Şimdi Ara

Mühendis olacam diye amele olmayın (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
11.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üniversitedeki 3.sene ile 1.sene arasındaki fark gibi bir şeyden bahsedeceğim. İlk 2 veya max 3 yıl zor geçer maddi ve iş sıkıcılığı olarak sonra maaşınız da tecrübeniz de iyi seviyeye gelir. İş değiştirmeye zor karar verin. Bir fabrikadan diğer fabrikaya geçerken işten çıkıp gidip oraya girerim demeyin. Kendi ve gideceğin fabirikala anlaştıktan sonra gidin.


    Bir de kurum kültürü yabancı olan şirketleri tercih edin. Sürekli gözünüz onlarda olsun ben 2 türlü fabrikada da deneyim yaşadım. Hayatımda işimi değiştirdikten sonra olağanüstü gelişmeler oldu. İlk fabrikada saçlarım dökülmeye ve vücut kitle endeksim bozulmaya başladı. Düzensiz yemekler, uyku sorunu, sürekli stres ve kötü bir ortam vardı. Sabrettim bıraktım. Bıraktığım şirket yabancı sermaye ve Türk taşeronluğunda yönetiliyordu. Evet şirkette Türk ortak payı az ama türk işçi ve türk beyaz yaka. Gelin görün dünya geneli maaş standartlarını işçi ve beyaz yakadan Türk yönetici kaldırdı. 45dk Yemek molası ile 15dkdan tasarruf edeceğim dedi, işçinin molalarındaki dakikaları düşürdü göz boyamak için ekstra mola koydu ama işçinin de basit matematiği var. He ne oldu kaliteli işçilerin gidince, hantal ve art niyetli işçilerin yalaka işçilerin elinde kaldı. Sonra iflası verdin. X ŞİRKET TÜRKİYEDEN ÇEKİLDİ..


    İsteyen burayı okusun canı sıkılmasın özet gibi..

    Şimdi işçinin bile matematik sınavıyla alındığı, kişisel temizlik sorularının bile olduğu potansiyel GERÇEK YABANCI SERMAYE KÜLTÜRÜ olan şirkette çalışıyorum. Artık işçilerimden küfürlü, bel altı muhabbetler yok. Gündelik konular, iş öncelikli yaşam. Her sabah lanet olsun demiyorum. Evet hafta sonunu bekliyorum. Cumartesimin de olduğu hafta sonumu!

    Saçlarımda dökülmeler bitti. Yüzümde egzama bitti denecek kadar. Stres yok çünkü verilen işten sorun yaşamıyorum. Beyaz yaka kitap okuyan kültürlü insanlar çok şey öğreniyorum ve keyif alıyorum. İşimi geliştiriyorum ve gelişmesini görüp seviniyorum çünkü hiç tanımadığım yabancı patronum beni arayıp teşekkür ediyor. Ekstra maaşıma yansıyor.. Mesaiye kalmak için can atan insanlar var maddi olarak çok iyi. Hayatımda otel harici gördüğüm bir şey var. Evet Yemeklerde Salata barlar var yani et yemek istemeyen veya vejetaryen çalışanlar için. 4 (Ayda 24 değişmeli) çeşit yemek çıkıyor. Hapishane gibi tabldot değil gerçek porselen tabaklarda. İşçi de aynı yerde yer, genel müdür veya operasyon müdürü de .. Ben kendi ofisimde terliklerimi getiriyorum. Yastık ile şekerleme dahi yapıyorum. Genel müdürüm beni şekerleme yaparken gördüğünde özür dilerim sonra konuşalım diyor. Bunu nezaketen yapıyor. Çünkü orada kaliteli işler yapılıyor ve kaliteli insanlar çalışıyor. Çok zor değil ben gördüm. İnanmıyordum. Ever dedikodu da oluyor ama terfi işleri merkezi olduğu için kuyunuzu kazan birisi yok. Şikayet gitse de geri dönüyor. Önemli bir olay da ki bu büyüktür hiç görmedim daha... Almanya merkezden şirket müfettişleri geliyor. Ama şu da var tabi ceza puanınızda acıma olmuyor. Siz bu güzel şeyleri bozmak isterseniz, herkes size tavır alır ve kapıya koyarlar. İnanın türk patronlar gibi bunun gibi işçi bulamam, işten çıkarırsam tazminatını ödeyemem vs. yok. Direk kapıdasınız.


