Şimdi Ara

Mantıklı müslümanları, yanıldıklarına ikna edece deliller (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
527
Cevap
15
Favori
16.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    rica ederim ..ne demek.. her zaman yardımcı olurum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 11 Mart 2017; 3:38:39 >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    sıkmaya devam etme bence.yazdıkların bariz çok derin bir anlam içermiyor ve atıfda bulunduklarım yazdıklarından bağımsız cümleler değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Örnekler konusunda haklısınız gece dalgınlığıma gelmiş olsa gerek.Şuan beyaz kedi yok lakin geçmişte Osmanlı örnek verilebilir(çoğu islam devleti Osmanlı Devleti'nden dağılmadır.)

    Komünizm kusursuzdur, kusurlu olan komünistlerdir.
    Sosyalizm kusursuzdur, kusurlu olan sosyalistlerdir.
    Faşizm kusursuzdur, kusurlu olan faşistlerdir.
    Satanizm kusursuzdur, kusurlu olan satanistlerdir.
    Hristiyanlık kusursuzdur, kusurlu olan Hristiyanlardır.
    Yahudilik kusursuzdur, kusurlu olan Yahudilerdir

    Komünizm kusursuzdur, kusurlu olan komünistlerdir.
    Sosyalizm kusursuzdur, kusurlu olan sosyalistlerdir.
    Faşizm kusursuzdur, kusurlu olan faşistlerdir. bunlar hakkında yorum yapmaya gerek yok değil mi ?

    Satanizm kusursuzdur, kusurlu olan satanistlerdir.
    Hristiyanlık kusursuzdur, kusurlu olan Hristiyanlardır.
    Yahudilik kusursuzdur, kusurlu olan Yahudilerdir

    Bu inanışların çoğunda mitolojik olarak ele almasak bile mantık hataları bariz mevcut.Bknz:Hristiyanlarda 3'leme,Yahudilikte üstün ırk vs daha da açıklamaya gerek duymuyorum.Şuan beyaz kedilerin olmamasının bir çok sebebi var başlıca sebebleri arasında biz müslümanların çoğunlukla islamı doğru düzgün yaşamamışımızdan olabilir.Farkındaysan herkes kafasına göre yaşamaya çalışıyor emredilenlere göre değil.İlk sözü ''OKU'' olan bir kutsal kitabın mensuplarının devletlerinin gelişmemiş olması ayrı bir ironi.

    Arağında o ortak payda ise Nefis'dir.Gel bir irdeleyelim :).Şuan ilmin avrupada olması bir daha islam devletlerinde bir daha olmayacağı anlamına gelmez.Avrupa deli diye vatandaşlarını yakarken bizde musiki dinletiliyordu.Bir Rönesans da islam devletleri yaşayabilir.Umarım ne demek istedğimi anlamışsındır biraz cümleler düşük oldu.




  • Evet evet, haklisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:


    Komünizm kusursuzdur, kusurlu olan komünistlerdir.
    Sosyalizm kusursuzdur, kusurlu olan sosyalistlerdir.
    Faşizm kusursuzdur, kusurlu olan faşistlerdir. bunlar hakkında yorum yapmaya gerek yok değil mi ?


    Elbette var hocam. Önce senin yolundan gidip şu soruları soralım: Bana “Kuranı okudun mu” diye sormuştun. Evet baştan sona bir kez okumuştum yıllar önce. Peki sen Komünist Manifesto’yu okudun mu? 4 ciltlik Das Kapital’i okudun mu? 1844 El Yazmaları’nı okudun mu? Listeyi uzatabiliriz ama bu kadarı yeter.
    Peki Faşizmin Doktrini’ni okudun mu?
    Okumadıysan ki okumadığına eminim, bu ideolojilerin teorileriyle pratiklerinin aynı olduğu sonucuna nereden ulaştığını sorabilir miyim? Neye dayanarak bu ideolojilerin mükemmel olmadığını iddia ediyorsun?

    Tahminde bulunursak, uygulamalarına bakıyorsun değil mi? Tamam işte, ben de İslamın uygulamalarına bakıyorum!.. Senin yöntemin doğruysa, doğal olarak benim ki de doğru. Senin ki yanlışsa, ancak o zaman benimkinin yanlış olduğunu iddia edebilirsin. Şimdi tekrar senin yoluna dönüyor ve diyorum ki “Komünizm mükemmeldir ama onun takipçilerinde iş yok, nefslerine yenildiler” Bunun bir açıklama olmadığını düşünüyorsan, ki öyle düşünmekte haklısın, ben de senin “İslam mükemmeldir, takipçilerinde iş yok” saptamanı bir açıklama olarak görmüyorum.

