Şimdi Ara

Mantıklı müslümanları, yanıldıklarına ikna edece deliller (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
15
Favori
16.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • boşver türkçemide

    nie mükemmel islam?
    bunu söyle

    "fwefeuıwfoıjfoqwjdoqwjıd mükemmeldir"
    neden?
    e öyledirde ondan

    bumudur yani?
  • Atayizler toplanmis gene

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aga klasik ateist yalanı ben ateist olmadan önce çok kuran okudum ve namaz kılardım. Artık yemiyor kimse bunları geçin 2 face sayfasından gördüklerimiz ile ateist olduk desenize nienilla prim peşindesiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LacWer L kullanıcısına yanıt
    zırvalamayı kes de

    adam akıllı başlık aç
    bir ateistle tartış kuranı bakalım

    ateistleri kendim temsil edicem
    hadi, bekliyorum.....
  • razor6247 kullanıcısına yanıt
    Artık bıktım ateistlerle tartışmaktan 25 yaşıma geldim en az 50 ateist ile tartıştım sosyal medyanın gücü ile yemediğim küfür kalmadı karşılıklı tartışmalrımda çok seviyeli oldu ama hala müslümanım. Hele bide ergen potansiyeli yüksek dh de mi ateist müslüman konusu açmak asla. Bir defa açtım özelden tehdit mi edilmedim daha saymadığım niceleri onyüzden ben artık hereksiz görüyorum tartışmayı ne desem boşa gidiyor çünkü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LacWer L kullanıcısına yanıt
    bişey diyemicem

    adam akıllı ateist
    rasyonel ve dürüst şekilde tartışır

    maksat gerçekleri açığa çıkarmaksa
    işte sana fırsat

    yok ben dinciyim
    böyle iyiyim abi deyip köşene çekileceksen
    keyfin bilir
  • razor6247 kullanıcısına yanıt
    Ee diyelim siz adam akıllı tartıştınız ya diğerleri. Şuan zaten vize dönemine 1 hfata kldı dersler yoğun ama eğer açarsam bekliyorum konuma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LacWer L kullanıcısına yanıt
    hay hay
  • Benim merak ettiğim birşey var dalga amaçlı sormuyorum hani inanmayan arkadaşlar hani haşa Allah yoksa inananin kaybı yok sayılır ha içki içmemiştir zina yapmamıştır bunlarda kayıp sayılmaz sonuçta sürekli yaptığımız işler değil bide namaz oruç vs onlarda o kadar zorlayıcı değil kısaca inananin o kadarda bir kaybı olmaz inanmayanin hiç olmaz zaten ama Allah varsa ki var inanan yaşadı fakat inanmayanin o anki yaşadığı o şoku düşünemiyorum hani elbet bir gün öleceğiz ve inanmayanlar gerçeği anladığı an yok olacaklar eminim kahrolacaklar ama ellerinden birşey gelmeyecek hani herşeyi bir kenara koy insan sırf o şoku o kahrolmayi yaşamamak için bunların şeytanın celdirici oyunları olduğunu düşünüp inanmaya çalışır hani inanmayan arkadaşlar bu konuda ne düşünüyorsunuz merak ediyorum teşekkürler iyi akşamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeterince mantıklıysa ateist oluyor zaten.
  • kör her yerde kör arkadaş, vucudumuz gibi muazzam bir sistemin kendi kendine oluştuğuna inandık diyelim(200 parça legoyu koy istediğin kadar salla yine hepsi birleşmez), kafanın içindeki et parçasına depolamayı kontrol etmeyi düşünebilmeyi ve hissedebilmeyi kim öğretti odamı kendi kendine.
  • paardon kullanıcısına yanıt
    Benzer şekilde..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bestzedDH B kullanıcısına yanıt
    İyide dostum bu olasılık inaançlı insanlar içinde geçerli değil mi? Doğru olan inancı eğer öldükten sonra öğreniyor isek, başkasının inancının doğru olmadığı ne malum?

    10 tane din varsa ve sen öldükten sonra inanmadığın dokuz dinden birisi doğru ise?

    İnançsızın şansı %50 değilmi. İnançılının şansı ne kadardır? %10. İnsanlık tarihi boyunca tüm dinleri hesap et birde.

    50-60 yıllık ömrümü bu yüzde onluk kısma göre yaşayacağıma, yüzde elliye göre yaşarım daha iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kırarım Boynuzunu İblis -- 12 Mart 2017; 6:49:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cennet cehennem yaşam olum varlık yokluk gibi eşitliklerin hep sağ tarafında iseniz %50 50 bi imkan yok mu acaba bi ihtimal olamaz mı gibi düşünen taraf olursunuz.