    Sabredin gerçek şirketler var. Şuan bu yazıyı, yılbaşı içi vardiya mühendisinin hediye ettiği viski ile yazıyorum.


    Maaş : 5 haneli. ₺ xxxxx,00

    Mesai : Kademe ve bölümlere göre değişiyor. Ama yakın birbirlerine

    Bireysel Sigorta + SGK + YEMEK + Servis + Tüm Dini bayramlarda tatil hakkın var ( Kurban bayramında çok iyi mesai veriyorlar ben çalışmıyorum)

    Satış ve tedarik bölümlerinde çalışanlar için araba ve yol tazminatları var. Cumartesim tatil lan daha ne söyleyebilirim.

    Tek değişmeyen şey sabah kalkma saatim ama emin olun mutlu iseniz uyku boşunaymış Yani ben mutsuz olduğum için diğer işimde uykusuz kalıyormuşum :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semblance -- 25 Aralık 2020; 3:35:45 >




  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt

    Kubime katiliyorum basamak basamak hersey. Sen beyaz onlugunle ofiste masabasinda popo buyutursen olmaz. Ersan etin sahibi cocugunu fabrikada kesimhanede calistiriyordu isi sifirdan ogrensin diye.


    Ataturk asli mektep kitadir bosuna dememis. Ne olursa ol kim olursan ol kita farkli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yılını devirmiş bir makine mühendisiyim. Özel sektörde devam ediyorum. Eğer acil olarak bir maaşa ihtiyacın yoksa çok iyi yapmışsın ayrılmakla. İşi öğrenmek için tezgah başında durmaya gerek yok.

    Bana kimse tezgah başına geç demedi diyemedi. Fakat tasarladığım makina üretilirken ilk 2 yıl hep izledim. Şuan parçayı üretirken ne yapmak lazım usta kadar biliyorum. Ki mühendisin bunu bilmesi yeterli.

    Yeni mezun olarak başladığım şirkette ertesi yıl tasarım ekibinin başına geçtim. İş tecrübesi olmaması eksiklik gibi görülebilir fakat işletme körlüğü olmaması o kişinin en büyük avantajı. Şu da bir gerçek ki maalesef yeni arkadaşların çoğu okuldan boş çıkıyor. Okulu değerlendiremiyor. Bu da piyasada ön yargıya neden oluyor. İçerisinde cevher olan tecrübesiz arkadaşlara engel teşkil ediyor.

    En azından kendinizi ispat edene kadar maaştan feragat edin fakat mühendislik vasfınızdan etmeyin derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt

    kaç yaşındasın sen 6k alıyorum diyipte 18 yasında yeni üniversite tercihleri yapan bir ergen falan mı :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında yaşadığım bir anım geldi bu sizleri görünce. Zamanında bir fabrika sahibi ile tanışmıştım. Adam özel bir üniversiteden mühendis olarak mezundu. Gayet malı mülkü var o halde ve patron olmasına rağmen gayet aynı o ustalar gibi kir pas içinde çalışıyordu. İlk başta çok şaşırmıştım ama mantığını öğrenince adama hak veriyorsun.


    Ah bu yeni mezunlar. Ne umutlar ile okuyorsunuz değil mi. İş hayatı öyle olmuyor be canlar. Bakın size şöyle anlatayım;


    O makine yağı üstüne başına değmeden, hiç kirlenmeden mühendislik olmaz. O dosyaları tozlu arşivlerden karıştırmadan avukatlık olmaz. O pis kokan hastaya dokunmadan, üstüne başına kan sıçramadan doktorluk olmaz. Bunu anlamadan mezun oluyorsunuz çoğunuz ne yazık ki. Sonra da vay efendim bana şunu yaptılar bana bunu ettiler.


    Hoş sen o makine başında durma olayını okul zamanı, yaz tatillerinde staj yaparken falan halledebilirdin belki ama yapmadın büyük ihtimalle değil mi? O zaman iş hayatında yeri geldi mi o yağa toza bulanacaksın ki iki gün sonra ustalar seninle dalga geçemesin. Hatta aksine sen işi o ustaya öğretir hale geleceksin ki adamların sana daha fazla saygı duyup arkandan iş çeviremesin.


    Sen o yağa, toza bulanmaktan korkarsan, usta da işi elinin ucu ile yapar, en vasıfsız işçiyi saymıyorum bile.