    Bir doktrinin uygulamalarından tümüyle bağımsız olduğunu varsaymak, o doktrinin insanlarca asla anlaşılamayacağını söylemekle eş değerdir. Ne yaparsan yap insanlar onu anlamayacaktır. Bu durumda konu doktrini savunmanın, onun peşinden gitmenin bir anlamı yoktur. “Hayır, ben öyle bir şey demek istemedim” dersen, bu kez de uygulamalardaki yanlışların kaynağını bizzat doktrinin kendisinde aramamız gerekir. Yani ne yaparsan yap, “İslam mükemmeldir, insanlar kötüdür” postulasıyla varabileceğin anlamlı hiç bir yer yok. İslam mükemmel ve insanlar onu anlamıyorsa, islam insanlara bir kaç beden büyük geliyor demektir. “İnsanlar onu anlayabilecek kapasiteye sahip olduğu halde anlamıyor” diyorsan, insanları bundan neyin alıkoyduğunu söylemek zorundasın. “İnsanlar bugün İslamı anlamıyor ama yarın anlayacak” diyorsan, muhtemelen mucize bekliyorsun demektir çünkü bugün İslamı anlamayanların yarın anlamalarına yol açacak anlamlı bir neden yoktur. Varsa, gösterme zorunluluğu senindir.


    quote:


    Şuan beyaz kedilerin olmamasının bir çok sebebi var başlıca sebebleri arasında biz müslümanların çoğunlukla islamı doğru düzgün yaşamamışımızdan olabilir.Farkındaysan herkes kafasına göre yaşamaya çalışıyor emredilenlere göre değil.İlk sözü ''OKU'' olan bir kutsal kitabın mensuplarının devletlerinin gelişmemiş olması ayrı bir ironi.


    O bir çok sebebi saymanı beklerdim. Saymamışsın. Tek nedenle yetinmişsin: “Müslümanlar islamı doğru düzgün yaşamıyor”. Ne engel oluyor doğru düzgün yaşamalarına? Şimdi şu topiği okuyanlar “yarın ilk iş olarak müslümanlığı doğru düzgün yaşamak istiyoruz artık” deseler, ne yapmaları gerekir?
    O kadar muğlak, o kadar soyut gerekçeler öne sürüyorsun ki, bunlarla anlamlı bir yere varman mümkün değil.

    Ayrıca, “İlk sözü ''OKU'' olan bir kutsal kitabın mensuplarının...” diye başlayan cümlelerin de gerçeklikle pek bir ilgisi yoktur. Alak suresindeki “oku” emir kipi, “Kuranı oku” anlamındadır, “bilim oku” anlamında değil. Oradaki “oku” İslam dininin esaslarını ve emirlerini okuyup anlamaya yönelik bir emirdir, bilimle nasıl alaka kuruyorsun bilemiyorum. Yani ben o sureyi okuduğumda, kendimi ne kadar zorlarsam zorlayayım, oradan “quantum mekaniği, kozmoloji, mühendislik, mimarlık vb. okuyun” anlamını çıkaramıyorum. Lütfen bize bu anlamı nasıl çıkardığını göster.


    quote:


    Arağında o ortak payda ise Nefis'dir.Gel bir irdeleyelim :).Şuan ilmin avrupada olması bir daha islam devletlerinde bir daha olmayacağı anlamına gelmez.Avrupa deli diye vatandaşlarını yakarken bizde musiki dinletiliyordu.Bir Rönesans da islam devletleri yaşayabilir.Umarım ne demek istedğimi anlamışsındır biraz cümleler düşük oldu.


    Nefs düşkünlüğü İslam toplumlarının geri kalmışlığında ortak payda ise, medeniyette ileri gitmek için bundan kurtulmak gerekir. Bu durumda medeniyette ileri gitmiş ülkelerin vatandaşları nefslerini kontrol altına almış olmalıdırlar. Öyle midir gerçekten? Üzgünüm ama hiç alakası yok.

    Gelişmeye nefs engel oluyorsa gelişmiş toplumların nefs sorunu olmadığını söylemenin bir başka yoludur iddian. Eğer gerçekten bunu ima ediyorsan, bir Japonun, Finlinin, İsveçlinin vb. nefsine hakim bir insan olduğunu söylüyorsan, itirazım olmaz çünkü iddian kendi içinde tutarlı hale gelir bu durumda. Buna inandığımdan değil ama iddian tutarlı olur anlamında söylüyorum bunu...

    Yok eğer söylemek istediğin bu değilse, o zaman da iddian kendi içinde çelişik hale gelir ve haliyle onu dikkate almamam gerekir.

    Ben olanın bitenin nefs basitliği içinde açıklanamayacağını biliyorum. Maalesef islam toplumlarının geri kalmışlığının başat nedeni (başka nedenler de var kuşkusuz ama kök neden budur) bizzat islamın kendisidir. Islamın açık bir şekilde reforma ve rönesansa ihtiyacı var. Bu ihtiyacı aklı başında herkes görüyor. Görmek istemeyenler, onun Allah kelamı olduğu saplantısında olup, asla değiştirilemeyeceğini söyleyenler. Oysa Allah kelamı olduğuna dair “elle tutulur ve makul” tek bir kanıt bile yok. Kanıt diye öne sürülenlerin çoğu gülünç şeyler, ciddiye alıp cevaplamaya bile değmezler. Böyle bir İslam rönesasının ardından islam toplumları da medeni ligde kendilerine bir yer bulabilirler; buna ben de inanabilirim.

    Justin Brooks Atkinson’a atfedilen bir aforizma vardır. "Atalarından başka övünecek şeyi olmayan adam, patatese benzer; çünkü kendine ait biricik varlığı, toprağın altındadır." der Atkinson. Ben bu sözü çok beğenirim. Atalarıyla övünmek üzgünüm ama bir zavalılık göstergesidir. “Ben bir hiçim, kayda değer hiç bir başarım, zaferim yok. O nedenle atalarımın başarılarıyla avunuyorum” itirafından başka bir şey değildir geçmişle övünmek. Ayrıca da anakronik bir saçmalıktır. Biz bugünde yaşıyoruz, geçmişte değil. Geçmişte olan biten geçmişte kaldı. Bugün yaşadıklarımız onun dalgalar halinde geçmişten günümüze gelen etkileridir yalnızca.

