası dolu para ile gidersek şaşırmayın..

  • ülkemizin geldiği noktayı 1000tl'den 1 sıfır atarak çözebilirsiniz. 1000tl dediğimiz para aslında 100tl oldu.


    akape, paramızdan 6 sıfır atarak bir nevi göz boyama ile başladı. tabi o dönemler abd'nin bol para politikası vardı. ülkemize giren bol dolarları lüks ve şatafata yatırdılar. arap toplumlarında gösteriş çok önemlidir. arap kültürü ile yetişen bizim gibi ülkede işe yaradı. yalnız, bu geçici bir çözümdü. %200 lere varan enflasyonun başlangıcını hazırladılar. mesela araplar, pahalı lüks arabalarla gösteriş yaparlar. o parayı nasıl kazandıkları önemli değildir. çalmak, ya da toprağın altından çıkan petrolü satarak aldıkları lüks şeyler onlar için başarıdır. hiç bir emek harcamadan, insanların sırtına basarak güç gösterisi yapmak, araplar için hayatın olağan akışıdır.


    arap kültürü sorgulamayı hedeflemez. sonuç önemlidir onun için. adaletli veya ahlaklı kazanç, arap kültürü için önemli değildir.


    hop 6 sıfır attık bak paramız değerlendi. o zaman bütün ülkeler paralarından 6 sıfır atsın ve enflasyondan kurtulsun...

    kendini ekonomist ilan eden, diplomasız kişilere ülke emanet edilmez. nas-nas diyerek cumhuriyet yönetilmez. böyle kişiler şeriat düzenini bile idare edemezler. bugün ülkemiz tırnaklarının üzerinde durmayı başarıyorsa bu başarı, az sayıda kalan likayatlı insanların sayesindedir.


    ülkemizi bu hale getiren, arapların kültürünü din zanneden cahil topluluktur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otherworld -- 25 Mart 2024; 10:26:35 >




  • Kesinlikle öyle. Bir markete giriyorum 1 poşet alıyorum 1.000TL tutuyor. Kart ekstresinde 10.000TL'yi görünce çok diyordum şimdi 20 küsür olunca e normal artık diyorum.


    Bu sene tek zam denmişti ama tek zamla bu sene bitmez gibi duruyor. Şu an bile maaşlarda ciddi erime var. Yaz ayları daha sıcak geçebilir.

  • Enflasyon böyle birşeydir işte.Eskiden az parayla çok ürün satın alabiliyorken Şimidi bu yüksek tutarlı paralarla çok daha az ürün satın alıyoruz.Bime gittimi çikolata almayı dert ermezdim.Sepeti doldurudum Çeşit çeşit dolabımda hertürlü olurdu.Şimdi ise boşveriyorum dandirik çikolata ya köpeğe versen köpek yemiyor.Biz artık bu hayatı yaşıyoruz insanlar bunu nezaman anlıyacak görücek çok merak ediyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne kadar prim ödedinizki?Asgari ücrette 17bin tl de 6400 tl yani 3 te 1 in biraz üzerinde bir prim ödemesi var bildiğim.22 yaşında başlasa çalişmaya 20 sene çalışıp ancak 8 senelik bir maaş geri ödenmesi hakkı kazanıliyor.Yani 42 yasında emekli olan bir kişi ,ortalama trde 79 sene yaşıyor, 37 sene emekli alıcak.Böyle bir sistem sürdürülebilir değil.8 senelik öde 37 sene ödeme al


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öyle bi ortam ki iş bakıyorum sonra aklıma geliyor, bana vasıfsız kötü gözüyle bakılıp görüşmeye çağrılmadığım onca alt seviye işe rağmen neyin bakışı ve neden boşa kürek çekmek hoşuma gitmiyoır ki, zaten hayatım boş ve kaymış gireceğim iş bana sadece nefes alma imkanı tanıyacak ona da okeyim bu arada, bu kafa eğer 1 milyon kişide oluştuysa bu ülkeyi buradan çıkaracak atatürk değil mesih bile kurtaramaz bu arada çok çok net artık

  • Fatih KARAHAN kullanıcısına yanıt

    Ben emekli değilim. Ne kadar ödendi ne kadar alındı bilmiyorum. Sistemi doğru kurgularsan emeklinin ödediği kendine yeter. Eskide SSK nin bir sürü arsası tapusu vs vardı bunlar prim yaptıkça SSK Sistemi coşuyordu.