    Yaptığın işi bir gemi kaptanlığı olarak gör. Eğer ortamdaki en vasıflı eleman benim, bana saygı duyacaklar diyorsan bunu hissettirmen lazım. Onu da ancak işten anladığını göstererek yaparsın.


    Ha sen onlarca patenti olan, 20-30 yıllık bir mühendissindir. Zaten ismin sen daha o mekana gitmeden bilinir duyulur. O zaman adamlar sen iş yerine girerken sana döner önünü ilikler. Ama yok sen daha yeni mezun isen bunlarla karşılaşmanız normal.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F98FD276A

    Bu mesaj silindi.
    Hocam odtü ile sakarya arasında büyük bir fark var.
    Sakaryada en berbat öğrenci bile mezun olur.
    Odtüde o kadar kolay değil elbette.
    Zaten odtü ile sakarya arasında onbinlerce kişi var
    Hepsi derken eski köklü okulları saymıyorum..
    Mersinde de ceng vardır sence ne kadar öğreniyorlar?

    Ben bitirme tezi konusu ararken farklı ünilerin tezlerine bakmıştım bizim okulda ödev diye yaptığımız şeyi adamlar tez diye yapmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 25 Aralık 2020; 12:0:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tman

    Sen küçümsediğin eşek kadar bile olamamışsın demek ki eğitimsiz insancık.



    Alıntıları Göster
    Sen o okulda okumuşsun daha iyi bilirsin kaç tane eşşek hiç birşey bilmeden mezun oldu?
    Çıkmış soruları ezberleyip, başkaların yaptığı ödevlere ek olup, beleşe kaç kişi mezun oldu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gençliğimde makinelere ilgi duyduğumda "işçi köle" olarak çalışırken şunu farkettim


    türkiyede makineleri tornacılar yapar dünyada mühendisler.


    dünyadaki mühendisler iyi birer ustadır , bizdekiler tornacılar orta halli bir mühendistir.


    alman mühendis makinenin başına tulumla inince bizim mühendisler takım elbiseyle onu izlerken işçiliği bırakıp ticarete atıldım.


    1. si aranan olun bir iş yapıyorsanız siz o işi dibine kadar öğrenin .
    2. sebat edin. (bende 0, öğrenecek bişey kalmazsa bırakıyorum şıpsevdi gibiyim)
    3. işyerini süpürmeden o işin uzmanı olunmuyor.
  • Konu sahibi haklı. Ben yıllardır yazıyorum forumda bu durumu. Bu ülkede akıllı adam ne üniversite okur bu saatten sonra ne de mühendis olur. Eski çalıştığım firma mühendislik üzerine kurulu yabancı bir firma idi en basitinden, satış mühendisleri bile ortalama 3,000 TL civarı maaş alıyorlardı. Mühendisler bile aldıkları paranın karşılığının hiç olduğundan yana şikayet ediyordu. Hatta bir tanesi 2 sene önce ayrıldı, polis olsam daha çok kazanırım diye laf edip gitmişti ve haklıydı da üstelik.


    Zaten yeni mezun mühendislere direkt ucuz iş gücü gözüyle bakıyor firmalar. Yani çok büyük yabancı firmaların dışında mühendise giriş maaşı ortalama 3,000 TL civarı net maaştır şu ülkede. Bu yüzden aklınızı kullanın kendinizi beş para etmez insanlara sömürme düzenine teslim etmeyin derim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07kubi07

    6.gününde istifa etmen yanlış olmuş bence.
    o şirketin zaten bi mühendise ihtiyacı yok laf olsun diye alıyor seni.
    ha sende zaten mühendis sayılmazsın. üniversiteden mezun olduğunda ne biliyorsun ki...

    en azından 1 ay bi bak işçiler ne yapıyor olan bitenden haberin olsun.
    1 ay sonunda yine işçi olarak çalıştırmaya devam ederlerse çıkardın.
    hani sana hiç mi bi faydası yok? en azından işçiler nasıl hissediyor onu öğrenirdin.
    ilerleyen zamanlarda işçileri daha iyi anlardın.