    Özetlersek; İslama kusursuzluk atfedip müslümanları kusurlu sayarsan, kusurlu müslümanlarla kusursuz İslamı hiç bir zaman buluşturamazsın çünkü insanlar doğaları gereği hep kusurlu olacak ve öyle kalacaklardır. Üstelik bu sekter bakış açısı seni edinilmiş bir illüzyonda tutarak gerçeklerle yüzleşmekten hep alıkoyacaktır.

    İslamın egemen olduğu coğrafyalarda toplumların geri kalmışlığının belirleyici nedeni İslamın kendisidir çünkü İslam sandığın gibi kusursuz değildir. Kaldı ki “kusursuzluk” kavramının içeriği (bilgisi) mutlak olmayıp tarihseldir. Antik çağların bereket ve doğurganlık tanrıcası Kibelenin vücudu, o zamanın kusursuzluk anlaşışına göre şişman tasvir edilmişti. Günümüzün güzellik tanrıçası Venüs 90-60-90 ölçülerindedir. Bu örneğin amacı mükemmellik dediğin şeyin insan zihinin nice soyut yansımasından başka bir şey olmadığını göstermektir.

    Sonuç olarak İslamın amacını mükemmel bulabilirsin. Buna bir şey demem ancak amaca ulaşmak için önerdiği yollar kusurludur, yetersizdir, çağın değerlerinin belirlediği standartların çok gerisindedir.




  • quote:

    . Oradaki “oku” İslam dininin esaslarını ve emirlerini okuyup anlamaya yönelik bir emirdir, bilimle nasıl alaka kuruyorsun bilemiyorum.


    şimdi başlıyoruz okumaya

    “Sen dağları görürsün de onları sabit sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler.”(Neml Suresi: 88)

    bu ayeti okuduğumuzda dağların öne çıkarılmış olduğunu görüyoruz..sabitmiş gibi duran yapılardan bahsediyoruz ..oysa aslında kıtalar ile birlikte hareket ediyorlar..sürükleniyorlar ..bu ayet okuyanı düşünmeye sevk eder..ama düşünmek kime nasip olur o ayrı konu.. jeoloji araştırmalarına pek ala önayak olabilmekte eğer istenirse


    quote:

    Yani ben o sureyi okuduğumda, kendimi ne kadar zorlarsam zorlayayım, oradan “quantum mekaniği, kozmoloji, mühendislik, mimarlık vb. okuyun” anlamını çıkaramıyorum. Lütfen bize bu anlamı nasıl çıkardığını göster.


    ilk engel şu araf 146.senin bu engeli aşman mümkün değil dolayısıyla anlamaman normal

    bu engele takılmayanlar..sebe 3.

    Ve kâlellezîne keferû lâ te’tînâs sâatu, kul belâ ve rabbî le te’tiyennekum âlimil gaybi, lâ ya’zubu anhu miskâlu zerretin fîs semâvâti ve lâ fîl ardı ve lâ asgaru min zâlike ve lâ ekberu illâ fî kitâbin mubîn(mubînin).


    ayetden atoma atom altı parçalara yol bulanabiliyor..hatta cabir bin hayyan bölünemiyeceği idaa edilen "el-cüz’ü lâ yetecezzâ" da mevcut enerjiden bahsederek parçalanması durumunda bağdatın altını üstüne getireceğini eserinde belirtmiştir..

    gördün mü bak..ne kadar kolay şekilde..atoma ondan daha küçük parçalara atıf var ve cabir merhum nasıl sonuca ulaşmış..ayetin sonunda levhi mahfuza atıf ise ayrıca dikkate değerdir..zira insaoğlunun elde ettiği edeceği tüm bilginin kaynağı orasıdır..

    kuran işaret eder araştırma geliştirme işini insana bırakır olması gerekende budur..


    örnekler arttırılabilirde ..


    quote:

    Oysa Allah kelamı olduğuna dair “elle tutulur ve makul” tek bir kanıt bile yok. Kanıt diye öne sürülenlerin çoğu gülünç şeyler, ciddiye alıp cevaplamaya bile değmezler.


    herhalde burada tarihi kayıtlar ve rivayetler kastedilmiş.. demek gülünç ciddiye bile alınamıyor..

    sebeb ..seni ayazda bırakıyor olması mı ?

    yazılı ve sözlü tarih nakillerini senin mantığına uygun şekilde tahlile tabi tutarsak neredeyse bilinen tüm tarih birikiminin yüzde doksanı çöpe gider..

    hangi gerekçeler ile dikkate almadığını izah etmek zorundasın..ki bunu yapmaya kalktığında yine ayazda kalacağını bildiğin için sadece gülüp geçtiğini ifade ederek aklın sıra haklı çıktığını zannediyorsun..

    komik

    Allahın kelamı olduğuna dair şüpheye yer bırakmayacak ayetlerin kuranda belirtilmiş olması bir yana ..

    hz Muhammedin peygamber olduğunun diğer kesin kanıtlarından olan sergilenen mucizelerin hem yazılı hemde sözlü olarak kayıt altına alınmış olması sizi çıldırtan durumlar olsa gerek..

    bu konudaki ikiyüzlü tavrınızı yer yer forumda farklı ada sahip üyelerde görmekteyiz..