    Totalde bu eşitlikleri karma yaparsanız bi ihtimal yanlış yapmak hayatınızı karartacaksa eşitliğin solundan bakmak da gerekir diye düşünmek gerekir.



    İnsanın tesadüfen olan tek şeyin kendisi olduğunu anlaması ve yaratıcısı nevinde olan anne babasının bu gun değil dun veya yarın kendisinin doğumuna karar vermemiş olduğundan dünyaya geldiğini anlamış olması lazım.



    Bu tesadufun tevafukun karşılaşmış olabilme şansının dışında başka bir olasılık hesabı yoktur.



    Dünyaya gelmiş olan siz gidecek gibi değil benim yerime ablam olsaydım diye duşunurse dünyanın tesadüfen oluşacağını duşunmesi kendi yokluğuna rağmen buyuk bi kelam olurdu.



    Sen yoksun o var ve var olan tesadufle oldu. Kainat bir rahme sığmaz. Bazen küçük insan olup hiç gelmemiş gibi küçük düşünmek de lazım.



    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 12 Mart 2017; 12:55:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gök Gürültüsü kullanıcısına yanıt
    Konu ile ilgili olarak şöyle söylemek lazım. ilk bebeğin isevi ikincisinin musevi 3. sünün islam olmasındaki adalet denen arguman sizin tarafınızdan oluşturulmuş olsa idi bu eşleştiriyi hem anlar hem de kişisel olarak üstlendiğinizden ötürü sizi taktir ederdim.

    avrupada türkiyede çinde abd kızılderili bölgesinde bi çocuğunuz yoksa bu durum sizinle ilgili değil. siz dna yı sorguluyorsunuz. ilahı değil. ancak ilahı sorguluyorsanız bunun ebeveyne denk düşen kısmını da açığa veriyorsunuz.

    dnanın isevisi islamisi olmaz zaten. olabilmesi için onun sorumluluk prensibi ile hareket etmesi ve bu sorumluluğun size ait olması lazım.

    avrupadaki çocuktan veya çindeki bebeden sizin sorumluluğunuz yokken bunun ilahi katın sorunu olduğunu da nerden çıkardınız?

    siz sorumlu olduğunuz ailenizden sorumlu iken başka bi ailenin kaç aylık iaşesine katkıda bulundunuz? ben bulunmadım. dünyeviyi düşünen birisi için fazla uhrevi kaçış yollarımız var ve islam denen yapının bu yönü aslında gayet gayri müslim iken eleştiriye açık.

    ateizm de 1000 yıl sonra veya 1000 yıl önce daha daraltarak benden önce benden sonra kavramı örnek dahi olamaz. yok olduğun dönemi nasıl örneklersin? bu islamın metafiziğin iseviliğin yahudiliğin işi.

    mesela olasılık hesabı bu islamın işidir. bilim yerçekiminin kesinliğine iman ettirecek şekilde var derken acaba demek ilmi gelişme adına mümkün iken acaba denen hali manevi perspektife yıkmak sizi zaten eleştiriye açık bir ilme sahip olmakla malul kılar.

    ben beyaz sen siyah taşsın ve satrançtayız. sorun her iki tarafında arada sırada diğerinin taşını vurdumduymazlığın ötesinde hakkıymış gibi oynayıp kendini galip getirme çabası. işte her iki taraftaki akıl durgunlukları bundan oluyor.

    adam ALLAHU teala deniyor diyor. ulen slobodan miloseviç mi ALLAHU tealanın dünyevi öğretmen seçtiği adam.

    ateist evleniyo ya ben taştan topraktan geldim e işte taş gibiyim diyo. aynı atadan türüyosun diyince başka akıl durgunluğu islamda ensest neden var.

    ateist olarak teisti tanımlamak en büyük hatadır.

    teist olarak da ateisti nasıl buluyorlar anlamıyorum. yaradanın katında yükselen adamı melekler karşılar kardeşim.

    her iki tarafın da bi kere arada akıl durmasına uğradığı şu siyah taş da benim diyerek diğerinin taşına müdahale etme durumundan kurtulması lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 12 Mart 2017; 13:14:13 >