    Arkadas yeni mezun muhendis is begenmiyor, beyfendinin beklentisi herhalde direkt ilk gunden yonetim kurulu toplantisina katilip yeni fabrikanin kurulumunu yapmakti :D


    Kardesim ne biliyorsun ki ne isi begenmiyorsun? Adamlar sana is ogretmek icin ugrasmis bu da ben ustabasi olmam diyor. Ulan usta basi dedigin adam cogu muhendisi 10'a katlar. Hadi yillarca tecrube kazansan ve sonrasinda sana oyle bir is verseler anlarim da yeni mezun ne saniyorsun kendini


    Neyse allahtan cikmissin da yerine o pozisyonu daha hakeden biri gelir.


    Nerden biliyorsun dersen, ben kendim tecrubeli bir muhendisim. Elini yaga kire bulasmistirmamis, operatorlerle molada oturup cay icmemis muhendislerin getirdigi projelere toplantilarda g*tumuzle guluyoruz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saveyourself -- 25 Aralık 2020; 12:57:35 >




  • Üniversiteden mezun bir mühendis bir avukat vb. kişi teoride bir çok bilgiye sahip mezun oluyor biraz da kendini geliştirmiş ise. İşverenin işine gelen yer ise işi öğretme adı altında bu kişileri kullanması. Herkes üniversiteleri eleştiriyor. Her yere açılmış üniversiteler bu eleştirileri haklı çıkartıyor. Ama bir de ülkemizdeki sanayi sektöründeki firmalara şirketlere bakılsın. Ezbere yapılan işler, bakkal işletir gibi yönetilen yerler, yeni bir şey geliştiremeden başkasının yaptığını üreten yerler vb.. Bunun gibi yerlerde yapılan işleri öğrenmek için olağanüstü yeteneklere sahip olunması gerekmiyor. Bu tarz yerler emin olun ki ülkemizde fazlasıyla mevcut.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: saveyourself

    Arkadas yeni mezun muhendis is begenmiyor, beyfendinin beklentisi herhalde direkt ilk gunden yonetim kurulu toplantisina katilip yeni fabrikanin kurulumunu yapmakti :D


    Kardesim ne biliyorsun ki ne isi begenmiyorsun? Adamlar sana is ogretmek icin ugrasmis bu da ben ustabasi olmam diyor. Ulan usta basi dedigin adam cogu muhendisi 10'a katlar. Hadi yillarca tecrube kazansan ve sonrasinda sana oyle bir is verseler anlarim da yeni mezun ne saniyorsun kendini


    Neyse allahtan cikmissin da yerine o pozisyonu daha hakeden biri gelir.


    Nerden biliyorsun dersen, ben kendim tecrubeli bir muhendisim. Elini yaga kire bulasmistirmamis, operatorlerle molada oturup cay icmemis muhendislerin getirdigi projelere toplantilarda g*tumuzle guluyoruz



    Alıntıları Göster

    Siz sahada çalışarak yeni gezegenler keşfediyorsunuz evet haklısın. Stajlarımda çalıştığım yerlerde ben bu deneyimi kazandım merak etmeyin. Umarım şuan sahada öğrendiğiniz bilgileri kullanarak yeni bir tasarım yapabilmişsinizdir. Ya da yurtdışında mühendis olarak çalışabilecek kıvama gelmişsinizdir :)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: semblance

    Üniversitedeki 3.sene ile 1.sene arasındaki fark gibi bir şeyden bahsedeceğim. İlk 2 veya max 3 yıl zor geçer maddi ve iş sıkıcılığı olarak sonra maaşınız da tecrübeniz de iyi seviyeye gelir. İş değiştirmeye zor karar verin. Bir fabrikadan diğer fabrikaya geçerken işten çıkıp gidip oraya girerim demeyin. Kendi ve gideceğin fabirikala anlaştıktan sonra gidin.


    Bir de kurum kültürü yabancı olan şirketleri tercih edin. Sürekli gözünüz onlarda olsun ben 2 türlü fabrikada da deneyim yaşadım. Hayatımda işimi değiştirdikten sonra olağanüstü gelişmeler oldu. İlk fabrikada saçlarım dökülmeye ve vücut kitle endeksim bozulmaya başladı. Düzensiz yemekler, uyku sorunu, sürekli stres ve kötü bir ortam vardı. Sabrettim bıraktım. Bıraktığım şirket yabancı sermaye ve Türk taşeronluğunda yönetiliyordu. Evet şirkette Türk ortak payı az ama türk işçi ve türk beyaz yaka. Gelin görün dünya geneli maaş standartlarını işçi ve beyaz yakadan Türk yönetici kaldırdı. 45dk Yemek molası ile 15dkdan tasarruf edeceğim dedi, işçinin molalarındaki dakikaları düşürdü göz boyamak için ekstra mola koydu ama işçinin de basit matematiği var. He ne oldu kaliteli işçilerin gidince, hantal ve art niyetli işçilerin yalaka işçilerin elinde kaldı. Sonra iflası verdin. X ŞİRKET TÜRKİYEDEN ÇEKİLDİ..