    hani sizin dikkate almayıp güldüğünüz rivayetler var ya..arada sırada o külliyatdan seçki yapıyor bazı arkadaşlar ve bu hadis nedir hesabını verin diye bizi sigaya çekiyor..

    aynı kaynakta bahsi geçen mucizevi gelişmelerden haber veren rivayetler hatırlatıldığında ..hayal ürünü uyduruk olmakla yada başkaca milletlerin o gelişmeleri teyid eden şahitliğine atıfla sağlamlığını sorguluyor..


    laf kalabalığından ibaret diğer yorumlarını bi kenara bıraktığmızda..sana şu soruyu sormam icab eder

    din denince ne anlıyorsun..dinin yani yazılı metnin gönderiliş amacına yönelik kanaatin ne ? kanaatinin ne olduğu aslında rahatça anlaşılmakta yazdıklarından ama..seni zora sokacak detaydan sürekli kaçıyorsun

    sürekli öne çıkarıp pazarlamaya çalıştığın medeni !!!!!! devletler ne kadar ..medeni

    medeni olmak kıstası neye kime göre belirleniyor..

    ingiltere tam senlik örnek

    çok medeni .. milyonlarca insanı katlederek sömürerek kan ve göz yaşı ile çalıp çırptıkları ..kaynakların sayesinde bu gün ki öve öve bitiremediğin maddi refaha ulaşmış haldeler..halende sömürüleri dünya üzerinde devam etmekte..

    başka milletlerin et kan gözyaşı ve kaynaklarından oluşan maddi imkanların sebeb olduğu "tetiklediği " bazı gelişmeleri işlenen suçları örtbas ederek büyütmek ve millete özenilesi örneklermiş gibi yutturmaya kalkmak..bilmem hangi ahlak kalıbına sığar ..aslında biliyorum ..hiç bir kalıp senin zihniyetini kabul etmez

    eğer her açıdan müspet örnek sunma derdindeysen bu tarzda dünya üzerinde tek bir ülke olmadığını sana hatırlatırım..var olmayan ülke üzerinden müslümanları sindirmeye çalışman ise..ayrı kabahat

    eh tabi dini imanı para madde olan konfor lüks ve teknolojinin sağladığı imkanlardan azami fayda uman biri için bunları elde ediliş şekilleri çokda önemli olmasa gerek..

    geçen bi başka yorumuna denk geldim islam bilime engeldir haram var mekruh var tevil götürmeycek bi sürü zırva..ki çoğuda kulakdan dolma ..

    senin derdin hiç bir zaman anlamak olmadı..öğrenmeye yönelik çalışmanında olmadığını yazdıklarından görüyoruz..klişe denebilecek inkarcı laf kalabalığını zayıf gördüğü üyelere ikna amaçlı serpiştiren bir olmakdan daha ötesi değilsin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 11 Mart 2017; 15:42:27 >




  • Uzun yıllar fena olmayacak bir sekilde müslüman olarak yaşadım, ciddi manada. okuyarak, derinine inerek, gazalisinden ibn-rusd-une kadar, ibnul arabiler diger taraftan türkiş islam filan derken harika huzurlu bir hayatım vardı. ailemle aynı tandansta yaşıyorduk...

    Sonra yaklaşık bir 5 yıl kadar birbirimizden uzak kaldık ve ben bir sekilde bu süreç içerisinde hafif seyreden bir inancla yaşadım. Ta ki Ürdünlü bi doktora öğrencisi arkadaşımla bir gün onun evinde muhabbet ederken, bildiğin islami bir muhabbet aslında; Hazreti Muhammedin 40 yaşına kadar neler yaptığını sormama kadar.

    Sonrasında ise bir kaç ay kadar keske biri ciksa da ya da bir yerden bir sey bulsam da tekrar inanabilsem diye uğraştım. Iki yil filan oldu durum böyle.

    Her şey bir anda bitti, artan tek şey Hazreti Muhammede olan saygım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jaggerjack_

    Dediğin gibi islam mükemmel dindir,Müslümanlar değil.Senin yaptığın 1.gördüğüm kedi karadır.2. gördüğüm kedi karadır e öyleyse tüm kediler karadır demekten başka bir şey değil.Ve ayrıca sonunda lay lom diyerek küçümseme yapmanız hiç hoşnut bir ifade değil bayım.

    islam mükemmel dinmidirr

    nie mükemmel
    kimse islamın ne olduğu konusunda
    uzlaşamadığı içinmi

    ne acaib adamlarsınız ya




  • Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Biz, yeryüzünü bir döşek kılmadık mı? Dağları da birer kazık? (Nebe Suresi, 6-7)

    Yeryüzünde, insanlar sarsılmasın diye sabit dağlar yarattık, rahat gidebilsinler diye dağların aralarında geniş yollar var ettik.(Enbiya 31)

    Sen dağları görürsün de onları sabit sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler.(Neml Suresi: 88)

    Bir karar verin be abicim , yani referans olarak koyduğun şeyde bile ne olduğu belli değil , niye ciddiye alalım sen boldladın diye Dağ gibi tamamen "hareket" sonucu oluşmuş yapılara sabit demek ? Sonra kendini yalanlayıp "öyle sandın dimi ama öyle değil xd" düzeltmesi yapmak ?

