Şimdi Ara

Sahibinden'de dolandırıcılık ve KOVUŞTURMAYA GEREK YOK kararı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
2
Favori
15.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgilendirme amaci içij iyi olsa da dolandiricilar için iyi olmadi bu yazi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sebebsiz zenginlesme ve akabinde ilamsiz icra takibi. Bak bakalim paran nasil geri geliyor. Dava mava yurumez bu ulkede. Bizim tespit davasi 5. yilina girdi neredeyse. (4 sene sonra karar cikti ilk derece mahkemesinde, simdi istinafta, daha davaya bakacak kisi bile atanmadi, aylar gecti, bu bir hukuk davasi, digerlerini sen dusun)

    Allah kimseyi adliyeye veya hastaneye dusurmesin bu ulkede.
  • Burda anlatılanın tam tersi benim arkadaşımın başına geldi. Ürünü önce gönderdi.Sonra parayı bekledi. Ama adam ürünü kargodan teslim alınca telefonlara cevap vermemiş. Arkadaşın ürünü bedavaya gitti. Herşey vicdanda bitiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi make up -- 27 Kasım 2019; 11:50:3 >
  • Yazışma olması yeter normalde sağlam kanıttır ancak adalet sistemi olmadığından böyle yapıyorlar uğraşmak istemiyorlar
    bana araba çarpıp kaçmıştı bebekte her taraf kamera olan yerde o anda polisi arayıp plaka ve istikamet vermeme rağmen polis bir şey yapmadı dava açtım ve takipsizlik çıktı kağıtta yazan şey kovuşturmaya gerek olmadığıydı keşke başka ülkede doğsaydım dedim
  • Büyük geçmiş olsun, bu tip yüksek meblali satışlarda GET kullanın ,yada elden satış yapın .

    Ayrıca forumda 2. El satış sözleşmesi acilmisti ,kimlik fotokopisi ile" x kisisinden su bedelle ürünü aldım" diye dilekçe teslim alırsanız (bilhassa cep telefonlarında ) hukukî olarakta avantajınız olur .

    Bende zamanında 2.el cep telefonlarından, anakartran ne kazıklar yedim üstelik bilmem kaç yıldız referanslı üyelerden .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan 15 sene önce Counter-Strike steam cd'si alacaktım. Adam kopya cd göndermişti. Acıtasyon yaparak zar zor parayı almıştım. Cd'de bende kaldı. O günden beri internetten birşey almam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yani karar da şunu demiş, sizde bu yöntemi kullanarak milletin hakkına girebilir, dolandırıcılık yapabilir ve suç almadan yırtabilirsiniz mi demek istemiş? Bu bir suç değil mi? Bunu mu anlamalıyız karardan? Ülkede adalet sadece bir kelime haline geldi.
  • Böyle durumlarda gittigidiyor benzeri sitelerden ilan açtırmak en mantıklısı.Adama en azından elinize ürün geçmeden parayı göndermek zorunda kalmazsınız.
  • 2015 yılında açmıs oldugum arsanın orman gözükmesi davası halen sürüyor devletin kapı gibi tapusu var her sene vergisi verdiğimiz mülk ormanmıs neler var neler
  • Durumuna üzüldüm kardeş 2 yıl uğraşmışsın resmen.
    Oldum olası 2. el ürün almam kullanmam hele de internetten hiç almam. Sıfır aldığım cep telefonunu bile 100 tl fazla verip vatandan aldım. Ordaki görevliyle beraber kutuyu açtık sağına soluna baktı sim kartı takıp cihazı başlattı hiç bir sorun yoktu o şekilde teslim etti. İnternetten aldığın cihaz gelecek mi geldiyse nasıl gelecek çaışmazsa şebekesinde problem varsa çiziği eziği varsa git uğraş. Çok avantajlı fiyat olursa da hepsiburada ya da trendyoldan alıyorum.
    Millet şerefsiz olmuş para gelsin de nasıl gelirse gelsin modunda onur haysiyet falan yok. o yüzden kimseye güvenmeyin böyle işlere bulaşmayın.
    Biraz karlı alayım düşüncesiyle dolandırılmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3042DE2E5

    Bilgilendirme amaci içij iyi olsa da dolandiricilar için iyi olmadi bu yazi
    Dolandırıcılar tüm yolları bildikleri için pek bir şey farketmez diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ironblood19

    normal vatandaş ve "adamı var" olan vatandaş farkı diyelim...

    Dolandırılan üst düzey polis-savcı-hakim ve yakını olsa, evinden aldırırlar, kan alırlar bir tarafından dolandırıcının.

    Alıntıları Göster
    ankarada eşimin milletvekili olan eniştesine bir hafta sonu ziyaret için uğramıştık, cumartesi gecesi bir araç vurup kaçmış, oradaki köfteci plakasını alıp sileceğe iliştirmiş, pazar sabahı kalktığımızda fark ettik, kavaklıdere karakoluna gittim eniştenin ismini verince komiser telsizden anons geçti trafikten adamın kayıtlı adresine ekip gönderildi, 2 yıldır orada olmadığı anlaşıldı,

    komiser siz istanbula devam edin ekiplerimiz onu mutlaka bir şekilde yakalar karakolda ifadesini alırız dedi, salı günü arandım adam yakalanmış nezarette tutuluyor ben de servise aracı bırakmıştım hasar rakamı belli idi şu kadar parayı hesabıma göndersin şikayetimi geri alacağım dedim, 10 dakikaya para hesaba geçti

    adamın yoksa kimse seninle ilgilenmez,

    nasrettin hoca misali ye kürküm ye gibi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    Benim anladığım kendi işini kendin çöz gibi bir şey.

