Şimdi Ara

Mühendis olacam diye amele olmayın (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
11.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: por favor

    Amele diye küçümsediğiniz pırıl pırıl anadolu insanlarına kurban olun siz. Ülke ayakta duruyorsa onların feraseti sayesinde duruyor. Aldığınız dandik diplomalar sizi onlardan daha üstün bir yere koymuyor.

    Kimseyi küçümsediğim yok benim, herkes hak ettiğinin karşılığını alsın diye yazıyorum. Amele olmak kötü bir olay da değil. Bir çok özel işletmenin her sınıf insanı kullanmasına benim sitemim. Sabah karanlıkta çıkıp akşam karanlıkta eve gelen haftasonu çalışmak zorunda kalan insanların mutsuz bir hayat sürmesine bu yazdıklarım.

  • Genelde devletten çalışan desteği alarak sizi işe alıyorlar ve size o ücreti tam vermeyip para kazanmış olabiliyorlar. Birşey öğrenebildiğinizi düşünmüyorsanız sabri abi gibi yapın:


    Mühendis olacam diye amele olmayın
  • Eeee ne bekliyordun arge de çalışmıyorsun makine tasarlayıp üretmiyorsun adamlara katacağın ne var işi öğrenmek için çalışman gerekiyordu yaptığın tecrüberle daha iyi yere zıplayıp konumunu iyileştirmeye bakıcaksın gerçek hayata hoş geldin.

  • Aynı durum avukatlıkta da var. Şu an doktorluk dışında garanti bir meslek yok, onun da ömrü az kaldı.

    Avukatlıkta insanların yapmaktan en çekindiği iş icra işidir ve genellikle avukatlar icra işiyle uğraşmayı sevmez. Mesleki bilginin devreye girdiği durumlar çok kısıtlı, tamamen angarya işler var.
    Normalde bu işleri hukuk mezunu olmayan biri de yapabilir (yapmalıdır) ama çoğu hukuk bürosu, bu iş için asgari ücretle eleman (sigorta+yemek ile 3000-3500 liraya çıkıyor) tutmak yerine 1000-1500 lira verip kendi "meslektaş"ını adeta sömürüyor. O dosyalardan binlerce lira kazanıyor ama stajyere bir kolaylık sağlamıyor. Yasalar da stajyerin yanında değil, avukatların %95'i aldığı paraya bakıyor, stajyeri meslektaşı olarak gören yok. Ben bu durumu yaşamadım ama yaşayanları tanıyorum.

    Türkiye'de pek çok meslekte arz/talep dengesi bozulduğu için aslında bu duruma şaşırmamak lazım. Fizik'ten 10 net yapamayan bir insan mühendis, en basit dört işlemde bile zorlanan kişiyi avukat yaparsan olacağı budur.
    Bu yüzden tüm suçu işverene atmak haksızlık olur, her şey sistemin sonucu maalesef.




  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt

    koçum batıda da taşra üniler var nasıl olvcak

  • Bizim bir çok sabit düşünen insanımıza s.ken yaranıyor gerçekten. Şakşakçılık yaparak yaşamaya devam etsinler. Üniversite okumuş gençleri suçlayarak ilk okul mezunu işverenlerin servetine servet katsınlar. Aklı ile sorgulayıp düşünebilen arkadaşlarımıza biraz da olsa bir şey anlayabildiysem ne mutlu bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ripendis

    koçum batıda da taşra üniler var nasıl olvcak

    Batıda kuzeyde güneyde doğuda nerede olursa olsun taşraya askeri ücret ya da işsizlik arslanım. İstisnalar, torpilliler hariç

    Aksaray makine mezunu arkadaş 4 sene tecrübeli 4 bin alıyor. Ben yeni mezunken 6 ile başladım arslanım. Hayat böyle
  • tman T kullanıcısına yanıt
    Ben okumanın çöp olduğunu söylemedim.
    Aldığın eğitimin profesyonel anlamda işe yaramaz ve demode/eski olduğunu anlatmaya çalışıyorum.

    Yeni mezun mühendis bir işe junior olarak başladığı zaman, en az 1 yıl okulda öğrendiklerini unutup yerine güncel bilgileri almaya çalışıyor.

    Seni bir ustanın yanına verirler ki teorik bilgi pratik kullanımda nasıl işe yarıyor, hangi durumlarda ne problem üretiyor, bu problemler çalıştığın yerde nasıl çözülüyor yada çözülemiyor gör diye.