    Bu biraz şey gibi bir şey "Güneşi yarattık ve ona izlemesi için belli bir rota verdik" cümlesini şuan her galaksi ve sistem gibi uzayda bir yerlere sürüklenmeye bağlayacak duruma gelip böyle bir detaydan önce dünyanın döndüğüne veya yuvarlak olduğuna dair en ufak açık bir kanıt sunamamak .. Kimse de "abicim adamlar gökyüzünü izleyip güneş dönüyor sanmışlar işte , kıvırmayın" demiyor.Yanlış olamaz , illa bir mucize olmalı.Kölelik de cariyelik de modern insanın anlayamayacağı medeniyetin ürünleridir.Siz onu ilkellik sanın.

    En başta zaten Kuran'ın içinde mucize sayılacak bilgiler var mıdır yok mudur Kuranın böyle bir görevi var mıdır onda bile mutabık hale gelemedi müslümanlar.Kime ne anlatıyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

    Ben bu bölümde atayis oldum. Her şey konu dışında bi evrim konusu gormemle başladı. Evrim ne çok bilmiyom ama evrim yani. Benim için evrim var olan bir şey zaten. Yer çekimi gibi gözümde. Ulan bi baktım insanların %80 evrim ne lan falan diyo inanmıyor. Ben ilk burda gördüm Evrime inanmayan adamlar olduğunu hemen katıldım tartışmaya. Bilmiyom zaten ama cevap vermek için açtım gugulu aradım falan. Neyse işte sonra buraya yöneldim o konudan. Hala Müslümanım ama. Ulan sonra burda bi baktım müslüman olup Evrime inanan yok. Sadece atayizler savunuyor. Bi baktım muslumanlik aslında hiç benim bildiğim gibi değil. Dinozor yok diyenden tut adem 100 metreydi diyene kadar türlü garip adam var. O zamanlar türban tartışması da çok yoğun. Hepsi türban savunucusu falan. Lan dedim ben bu adamlarla aynı dine inanmıyom ki. Adamlar adem 150 metre diyo. Adam dinozor bile yalan diyo. Adam aya çıkılmadı diyo. Adam türban giymemek günah diyo. Adam şeriat en iyi yönetim diyor. Lan dedim bu nası is ben bu adamlarla aynı inanca sahip olamam. Değilim de zaten. Bunların hiçbiri mantıklı değil.
    Ne din hakkında bir şey biliyom ne Allah. Inanıyom ama. Etrafa bir bakıyorum bütün dindarlar garip gurup şeyler savunuyor. Bir tanesi hayat gorusumle uyusmuyor. Bir tanesi bana ahlaki gelmiyor. Dedim herhalde bütün dindarlar böyleyse bu din gerçekten bunu emrediyor. Sonra yavaştan soğudum. Sonra bi atayiz oldum. Sonra Agnostik oldum öyle kaldım.

    Her neyse inanç bir tabu olduğu için en über düşünceli müslümana en açık kanıtı sunan genede fikri değişmez. Çünkü tabular insanın mantıklı düşünme eğilimini yok eder. O yüzden sadece din değil o derece ideoloji bağımlısı olan bir insan da mantıklı düşünmez. Gelenekci bir adam da milliyetçi bir adam da kısaca herhangi bir şeyi tabusu haline getirmiş bir adam mantıklı düşünmez. O yüzden bu tip kisilere hiçbir zaman fikrini degistirebilcegime inandığım için bir şey söylemedim.

    Dedikleriniz fetö, hdp, pkk hayır diyor onun için evet diyen devlet adamlarını anımsattı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt
    evet malum sitelerden ilham alıp gelmiş bi arkadaş dahaa..


    quote:

    Dağ gibi tamamen "hareket" sonucu oluşmuş yapılara sabit demek ?


    oluşumu nazara vererek sabit denmiyor..ilk kurnazlık burada devreye giriyor.. sabitleme hangi ayette ifade ediliyor..enbiya 31. yani nebe suresi ile alakası yok..alakası olmadığı halde öyleymiş gibi sunmakda pek ahlaki olmasa gerek değil mi..

    enbiya 31. ayette bahsi geçen ifade ne hemen ona bakalım..

    Vece’alnâ fî-l-ardi ravâsiye en temîde bihim vece’alnâ fîhâ ficâcen subulen le’allehum yehtedûn(e)

    burada dağlar "cibal" olarak değil "revasi" sözcüğüyle ifade edilmiştir.. "sarsıntıyı ifade eden kelime ise "meyd" kökünden gelen madey emîdu "temîdu" fiilidir..

    revasi kelimesi.. "resv" veya "rüssuv" kökünden gelen " er rasi" kelimesinin çoğuludur.. bir yerde sabit olmak.. bir baskı unsuru olmak.. bir yere yerleşmek manasına gelir..

    genel bir vasfı olması hasebebiyle dağlar için kullanılmıştır..sarsıntı ifadesi ise deprem anlamında kullanılmamıştır..yani dağlar depremlere mani olmak amaçlı yaratılmamıştır..ayrıca kuranda deprem "zilzal" suresi mevcuttur..

    yeryüzünün dış katmanı faylar vesilesi ile kırılmış erimiş magma üzerinde yüzen plakalar halinde parçalardan ibaret.. dünyanın dönüş hızının yüksekliği dikkate alındığında dağlar olmasa şu anki yaşanabilir hayatı mümkün kılan durum ortaya çıkmayacaktı ..

    yani dağların sabitleyici olması hareket etmedikleri anlamına gelmiyor ..malumun dağlar hareket eden kıtalar üzerinde

    bu kadar basit bir mesele bile idrake sığmıyorsa ya fena halde konu hakkında bilgisizlik vardır yada art niyet

    quote:

    Bu biraz şey gibi bir şey "Güneşi yarattık ve ona izlemesi için belli bir rota verdik" cümlesini şuan her galaksi ve sistem gibi uzayda bir yerlere sürüklenmeye bağlayacak duruma gelip böyle bir detaydan önce dünyanın döndüğüne veya yuvarlak olduğuna dair en ufak açık bir kanıt sunamamak


    kanıt burada
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=124568557


    1200 yıllarda yaşamış fahreddin razinin tefsirinden kaynaklı bilgide linkde okuma zahmetine katlanırsan görürsün..ayetlerden dünyanın döndüğünü yuvarlak olduğunu tek tek izah etmiş..dini malum adreslerden değilde kaynağında öğrenmeni tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 13 Mart 2017; 23:28:24 >




  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    quote:

    İslamın egemen olduğu coğrafyalarda toplumların geri kalmışlığının belirleyici nedeni İslamın kendisidir çünkü İslam sandığın gibi kusursuz değildir.


    tipik torlak kemal çarpıtması..bu çıkarım bana şu soruyu sorma hakkı verir..8. yüzyıldan 14. yüzyıla kadar olan dönemde islam coğrafyası ne halde idi..madem islam geri kalmışlığın sebebi (ittihatçı kafası) neden bu zaman dilimleri arasında tüm dünyada hemen hemen her alanda üstünlük islam aleminde idi..

    bildiğim kadarı ile yönetimde şeriattı (hilafet) ..neden islam o dönemde ilerlemeye mani olamadı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 11 Mart 2017; 17:52:34 >
  • Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Bir sen farkindasin zaten herseyin.

    Sizin kafayi ne yapiyorsa aynisindan bende istiyorum. Hersey hakkinda fikri olan ama hicbirseyi bilmeyen standart Turk insani...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • spacemonkey kullanıcısına yanıt
    eğitimini alıyorum emek zaman harcıyorum farkındalığı ortaya çıkaran şey bu..

    fikri eğitimi bilgisi olmadığı halde mesele hakkında yorum yapanlar sizler değilmisiniz
  • Islamın gecmiste sagladigi refahin nedeni yeni olmasindan kaynaklaniyordu ama daha sonra degismeyip sabitlendigi icin ozellikle ibni arabi veya gazali ikisinden birinin bilim karsiti dogmatik dusunceleri islam dunyasina hakim olunca kultur ve bilim olarak koca cografya geri kaldi...



    Yani heykel resim yasaklama gibi sacmaliklarla yasadi koca bir imparatorluk boyle batil inanc boyle sacmalik boyle kultur dusmani bir tutum olabilir mi ?



    Resim heykel yasaklamak nedir ? Sonra cikip evremde karanlik madde fuzyonunun cekirdek notrinosu kuranda yaziyodu diye dolasiyorlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    quote:

    gazali ikisinden birinin bilim karsiti dogmatik dusunceleri


    gazali merhum dünyanın yuvarlak oluşunu zikrederken

    quote:


    Meselâ diyorlar: Ay'ın tutulması olayı, arzın güneşle ay arasına girmesiyle ay ışığının görünmemesinden ibarettir. Çünkü ay, ışığını güneşten alır. Arz ise yuvarlaktır ve gök her taraftan onu çevrelemiştir.

    Matematik hesaplarla ispatlanmış bu çeşit gerçekleri din namına inkâr etmek dine karşı bir cinâyettir.

    Metotsuz bir tarzda dini savunanların zararları, metotlu bir şekilde dine hücum edenlerin zararından daha fazladır. Darb-ı meselde denildiği gibi: Akıllı düşman, ahmak dosttan daha iyidir.
    " (Gazzâli, Tehâfutu'l-Felâsife, 80)


    bu imam mı bilim düşmanı..lütfen ama ya..ciddi olun biraz ..bırakın şu kemikleşmiş mesnedsiz ezberleri ..

    quote:

    Islamın gecmiste sagladigi refahin nedeni yeni olmasindan kaynaklaniyordu


    açsan biraz yeniden kasıt ne ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

    evet malum sitelerden ilham alıp gelmiş bi arkadaş dahaa..


    quote:

    Dağ gibi tamamen "hareket" sonucu oluşmuş yapılara sabit demek ?


    oluşumu nazara vererek sabit denmiyor..ilk kurnazlık burada devreye giriyor.. sabitleme hangi ayette ifade ediliyor..enbiya 31. yani nebe suresi ile alakası yok..alakası olmadığı halde öyleymiş gibi sunmakda pek ahlaki olmasa gerek değil mi..

    enbiya 31. ayette bahsi geçen ifade ne hemen ona bakalım..