    İsteyen burayı okusun canı sıkılmasın özet gibi..

    Şimdi işçinin bile matematik sınavıyla alındığı, kişisel temizlik sorularının bile olduğu potansiyel GERÇEK YABANCI SERMAYE KÜLTÜRÜ olan şirkette çalışıyorum. Artık işçilerimden küfürlü, bel altı muhabbetler yok. Gündelik konular, iş öncelikli yaşam. Her sabah lanet olsun demiyorum. Evet hafta sonunu bekliyorum. Cumartesimin de olduğu hafta sonumu!

    Saçlarımda dökülmeler bitti. Yüzümde egzama bitti denecek kadar. Stres yok çünkü verilen işten sorun yaşamıyorum. Beyaz yaka kitap okuyan kültürlü insanlar çok şey öğreniyorum ve keyif alıyorum. İşimi geliştiriyorum ve gelişmesini görüp seviniyorum çünkü hiç tanımadığım yabancı patronum beni arayıp teşekkür ediyor. Ekstra maaşıma yansıyor.. Mesaiye kalmak için can atan insanlar var maddi olarak çok iyi. Hayatımda otel harici gördüğüm bir şey var. Evet Yemeklerde Salata barlar var yani et yemek istemeyen veya vejetaryen çalışanlar için. 4 (Ayda 24 değişmeli) çeşit yemek çıkıyor. Hapishane gibi tabldot değil gerçek porselen tabaklarda. İşçi de aynı yerde yer, genel müdür veya operasyon müdürü de .. Ben kendi ofisimde terliklerimi getiriyorum. Yastık ile şekerleme dahi yapıyorum. Genel müdürüm beni şekerleme yaparken gördüğünde özür dilerim sonra konuşalım diyor. Bunu nezaketen yapıyor. Çünkü orada kaliteli işler yapılıyor ve kaliteli insanlar çalışıyor. Çok zor değil ben gördüm. İnanmıyordum. Ever dedikodu da oluyor ama terfi işleri merkezi olduğu için kuyunuzu kazan birisi yok. Şikayet gitse de geri dönüyor. Önemli bir olay da ki bu büyüktür hiç görmedim daha... Almanya merkezden şirket müfettişleri geliyor. Ama şu da var tabi ceza puanınızda acıma olmuyor. Siz bu güzel şeyleri bozmak isterseniz, herkes size tavır alır ve kapıya koyarlar. İnanın türk patronlar gibi bunun gibi işçi bulamam, işten çıkarırsam tazminatını ödeyemem vs. yok. Direk kapıdasınız.


    Sabredin gerçek şirketler var. Şuan bu yazıyı, yılbaşı içi vardiya mühendisinin hediye ettiği viski ile yazıyorum.


    Maaş : 5 haneli. ₺ xxxxx,00

    Mesai : Kademe ve bölümlere göre değişiyor. Ama yakın birbirlerine

    Bireysel Sigorta + SGK + YEMEK + Servis + Tüm Dini bayramlarda tatil hakkın var ( Kurban bayramında çok iyi mesai veriyorlar ben çalışmıyorum)

    Satış ve tedarik bölümlerinde çalışanlar için araba ve yol tazminatları var. Cumartesim tatil lan daha ne söyleyebilirim.

    Tek değişmeyen şey sabah kalkma saatim ama emin olun mutlu iseniz uyku boşunaymış Yani ben mutsuz olduğum için diğer işimde uykusuz kalıyormuşum :)

    Çok güzel olmuş bu örnek, gerçek başarıyı böyle yerler yakalıyor zaten. Diğer yerlerde çalışarak hayatınızdan çalmaya gerek yok. Benim staj yaptığım bir şirkette Alman ortaklıydı. Çaycısı teknikerler mühendisler yöneticiler birlikte oturup gülerek muhabbet edebiliyordu. Herkes yaptığı işten memnun ve karşılığını alabiliyordu. Her yere açılan üniversitelerden önce önüne gelenin fabrika, şirket, işletme açmasını engellemek gerekiyor. Bu engellenmediği sürece insanlar mutsuz bir hayatta verimsiz işler yapmaya devam ederler.