  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Ne dediğin her zaman ki gibi pek anlaşılmıyor.Anladığım kadarıyla bir şeyler yazmaya çalışayım.
    Çinde doğup,büyüyüp,atalarının dinine uyup,ölen biri cehenneme gidecekken,islamın egemen olduğu bir ülkede doğan bebek,atalarının dini islamı seçip,müslüman olarak ölürse cehenneme gidecek.Adaletli Allah bu sorunu nasıl çözecek?Gördüğüm kadarıyla oluşturulan Allah,kim islamdan başka din ararsa,uyarsa,ayetlerimi kim yalanlarsa,muhammedin peygamberliğini kim kabul etmezse cehenneme gidecek diyor.
    Atasının dinine uyan bir müslüman,bunları otomatikman kabul etmiş oluyor.Atasının dinine uyup,başka dine inanan kişiler ise bunları otomatikman onaylamamış,karşı çıkmış oluyor.Peki Kuran denilen betiğin,otomatik olarak Allah adlı bir yaratıcı katından olduğunu,Muhammedin de onun elçisi olduğunu onaylayan biri cennete gidecekken,neden otomatik olarak Kuranın Allah katından gelmediğini onaylayan biri cehenneme gidip sonsuz azap görsün?

    Dinin yapısal olarak adaletsizliğe neden olduğu gerçeğini neden görmezden geliyorsunuz?Din dediğim gibi kuşaktan kuşağa aktarılan,yığınlarca,toplu bir biçimde kabul edilebilen,yapısal olarak sıkıntılı,adaletsizliğe neden olan bir olgudur.Dünyada yaşayan milyarlarca kişinin hepsi,sorgulayıp,düşünüp mü din seçiyor,yok.Atalarından ne gördülerse,çoğu ona inanıyor.
    Yeniden soruyorum,hiç sorgulamayan,düşünmeyen,atalarının dinine uyup,müslüman olarak ölen kişiler cennete gidecekken,neden hiç sorgulamayan,düşünmeyen atalarının dinine uyup,başka dinlere inanarak ölen kişiler cehenneme gitsin?
    Atalarının seçimlerinin sınav sonucunu,nereye gidip,gitmeyeceğini belirleyebildiğini,dinin kuşaktan kuşağa aktarılan bir olgu olduğunu göz önünde bulunduracak olursak,din,inanıp,inanmama konusunda sınav yapan adaletli Allah olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 12 Mart 2017; 15:53:40 >




  • Gök Gürültüsü kullanıcısına yanıt
    kısaca şöyle. bu çocukların veya dünyanın hali iddia ettiğimiz kadar bizi ilgilendirmiyorsa ilahı neden ilgilendirsin?

    ilgi için teşekkürler.
  • Kırarım Boynuzunu İblis kullanıcısına yanıt
    hocam ama diğer dinler bana bir çıkar yol göstermiyor ki ne kitap sunmuş ne peygamber ha tamam var öyle bazı dinler ama inanan kişi sayısı çok az değil mi ? bu durumda herkes yanacak ki bu dinlerin çok sağlam temellere dayandığını düşünmüyorum en azından islam kadar değildir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HADO77

    kısaca şöyle. bu çocukların veya dünyanın hali iddia ettiğimiz kadar bizi ilgilendirmiyorsa ilahı neden ilgilendirsin?

    ilgi için teşekkürler.

    Ben de diyorum ki bu İlah,atalarının dinine uyup,müslüman olanları cennete alırsa,atalarının dinine uyup,başka dine inananları da cehenneme atarsa adaletsizlik olmaz mı?Sonuç olarak islam da,her din gibi atalar dini olmaktan kurtulamamıştır.Çünkü dinin yapısı budur.Din kuşaktan kuşağa aktarılır.O yüzden de,ataların seçimleri,sınav sonucunu,nereye gidip gitmeyeceğini belirler.
    Ama şunu diyorsanız bilemem.Atasının dinine uyup,müslüman olanlar,müslüman olarak ölenler atadan torpilli,şanslıdır,çünkü onların ataları,sözüm ona doğru dini kuşaktan kuşağa aktarmıştır.Diğerlerinin ataları da,sözüm ona yanlış dinleri kuşaktan kuşağa aktarmışlardır.O yüzden bunların hepsi sorgulayıp,düşünüp islamı bulmak zorundadırlar.Bulamayana da geçmiş olsun,cehennemde şiş kebap olacak.
    Bir de şu var tabi.Diyelim ki kişi,islamı araştırmak istedi,Kuranı okudu.Ama kuranın içeriğini beğenmedi.Bu betik bir Tanrı tarafından gönderilmiş olamaz dedi.İslamı kabul etmedi,müslüman olmadı,müslüman olmadan öldü.Bu kişi cehenneme gidecek.
    Peki islamı hiç araştırmamış,islam konusunda hiç düşünmemiş,sorgulamamış,islamı kabul etmeden ölen kişilere ne olacak?Onlar cennete mi gidecekler?
    Eğer cennete gidecek diyorsanız,islamı araştırmaya başlamak,islam,kuran konusunda düşünmek,sorgulamak bir risk değil midir?Sonuç olarak,kuranı okuyup,islamı araştırıp,bu din Tanrı tarafından gönderilmiş olamaz da diyebilirsin.
    Bu olunca da şöyle bir durum ortaya çıkıyor.
    İslamı araştırma işine girip,Kuranı okumaya başladıysan,bu yola girdiysen,önünde duran iki yoldan,islam yolunu seçmen gerekir,öteki yolu seçersen,sonsuza kadar cehennemliksin.İşte burada da bir tuhaflık var.Nereden baksan bir açmaz,bir sıkıntı var.