    Usta dediğin adam buradaki mantığı çoğunlukla bilmez, problemleri de genellikle ustasından öğrendiği ezbere yöntemlerle çözer. Mühendis burada devreye girer. ....
    Neyse yaa dediğim gibi 2 sene sonra hak verirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akasha_Ether -- 24 Aralık 2020; 16:37:27 >
  • Dıştan görünen kısmı görüyorsunuz sadece. Saha da yapılan şeyler olağanüstü yapılması anlaşılması zor şeyler değil. Olayın iç kısmında Mühendisi kullanmak yatıyor. Önümüzdeki yıllarda bir çok yere otomasyonlu sistemler geldiğinde parçaları alıp koyup işleme işinide makineler yapacak. O zaman bakalım mühendis yetiştirme olayını nasıl anlatacaklar.

  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt

    ahahahahahahahahaahahahahahahahaga

    helal koç sen o zaman baba parası gibi o torpilli maaşını yemeye devam bizim gibi aslanlar mezun olunca ultimate ingilizceleriyle bu ülkeyi sizin gibi zengin mübbe çocuklarına bırakıp terk edecek

  • por favor kullanıcısına yanıt
    Olay küçümsemek değil hocam. Herkes kendi işini yapsın diyor adam ve haklı da.
  • kiytirik kiytirik unilerden mezun olursaniz kendinizi muhendis zannetmeyin

  • ripendis kullanıcısına yanıt
    Sen de tabela üniversitesindesin sanırım. Küçümsemek icin demiyorum. Çok iyi bir mühendis adayı olabilirsin. Fakat ilk işe girişte universite ismi önemli. Umarım gönlünce bir iş bulursun. Fakat büyük ihtimalle universiteden mezun oldugunda ağlayacaksın.
  • Bazı yorumları gülerek okuyorum. Sabit fikirli insanlar olarak hayatınızı devam ettirin. Kaliteli bir hayat yaşamadan işlerinizi ezbere yapmaya devam edin. Diğer ülkeler Mars a çıktığında size dünyanızda mutluluklar :)

  • Tekrardan belirteyim tabela üniversitelerden daha çok tabela şirketler mevcut. Olaya burdan baktığınızda ülkenin teknoloji, bilim anlamında neden gelişemediğini anlayabilirsiniz.

  • Problem, üniversite sayısının fazla olması değil. Ülkede sadece 10-20 üniversite olsa sınav sistemi özel okullar, hocalar ve dershaneler tarafından akılalmaz şekilde suistimal edilir, adam kaçırmalar bile görülür derece ihtimali olan öğrenciler içinden.

    ''Yarış'' modundan çıkılmalı ve amaç ''bilgi'' olmalı. Üniversiteye girmek olabildiğince kolay olmalı. Üniversiteyi bitirmek ise hayvan gibi zor olmalı. Günümüzde üniversite bitirmek aşırı kolay. 2.00 ve üzeri ortalama, disiplin cezası almamak ve 6-8 yıl içinde tüm dersleri vermek mezun olmaya yetiyor. Eğer bir kişi hangi okulda olursa olsun bölümünü bitirmek isterse eşek bile olsa 6-8 yılda 2.00 ile tüm derslerini verir. 2.00 ortalama demek ''sana 100 şey anlatılmış, sadece 50'sini anlayabilmişsin'' demek. Mühendislik yapmak için tabii ki çok yetersiz bu bilgi. Bu kadar yetersiz bilgiyle mezun olanlar yıllar sonra ''okul çöp, her şeyi işte öğreniyorsun'' diyor, acaba neden? Günümüzde ''mühendislik çok zor'' diyenler bile bir şekilde mezun oluyor. Öyle bir mühendislik eğitimi olmalı ki giren öğrenci sayısının sadece yarısı mezun olabilmeli, kalan kısım ya pes edip bölümü bırakmalı ya da okuldan atılmalı. Her üniversitede bu standart olmalı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Kullanıcı_Adı_

    Mühendis sayılmazsın nedir ya? Şu yeni mezun gençleri bir hiç saymayı artık kesmeli herkes. 4 yıl eğitim, stajlar, ödevler, raporlar hepsi çöp mü yani? Bu zihniyet yüzünden yeni mezun gençler bir türlü iş edinemiyor. Deneyim de deneyim. O kadar heveslisin taptaze bilgilerin var, fikirlerinle sektöre,fabrikaya yeni bir bakış getirebilirsin. Ama herkes seni hiç sayıyor. Oldu
    Kardeş kusura bakmada üniversiteye eşeği bağlasan mezun olur. Hepsi çöp hepsi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07kubi07

    Kardeş kusura bakmada üniversiteye eşeği bağlasan mezun olur. Hepsi çöp hepsi.

    Alıntıları Göster

    Sen küçümsediğin eşek kadar bile olamamışsın demek ki eğitimsiz insancık.

  • por favor kullanıcısına yanıt
    Ülke kimsenin sayesinde ayakta durmuyor. Herkes böyle konuşuyor. Şu meslek grubu olmasa ülke batar filan.Batmaz ki niye batsın. Batsaydı şimdiye kadar batmıştı. Herkes çalışmaya bir şekilde mecbur.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.