  • Hala eski usul düşünen insanlar, biraz araştırırsa birçok büyük ve yabancı şirket otomasyonlu üretime geçti veya geçiyor, bizim insanımız hala ellerimizin yağ kir olmasını bekliyor. Coğrafya kader maalesef arkadaşlar zevk almasına bakıyorum :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: semblance

    Üniversitedeki 3.sene ile 1.sene arasındaki fark gibi bir şeyden bahsedeceğim. İlk 2 veya max 3 yıl zor geçer maddi ve iş sıkıcılığı olarak sonra maaşınız da tecrübeniz de iyi seviyeye gelir. İş değiştirmeye zor karar verin. Bir fabrikadan diğer fabrikaya geçerken işten çıkıp gidip oraya girerim demeyin. Kendi ve gideceğin fabirikala anlaştıktan sonra gidin.


    Bir de kurum kültürü yabancı olan şirketleri tercih edin. Sürekli gözünüz onlarda olsun ben 2 türlü fabrikada da deneyim yaşadım. Hayatımda işimi değiştirdikten sonra olağanüstü gelişmeler oldu. İlk fabrikada saçlarım dökülmeye ve vücut kitle endeksim bozulmaya başladı. Düzensiz yemekler, uyku sorunu, sürekli stres ve kötü bir ortam vardı. Sabrettim bıraktım. Bıraktığım şirket yabancı sermaye ve Türk taşeronluğunda yönetiliyordu. Evet şirkette Türk ortak payı az ama türk işçi ve türk beyaz yaka. Gelin görün dünya geneli maaş standartlarını işçi ve beyaz yakadan Türk yönetici kaldırdı. 45dk Yemek molası ile 15dkdan tasarruf edeceğim dedi, işçinin molalarındaki dakikaları düşürdü göz boyamak için ekstra mola koydu ama işçinin de basit matematiği var. He ne oldu kaliteli işçilerin gidince, hantal ve art niyetli işçilerin yalaka işçilerin elinde kaldı. Sonra iflası verdin. X ŞİRKET TÜRKİYEDEN ÇEKİLDİ..


    İsteyen burayı okusun canı sıkılmasın özet gibi..

    Şimdi işçinin bile matematik sınavıyla alındığı, kişisel temizlik sorularının bile olduğu potansiyel GERÇEK YABANCI SERMAYE KÜLTÜRÜ olan şirkette çalışıyorum. Artık işçilerimden küfürlü, bel altı muhabbetler yok. Gündelik konular, iş öncelikli yaşam. Her sabah lanet olsun demiyorum. Evet hafta sonunu bekliyorum. Cumartesimin de olduğu hafta sonumu!

    Saçlarımda dökülmeler bitti. Yüzümde egzama bitti denecek kadar. Stres yok çünkü verilen işten sorun yaşamıyorum. Beyaz yaka kitap okuyan kültürlü insanlar çok şey öğreniyorum ve keyif alıyorum. İşimi geliştiriyorum ve gelişmesini görüp seviniyorum çünkü hiç tanımadığım yabancı patronum beni arayıp teşekkür ediyor. Ekstra maaşıma yansıyor.. Mesaiye kalmak için can atan insanlar var maddi olarak çok iyi. Hayatımda otel harici gördüğüm bir şey var. Evet Yemeklerde Salata barlar var yani et yemek istemeyen veya vejetaryen çalışanlar için. 4 (Ayda 24 değişmeli) çeşit yemek çıkıyor. Hapishane gibi tabldot değil gerçek porselen tabaklarda. İşçi de aynı yerde yer, genel müdür veya operasyon müdürü de .. Ben kendi ofisimde terliklerimi getiriyorum. Yastık ile şekerleme dahi yapıyorum. Genel müdürüm beni şekerleme yaparken gördüğünde özür dilerim sonra konuşalım diyor. Bunu nezaketen yapıyor. Çünkü orada kaliteli işler yapılıyor ve kaliteli insanlar çalışıyor. Çok zor değil ben gördüm. İnanmıyordum. Ever dedikodu da oluyor ama terfi işleri merkezi olduğu için kuyunuzu kazan birisi yok. Şikayet gitse de geri dönüyor. Önemli bir olay da ki bu büyüktür hiç görmedim daha... Almanya merkezden şirket müfettişleri geliyor. Ama şu da var tabi ceza puanınızda acıma olmuyor. Siz bu güzel şeyleri bozmak isterseniz, herkes size tavır alır ve kapıya koyarlar. İnanın türk patronlar gibi bunun gibi işçi bulamam, işten çıkarırsam tazminatını ödeyemem vs. yok. Direk kapıdasınız.


