Şimdi Ara

Mühendis olacam diye amele olmayın (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
11.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tman

    Alacağım ücret asgari ücretti. Ben orda çalışmaya devam etseydim kendime ve mesleğime olan saygımı yitirmiş olurdum. Bu benim şahsi görüşüm. Mezun olunduktan sonra illaki pratikte bir çok şeyi bilmeden mezun oluyoruz ve mühendis illaki bir parçayı üretebilecek bilgiye sahip olmalı ama bunu tezgahın başında sahada sürekli durarak değil kendisi gözlem yaparak o işi yapan ustayla kendisi konuşarak çok rahat bir şekilde öğrenip tecrübe kazanabilir. Günümüzde özel bir çok firma mühendisi kullanmaya çalışıyor benim asıl anlatmak istediğim bu. Bir çok özel firma, işçisinden ustasına mühendisine insanlık dışı muamele yapıyor. Ek mesailer hafta sonu çalıştırmalar vb. 6 günde olsa çalışan bir çok kişiyle konuştum. Hiç kimse yaşadığı hayattan memnun değil. İnsanların kendilerine ve ailelerine ayırabilecek bir zamanı yok. Zorundalıktan dolayı çalışmaya mecbur kalıyorlar. Maalesef çok mezun olunduğundan dolayı da mühendis arkadaşlarımda bu durumu kabul etmek zorunda kalıyorlar. Coğrafya kader diye boşuna demiyorlar. Ülkemiz gelişen mükemmel bir ülke olmasına rağmen durum böyle. Şimdi napıcam derseniz de öyle bir firmada harcayacağım zamanımı ve enerjimi kpss, ingilizce ve program çalışarak harcayacağım.

    Kpss çalışıp da ne yapacaksın kardeşim. 30 tane mühendis alımı var 100000lerce müh. giriyor sınava. Atanabileceğini mi zannediyorsun?

    Program öğrenmelisin mutlaka. En azından mesleki metraj yapmasını bir öğren. Birkaç çizim programı öğren mutlaka. Bir yararı olmaz ama kişisel gelişim en azından.





  • Öncelikle şunu belirteyim, şuan girdiğim yerde acayip mutluyum. Üretimede giriyorum, yeri geldimi kendi masamda da oturabiliyorum. Yapılan birçok eski zihniyet yorum, zamanında ezilen boş yere zamanını harcayan şuan bile bulunduğu konumdan memnun olmayan kişiler olduğunu da biliyorum. Yeni mezun kişilere sesleniyorum. Kendinizi ezdirmeyin, hayallerinizin peşinde koşun. Mutsuz çalışma şartlarında zamanınızı geçirmeyin. Fark yaratmaya çalışın. Kendinizi asla küçük görmeyin, emin olun sağlam eğitim almış kendinizi geliştirmiş biri iseniz ezbere yapılan şeyleri öğrenmeniz zaman almayacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve son tavsiyemde kesinlikle her şeyden önce yabancı dilinizi geliştirin. Ya Türkiye deki yabancı Ortaklı şirketlerde çalışın yada yurtdışında çalışın. Öbür türlü merdivenaltı şirketlerde gençliğinizi heba etmeyin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son 2 mesaja imzamı atarım. senin adına sevindim arkadaş.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.