    Arkadaşım karara itiraz süresini sakın geciktirme ve itirazını yap. Bu işlerde tecrübeli bir avukatla mutlaka iletişime geç. Yanlarına kâr kalmasın.

    Arkadaşımın aracımdan teyp çalındı. Araca da zarar verildi. Arkadaş 1-2 ay sonra teybin takılı olduğu taracı tespit esip polislerle birlikte araç başıma gidip sahibini teybi aracın üstünde tespit ettiler. Savcı ne derse beğenirsin. Parmak izi alınmamış, red. Adamın aracında faturasız çalıntı mal takılı ve savcının red kararına bak.
    Çok dava var yük oluşmasın için mi yapıyorlar yoksa başka bir şey mi bilemiyorum.

    Alıntıları Göster
    savcı haklı hukuki işlemlerde prosedürü tam olarak uygulamazsan kanun karşısında savcının ya da hakimin yapabileceği bir şey yok, hatırlarsan o.j.simpson yanlış tutuklamadan dolayı karısını öldürdüğü bilinmesine rağmen ceza davasından beraat etti ama tazminat davasından 10 milyon usd mahkumiyeti ödeyemediği için hapise girdi..




  • Sahibinden.com'da hiç mi suç yok peki, 3-4 ay önce donanım kategorisinde ilanları inceliyorum, almak için değil elimde biraz parça vardı, fiyat araştırması yapıyordum hemen satılsın diye, bir satıcının piyasanın biraz altında ilanını gördüm ardından diğer ilanlarına bakayım dedim, hepsi piyasanın altında bütün fotoğraflar internetten toplanmış bariz belli, bazı fotoğraflar direkt screentshot falan alınmış, dükkan ismini google'da aradım buradan biri konu açmış 1 gün öncesinde, ödeme yaptım ulaşamıyorum gibisinden, altında 10-15 mesaj vardı konunun, birkaç kişi daha vardı ödeme yapan. Sonradan öğrendim izmirli meşhur bir dolandırıcıymış. Profilde sahibinden.com'da 9.yıl dükkan ibaresi vardı. Aradım müşteri hizmetleri ile konuşuyorum, benden kanıt istiyor, forumda bulunan sayfayı ulaştırdım, konuda dekontlar vardı, bunlar yeterli olmasa bile hiç yoktan böyle bir şüphe var ilanları pasif konuma getirin , gerekli incelemelerden sonra aktif duruma getirirsiniz dedim , kayıt aldılar ertesi güne dükkan kapandı veya isim değişti orasını bilmiyorum değinmek istediğim nokta, adam eski bir üyelik ile dükkan açıyor üyelik tarihi ne ise ona göre hoooop 9 yıllık kurumsal mağaza oluyor. İşin en kötü yanı böyle bir firmanın tekel olması.




  • Teknoloji kullanmasını ve online alışverin inceliklerini öğrenmeden para atarsanız ortalığa öyle olur.
    Jet fadıla para verdikten sonra ağlamak gibi birşey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 27 Kasım 2019; 14:56:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorkem414

    Böyle durumlarda gittigidiyor benzeri sitelerden ilan açtırmak en mantıklısı.Adama en azından elinize ürün geçmeden parayı göndermek zorunda kalmazsınız.
    Bu site mağazadan aldığım ürün teslim edilmediği ve onay vermediğim halde parayı satıcıya aktardı. Satıcıyı arayıp kargo takip numarası istedim. Verdiği numarada kargo bulunamadı. Böyle bir kargo takip no yok dediğimde satıcı "beni ilgilendirmez dedi".
  • degobar kullanıcısına yanıt
    İşte bu yanlışlıklar olmasın diye avukatla hareket etmekte fayda var. Doğru ve zamanında başvuru ve itiraz önemli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben genelde get ile satar veya alırım.en garantisi.satarken cebine giren para biraz kırpılsa da en garanti çözüm bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • savcı doğru karar vermiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben elden satarım ürünlerimi parayı da ya yanımdayken havale ya da atm ye birlikte gideriz sahte para kullanımına karşı.
    '
    Benimde başıma şöyle bir olay geldi donanımhaber'de satışa koyduğum televizyonunun resimlerini almış ve gitmiş sahibinde'de Ağrıdan ilan açmış milleti dolandırıyor sahibinden.com'u aradım organize bir dolandırıcılık olduğunu söyledim fakat sadece ilanı kaldırmakla yetindiler bu tarz olaylar çok olmaya başladı uzak yerlerden ilan açıp insanların iyi niyetlerinden faydalanıp dolandıranlar sonra diyoruz bizi avrupa birliğine neden almıyorlar
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.