    Sabredin gerçek şirketler var. Şuan bu yazıyı, yılbaşı içi vardiya mühendisinin hediye ettiği viski ile yazıyorum.


    Maaş : 5 haneli. ₺ xxxxx,00

    Mesai : Kademe ve bölümlere göre değişiyor. Ama yakın birbirlerine

    Bireysel Sigorta + SGK + YEMEK + Servis + Tüm Dini bayramlarda tatil hakkın var ( Kurban bayramında çok iyi mesai veriyorlar ben çalışmıyorum)

    Satış ve tedarik bölümlerinde çalışanlar için araba ve yol tazminatları var. Cumartesim tatil lan daha ne söyleyebilirim.

    Tek değişmeyen şey sabah kalkma saatim ama emin olun mutlu iseniz uyku boşunaymış Yani ben mutsuz olduğum için diğer işimde uykusuz kalıyormuşum :)

    Hocam merak ettiğim bir şey var.
    İlk çalıştığınız yerde sabretmeseydiniz, 6.günde istifa etseniz 2.işinize girebilir miydiniz?

    Ve ilk işinizin size faydası oldu mu olmadı mı?
    Tamamen zaman kaybı mıydı yoksa yinede orada çalışıp bir kaç bir şey öğrendiniz mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 25 Aralık 2020; 13:50:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07kubi07

    Hocam merak ettiğim bir şey var.
    İlk çalıştığınız yerde sabretmeseydiniz, 6.günde istifa etseniz 2.işinize girebilir miydiniz?

    Ve ilk işinizin size faydası oldu mu olmadı mı?
    Tamamen zaman kaybı mıydı yoksa yinede orada çalışıp bir kaç bir şey öğrendiniz mi?

    Alıntıları Göster

    İstifa etmem benim kişisel tepkimdi. Ama benim verdiğim tepkiyi vermek isteyipte veremeyecek bir çok kişi var bunu biliyorum. İnsanlar illaki zaman geçirdiği yerlerde bir şeyler öğrenir ama harcayacağı zaman kendi hayatından gider. Ülkemizdeki özel yerlerde harcayacağı zamanda oldukça fazla. Hayatta mutlu olunmadan yapılan hiçbir işte gerçek başarı gelmez. Bu çalışma şartları altında da kimsenin mutlu bir şekilde işini severek yaptığını düşünmüyorum.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: tman

    İstifa etmem benim kişisel tepkimdi. Ama benim verdiğim tepkiyi vermek isteyipte veremeyecek bir çok kişi var bunu biliyorum. İnsanlar illaki zaman geçirdiği yerlerde bir şeyler öğrenir ama harcayacağı zaman kendi hayatından gider. Ülkemizdeki özel yerlerde harcayacağı zamanda oldukça fazla. Hayatta mutlu olunmadan yapılan hiçbir işte gerçek başarı gelmez. Bu çalışma şartları altında da kimsenin mutlu bir şekilde işini severek yaptığını düşünmüyorum.



    Alıntıları Göster
    Orası öyle ama bir yerden başlamak lazım.
    Üstteki yazıyı yazan mühendis ilk işinde sabretmese, belki 2. işine hiç giremeyebilirdi o yüzden sordum ona.
    En iyi şirkette çalışmayı herkes ister ama ilk seferinde olması mümkün olmayabilir.
    Önemli olan işini sevebileceğin işe girmek ise sevmediğin bir işte bir süre çalışmak çokta mantıksız değil bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hey_Nigga

    üniversiteler eğitim görmek için değil eğlenmek ve sosyalleşmek için vardır
    - Elon abimiz

    kendisi neden üniversite okumuş o zaman? böyle salak popülist yorumlara anlam veremiyorum.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.