    Sonra devlet ekonomik olarak zora girince sıfır faizle bunların hepsine el koydu onda sonra sistem çöktü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stoa kullanıcısına yanıt
    quote:

    Zengin olmanın da bir anlamı yok herkes herşeyi yapabildiginden her etkinlik sürünmeye dönüşüyor.


    Stoa'nın yazısındaki şu cümle yüzünden solculardan nefret eden ve AK Parti'ye oy veren bir kesim var. Açıkçası solcu olmamıza rağmen ailecek aşırı tasarruflu yaşıyoruz ve diğer solcuların veya solcu görünenlerin bu "kendilerine muhafazakar" tavırlarından da nefret ediyoruz. Deniz Baykal, Zülfü Livaneli tipi solculuk en az AK Parti kadar kokuşmuş pis bir AKım, kusura bakmayın isminizden cisminizden pislik AKıyor hissediliyor b*k parçaları olduğunuz...

    Bırakın kendimiz için rahatça para harcamayı, yatırım yapmaktan bile korkuyoruz. Ülke içindeki kurulu düzenin ortakları sürekli halktan para yürütme derdinde. Birçok kişi servet transferi zamanları düşük faizli kredilerle ev alıp döviz alıp köşe olmuştu. Ben doktor kardeşimi zar zor ikna edip parasının küçük bir bölümüyle döviz aldırabilirken nedense birden çevresinden altın al baskısı gelmeye başladı ki ben ne zaman alsam düşmüştür. Ne diyeceğimi gerçekten bilemiyorum, faizi arttırmaları çok iyi oldu çünkü gerçekten sade TC vatandaşları dövizin ve enflasyonun artışından çok etkilendiler ve tamamen bilerek yapıldı tüm olanlar, hep sinir harbi...

    2021 Aralık ayında KKM açıklanmadan önce haftalarca süren döviz yükselişi yaşanmıştı, annemle ben korkumuzdan kardeşime de döviz aldıramıyorduk. Tam KKM sisteminin açıklanacağı büyük düşüş olacağı gün elinde telefon bankayı arayacaktı zor tuttum, bu artıştan dolayı çok gerginleşmişti ve iş hayatındaki sıkıntılarla birleşince o ay içinde bana yumruk atmıştı, ilk defa birisinden yumruk yedim ve bu kişi eskiden çok saf ama şimdilerde aklı bulandırılmış kardeşim olmamalıydı. Bak biz büyük Osmanlı'yız, Roma'yız istediğimizi yaptırırız egosunun klimasıydı, sanırım yazdıklarım dokunuyor

    Kimlerin ırzına geçip malına mülküne türlü yollarla konmuşsunuzdur inanamıyorum bu kadar da olmaz 🤮🤮🤮 Şimdi de dansöz gibi çeşit çeşit siyasi ekonomik oyunlarla arzularınız gerçekleşecek zannediyorsunuz ama ışık bizi uyandırıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • aynen öyle. maaş nereye gidiyo anlamıyom bile.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    hocam bide bu sadece bir kalem. bi poşet ürünü doldurunca hesap çıldırıyor.

    geçen sadece yeşillik salata malzemeleri aldım 150 TL tuttu. tek yaşıyorum. bi marul almışım, 3-4 domates, bi dereotu, biraz hıyar. dört adet de limon. zaten 4-5 salata yapacam bitecek tüm malzeme. 150 TL.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Kimse inanmayacak tek yaşayan biri her gün tek öğün (cumartesi pazar 2) yesin büyük şehirde 10 15 bine rahat mal olur yedikleri.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erken emekli olanlar yani şu anki emeklilerin çoğu aldığı maaşın karşılığı kadar prim ödemedi. Emekli maaşlarının büyük bölümü mevcut çalışanlardan alınıp ödeniyor. Fazla prim ödeyenlerinki de hiç edilip aşağıda eşitlendi. Normalde 30-35 yıl her ay X prim ödersin. Emekli olunca da ortalama 15-20 yıl 2x maaş alırsın. Olması gereken emekli çalışan oranı da 1/4 dür, bizde ise 2/3. Popülüst siyasetçiler sistemi çökertti. Adam 20 sene çalışmış 40 sene maaş alayım istiyor. Hükümet de o için ve kimin parasını kime veriyorsun diyen mekanizma olmadığı için veriyor. Nüfus artarken bunu tolere edebilirsisniz. Ama artık nüfus da o kadar artmıyor. O yüzden Yeni neslin maaşlarının yarısı emeklilere gidiyor buna rağmen ileri yaşlarda emekli olup çok az maaş alacaklar. Onların da öğrenci kredi faizleri silindi. Onun da bundan farkı yok.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.