    Soruları kısaca bir toparlak olursak;
    -İslam konusunda hiç düşünmemiş,hiç sorgulamamış,islamı hiç araştırmamış olanlar,atalarının yollarından giderek,başka dinlere inanarak ölenler nereye gidecek?
    -İslam konusunda hiç düşünmemiş,hiç sorgulamamış,islamı hiç araştırmamış olanlar,atalarının dinine uyup,müslüman olarak ölenler nereye gidecek?
    -İslamı araştırma yoluna girip,kuranı okuyanlar,islam konusunda düşünenler,sorgulayanlar,ama islamı seçmeyenler nereye gidecek?

    Birinci kesim cehenneme,İkinci kesim cennete gidecek diyorsanız,bu büyük bir adaletsizliktir.
    Birinci kesim de,ikinci kesim de cennete gidecek diyorsanız,islamı,kuran araştırmaya başlamak,büyük bir risk demektir.
    Bu da gerçekten tuhaf bir durum dediğim gibi.Bu yola girdin mi,islamı seve seve seçmek zorundasın.Öbür türlü sonsuza kadar cehennemdesin.Kuranın içeriğini beğenmeme gibi şansın yok,var da yok.Kuranın içeriğinin içine sinmemesi gibi bir durum da söz konusu olamaz.Kuranın içeriğini saçma,mantıksız,usdışı da bulamazsın.Yani bulursun da,sonun belli,sonsuz cehennem.
    Benim gibiler yani.İslamı araştırma yoluna girmişler ya bir kere hani.Kurana göre seve seve İslamı seçmek zorundayız artık.Kuranın içeriği,öyle ya da böyle içimize sinmek zorunda.Beğenmeme,Kuranın içeriğini saçma bulma gibi bir seçeneğimiz yok,var da yok.Bulursak sonumuz kötü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 12 Mart 2017; 16:28:37 >




  • bestzedDH B kullanıcısına yanıt
    Üstad şu anlık öyle olabilir. Ancak 100 yıl yada 500 yıl sonra şimdiki dinler mitoloji olursa o zamanın dinlerine inananlarda senin dediğini diyecekler. Şu anda Yunan Tanrılarına film karakteri olarak bakıyoruz ama eskiden milyonlarca inananları vardı. Yada islamiyetin ilk çağlarında inanan sayısını ele alırsak kimsenin inanmaması gerekiyordu. Science'de yayınlanan makaleye göre 2000 yıl önce normal insan ömrünün 20 yıl olduğunu söylüyorlar. Bu yaşlarda ölen insanın doğal olarak bu dinin fazla inananı yok ve kuranın tamamlanışının 23 yıl sürdüğünü baz alırsak bu dine inanmaması lazım.

    Senin mantığına saygım var. Sonuçta insan ömrünün bir sonu var. Ve sonu olan şeyde değerlidir. Ki her insan hayatta kalmak için çabalıyor. Kimse ölmek için çabalamaz. Doğal olarak bu değerli(sınırlı) vaktini o an için en doğrusunu seçmek için kullanır. Senin sunduğun argümanda buna benziyor. 200 yıl sonra bambaşka bir inanış şekli ortaya çıkıp inanan sayısı senin dinine inanaları geçtiğinde bu uygulamayı onlarda yapacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kırarım Boynuzunu İblis -- 12 Mart 2017; 18:29:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.