    Vece’alnâ fî-l-ardi ravâsiye en temîde bihim vece’alnâ fîhâ ficâcen subulen le’allehum yehtedûn(e)

    burada dağlar "cibal" olarak değil "revasi" sözcüğüyle ifade edilmiştir.. "sarsıntıyı ifade eden kelime ise "meyd" kökünden gelen madey emîdu "temîdu" fiilidir..

    revasi kelimesi.. "resv" veya "rüssuv" kökünden gelen " er rasi" kelimesinin çoğuludur.. bir yerde sabit olmak.. bir baskı unsuru olmak.. bir yere yerleşmek manasına gelir..

    genel bir vasfı olması hasebebiyle dağlar için kullanılmıştır..sarsıntı ifadesi ise deprem anlamında kullanılmamıştır..yani dağlar depremlere mani olmak amaçlı yaratılmamıştır..ayrıca kuranda deprem "zilzal" suresi mevcuttur..

    yeryüzünün dış katmanı faylar vesilesi ile kırılmış erimiş magma üzerinde yüzen plakalar halinde parçalardan ibaret.. dünyanın dönüş hızının yüksekliği dikkate alındığında dağların "sabitleyici unsuru "olmasa plakalar "hareket" halinde olacak ve şu anki yaşanabilir hayatı mümkün kılan durum ortaya çıkmayacaktı ..dağların sabitleyici unsurları göz önüne alındığında var olmadıklarını varsayarak hayatın özelde arzın nasıl sarsıntılara yol açabileceği ise ayrıca önemli..

    yani dağların sabitleyici olması hareket etmedikleri anlamına gelmiyor ..malumun dağlar hareket eden kıtalar üzerinde

    bu kadar basit bir mesele bile idrake sığmıyorsa ya fena halde konu hakkında bilgisizlik vardır yada art niyet

    quote:

    Bu biraz şey gibi bir şey "Güneşi yarattık ve ona izlemesi için belli bir rota verdik" cümlesini şuan her galaksi ve sistem gibi uzayda bir yerlere sürüklenmeye bağlayacak duruma gelip böyle bir detaydan önce dünyanın döndüğüne veya yuvarlak olduğuna dair en ufak açık bir kanıt sunamamak


    kanıt burada

    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=124568557


    1200 yıllarda yaşamış fahreddin razinin tefsirinden kaynaklı bilgide linkde okuma zahmetine katlanırsan görürsün..ayetlerden dünyanın döndüğünü yuvarlak olduğunu tek tek izah etmiş..dini malum adreslerden değilde kaynağında öğrenmeni tavsiye ederim

    Şu malum siteleri bize de öğret de biz de orda takılalım.Sen çok takılıyorsun sanırım , zira benim öyle bir siteden haberim yok.Kullandığım ayetlerin kaynakları da Elmalılı Hamdi Yazır.

    Yalnız o kadar yazı yazmışsın fakat hala soruma bir cevap vermemişsin.Geç sözcük devşirmeyi , açık açık "DÜNYA YUVARLAK VE DÖNÜYOR" çıkarımı yapabileceğim bir cümle göster bana.Sadece ayet istiyorum senden , Türkçe şekilde buraya koyacaksın , tek kelime için 15 tane anlam yazmayacaksın ve "işte bu" diyeceğiz."Ey peygamber , biz sana Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları helal kıldık" cümlesi kadar açık olsun.Ha diyorsan ki Elmalılı iyi değil bu konuda , o zaman seni meal yazmaya davet ediyorum.


    Bir de bir ayette "yeryüzü için kazık(bkz:kazık nedir ne işe yarar?)" , ve sabit kılmak.Diğer ayette bahsedilen şeyin sabit olmadığını söylemek ?? Ayetlerin farklı olmasıyla ne alakası var bunun , farklı yüzyıllarda farklı yorumlar değil bu birader , bir olgu hakkındaki nesnel bir açıklama.Doğru veya yanlış olabilir ancak.Yanlış anlaşılmalara yol açmayacak şekilde yazılmadıysa beni ilgilendirmez.

    Hayır öyle bir kasıyorsun ki sanki arapçada bunlar için sözcük yok.Bütün sureyi koymamak kurnazlık , arapça şov yapmak kurnazlık değil Gelmiş bir de 1200lerdeki tefsiri kaynak gösteriyor Kuran normal insanlar için indirilmedi mi kardeşim , ben okuyunca ve hatta milyonlarca müslüman bunu okuyunca onu anlamıyorsa bu kuranın hatasıdır açıkça.Birkaç kişi bu kadar eğip bükülebilecek bir şeyden istediği anlamı çıkardı diye bu o kaynağın onu söylediğini mi gerçek kılar ? Ha her ayeti çok farklıymış gibi anlatıyorsan da sen çeviri yap kardeşim , doğuştan arap insanlar bile dünya ile ilgili ayetleri anlamadıysa ilk anlayan da 500 yıl sonra anladıysa sen "ikinci" seçilmiş kişi olmalısın ?


    Ki tanrısal bir kitabı "doğru" anlamak için arapça bilmek ve kelimeleri eğip bükme yeteneği gerekiyorsa işimiz var.10000 tane mezhep ortaya çı..... gerçi çıkmıştı yahu değil mi ?


    not:Erathosthenes Muhammed'den yaklaşık 600-700 yıl önce dünyanın çevresini hesaplamıştır , şeklini geçtim.Yani bilim ilim nuru islam ile doğmadı bu coğrafyaya merak etmeyin nerde bir bilimsel gelişme olsun ardından kuran bir daha keşfediyor o olayı , büyük patlama daha taze çıktı , bir baktık hemen kurandan da çıkmış bir büyük patlama , bir tek evrimi kabul edemediler ama umarız onu da kabul edecekler bu gidişle bir gün




  • Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Onca ikinci tehlike, dine, felsefî bilimleri inkarla yardım edileceğini zanneden cahil

    dindar kimseden gelmiştir. Bu nedenle Gazzâlî, filozofların her dediğini yadsımanın,

    İslamın cehalete ve kesin kanıtları redde dayandığı izlenimi doğuracağını belirtir.20 Bu

    ihtiyatlı tavrına rağmen, yine de o, matematiksel bilimlerle ilgili şu sonuca varır:

    “Bu bilimlerle çok fazla uğraşanları engellemek gerekir. Çünkü bunların, din ile

    ilintileri yoksa da, felsefeye ait bilimlerin başlangıcı olduğundan, felsefenin kötülükleri onlara da geçer. Bu bilimlerle çok fazla uğraşıp da, dinden çıkmayan ve takvadan

    uzaklaşmayan kimseler azdır.



    “Ey oğul, gramer, aruz, şiir, astronomi, belâgat, tıp, mantık, kelâm gibi bilimleri

    okumakla, Tanrı’nın rızasının aksi yönde ömrünü kaybetmekten başka ne kazandın?… Ey

    oğul, bilgi edinmek için okuyarak, kitapları inceleyerek, nice geceler uykusuz kaldın,

    uykuyu kendine haram ettin. Bunun nedeninin ne olduğunu bilemem. Eğer amacın,

    dünyalık elde etmek, onun nimetlerini toplamak, mevki ve makam kazanmak ve

    arkadaşların arasında üstünlük sağlamaksa, yazıklar olsun sana. Yok eğer amacın,

    peygamberin şeriatını yaymak, ahlakını düzeltmek, kötülüğü emreden nefsine hakim olmak

    ise, müjdeler olsun sana.” 42


    Sonuc olarak dunya nimetlerini reddettik ve hepimiz surunuyoruz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 11 Mart 2017; 19:32:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt
    quote:



    Bir de bir ayette "yeryüzü için kazık(bkz:kazık nedir ne işe yarar?)" , ve sabit kılmak.Diğer ayette bahsedilen şeyin sabit olmadığını söylemek ??


    dağların kazık olması ve sabitleme görevi görmesi nerede gerçekleşiyor kıtaların üzerinde değil mi.. peki kıtalar hareket ediyormu ediyor

    ediyorsa aynı zamanda dağların hem sabit hemde sürüklendiği sonucu çıkmaz mı kalkıp bana açıkla demen yokmu bu kafaya ne açıklanır ki..

    sen bu kadar basit konuyu bile anlamakdan acizsin sana dünyanın yuvarlak olduğunu ve döndüğünü gösteren ayetleri alıntılasam ne ifade edecek

    kalkmış ahzab suresi üzerinden gönderme yapıyor..o ayet ahkam sınıfındadır hüküm koyar helal haramlar kapsamındadır..yani açık olmak zorundadır

    kainata dair ayetler ise ki bunlara aynı zamanda kevni ayetler denir ..işari olarak değinilir..bilmediğin o kadar çok mesele olduğu halde küstahlıkta sınır tanımayıp kevni ayetlerde netlik araman şecaat arz ederken sirkatin söylemek kabilinde bir utancıda beraberinde getirir..çok acemisin ve zayıfsın

    quote:

    Yanlış anlaşılmalara yol açmayacak şekilde yazılmadıysa beni ilgilendirmez.



    arapça dili olan kitabı meal imkanları ile anlamaya kalkışırsan seni pek ala ilgilendirir yerim senin nesnel mesnel edebiyat parçalamanı..kimden öğreniyorsun bunları bu uslub bana hiç yabancı gelmiyor

    şimdi senin cevabının içindeki saçmalıklarına bi göz atalım dikkat et hepsini senden alıntılayacağım


    quote:

    Ha diyorsan ki Elmalılı iyi değil bu konuda , o zaman seni meal yazmaya davet ediyorum.


    quote:

    Gelmiş bir de 1200lerdeki tefsiri kaynak gösteriyor


    sen elmalıyı neden belirttin fahreddin razi neden seni ırgalamıyor..elmalı referans olurken hemde ..cin olmadan adam çarpmaya kalkma ne yazdığının farkında bile değilsin..

    dokundu galiba razi merhumun dünyanın yuvarlak oluşu ile alakalı tefsiri ..

    quote:

    Ki tanrısal bir kitabı "doğru" anlamak için arapça bilmek ve kelimeleri eğip bükme yeteneği gerekiyorsa işimiz var.


    eğip bükme sakızı pek yaygın..acaba neden eğip büktüğümüzü idaa ettiğiniz kelimelerin asıllarını getirip işte manası bu diyemiyorsunuz

    tanrısal kitap..kurnaz seni ..kitap arapça ise elbette arapça bilmen gerekiyor..yoksa dur bakim..ne kastediyorsun..

    yeryüzünde tüm insanlığın emek sarfetmeden bildiği ve anladığı tek ve ortak bir lisan varda biz mi bilmiyoruz ..tanrısal göndermesi sanki biraz bu durumu çağrıştırıyor..var olmayan tek ortak lisan üzerinden sanki bir eksiklik iması..

    şimdi

    senin işin belli..ayette ne buyuruyor rabbimiz

    Eğer bilmiyorsanız bilenlere sorun!

    bana soracaksın beni beğenmiyorsan beğendiğin bir başka bilen arayacaksın..bilmediğin konularda bilgiçlik taslamayacaksın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 11 Mart 2017; 19:59:38 >




  • Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Ne egitimi aldin?

    Buarada benim egitimsiz biri oldugumu nereden biliyorsun???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacemonkey -- 11 Mart 2017; 19:52:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.