Şimdi Ara

Sahibinden'de dolandırıcılık ve KOVUŞTURMAYA GEREK YOK kararı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
2
Favori
15.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ah abicim, adalet ne gezer bu ülkede? ben 550 kişiyi dolandıran adamın hala nasıl sokaklarda gezdiğine şaşırıyorum seninki inan çok basit kalıyor bunun yanında.
    detayları bir dinle sinir krizi geçirirsin. ama benim Allah korkum var, bunlar öteki dünyada karşımıza çıkacaklar. dediğin gibi.. Allah a havale et.
  • SolidWorks Eğitmeni kullanıcısına yanıt
    "Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah onları ancak, gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor. (İbrahim 42)"

    Bu tip insanlar o gün ne yapacaklar çok merak ediyorum.
  • Miktarı söylemediğine göre ufak bi miktar yani 300-500 lira gibi bi rakam.

    Zaten dolandırıcılık olması için 1000 lira üzerinde olması gerekir diye biliyorum

    Geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArdaTuranizmo

    Miktarı söylemediğine göre ufak bi miktar yani 300-500 lira gibi bi rakam.

    Zaten dolandırıcılık olması için 1000 lira üzerinde olması gerekir diye biliyorum

    Geçmiş olsun.
    1200 TL malesef.
  • En azından konunuz gündeme gelmiş. Ben 2 yıla yakındır güncel olarak düzenli sahibinden ve letgodan alışveriş yapıyorum. Çok şükür böyle birşey başıma hiç gelmedi ama her gün gözümün önünde insanların dolandırıldıgına şahit oluyorum ve ne sahibinden.com ne de letgo.com bu işe bir çözüm buluyorum. Şuan da en güncel sahibinden.com dolandırıcılıgını söyleyeyim. Özellikle dizüstü bilgisayar kategorisinde Kurumsal mağaza açıp veya hackleyip eski usul şehir dışında yarı fiyatına ilanlar açıyorlar normal kullanıcıya tereddüt etmeyen milletimiz kurumsal firmayı görünce aklından bile geçirmeden parayı yolluyor. Adamları aradım konuştum yüzlerine karşı hırsız olduklarını neden yaptıklarını sordum, bana hala kendilerini ispatlamaya çalışıyorlardı en son sövdü kapattı. Bunların Allah'ı yok ondan eminim. Sahibindeni aradım hatta tehdit ettim bunların önünü kesmeyen fırsat veren sizsiniz bir gün biri çıkar bu işi kovalar hepsi üstünüze kalır dedim hiç tınlamadılar letgo zaten hırsızların çaldıkları ürünleri okuttugu mekan olmuş güvenlik 0. Eğer bu iş kaçınılmaz ise umarım bari masum dürüst iyi insanları denk getirmezler.




  • bu şahıs cumhurbaşkanımıza ağza alınmayacak hakaretler etti deseydiniz bakın nasıl inceliyorlardı adamın inciğini cıncığını..
  • Ürün geldiğinde, kargocunun yanında açıp bakacaksınız.
    Eğer dümen varsa kargocu ona göre tutanak hazırlıyor.
    Dolandırıcı da babayı aldığı ile kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun. Bu forumlarda tecrübeli tüm arkadaşlarımız defalarca uyarıda bulundu, gerekirse farkını (komisyonunu) ortaklaşa ödeyin GET ile ticaret yapın veya Payu, Sopsy, İyzico vb. birçok BDDK onaylı tahsilat platformu mevcut kullanın aksi halde bu tip durumların önüne geçilemeyecek, ödeyeceğiniz makul bir komisyon oranının kat ve kat fazlasını kaybederek mağdur konuma düşeceksiniz.
  • Hak etmişsin. Öncelikle gayet tecrübelisin, sürekli al-sat yapan birisin. Üç kuruş kar edicem diye GET ilanı açtırmamışsın, daha ürünü görmeden parayı göndermişsin. Dosyaya yeterli delil sunmamışsın, delil yetersizliğinden dava açılmamış. 2 yıldır aklın neredeydi, niye takip etmedin. Kendi suçunu sisteme yüklemeye çalışmışsın.
  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    Yani dolandıran kişi haklı, bu arkadaş haksız demeye getiriyorsun neredeyse.
    Araştırması gereken, suç işleyeni bulması gereken kolluk kuvvetleri değilde kim yapacak?
    O zaman ne diye kanun nizam var?
    Herkes kendi işini, cezasını kendi versin madem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 yılı sonlarında çıkarılan yasa ile dolandırıcılık suçu uzlaşma kapsamına alındı
    örnek olayda aftan hemen önce 321 kişiyi dolandıran ve son duruşmada hakimin son sözünü sorduğu sanık ne ceza verirsen ver zaten 120 yıl yatarım var dedi
    duruşmadan hemen sonra af çıktı ve sanık cezaevinden tahliye edildi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Why Shy

    Hak etmişsin. Öncelikle gayet tecrübelisin, sürekli al-sat yapan birisin. Üç kuruş kar edicem diye GET ilanı açtırmamışsın, daha ürünü görmeden parayı göndermişsin. Dosyaya yeterli delil sunmamışsın, delil yetersizliğinden dava açılmamış. 2 yıldır aklın neredeydi, niye takip etmedin. Kendi suçunu sisteme yüklemeye çalışmışsın.
    İyi dilekleriniz için teşekkürler, umarım siz de buna benzer bir olay yaşamazsınız. Yaşarsanız bu mesajınızı hatırlarsınız.

    Yukarıda da bahsettiğim gibi bu tip satışlarda epey dikkat ederim, Gittigidiyor'dan ilan açtırdığım da çok oldu. İlandaki kullanıcının epey eski kayıt olması, ilan resim ve açıklamalarında bir gariplik olmamasından dolayı şüphe duymadan daha önce de defalarca yaptığım gibi havaleyle satın almak istedim. Olan oldu malesef.

    Dosyaya yeterli delil sunmamışsın diyorsunuz ama sunmadığımı nerden biliyorsunuz? Ya da yeterli delilden kasıt tam olarak nedir ve verdiğim bu bilgiler neden yeterli değil?

    2 yıldır aklın nerdeydi lafınız da bir garip. Bu tip olaylarda herkes savcılığa gitmem gerektiğini söylediği ve ben de öyle bildiğim için savcılığa gittim ve Kovuşturmaya gerek yok kararı daha bu hafta başında geldi. Bu karar gelmeden 2 sene içerisinde defalarca savcılığa gidip dosyamın durumunu sordum fakat soruşturma devam ediyor diyerek bir bilgi verilmedi.

    Son olarak, hırsızın hiç mi suçu yok?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naz_eg -- 27 Kasım 2019; 20:33:38 >




  • Ekşide birilerinin bir başlık altında yazdığı yorumda görmüştüm;

    Bu ülkede adalet bekleyeceğine Bülent Ersoy'dan ikiz bebek bekle.
  • Sahibinden sitesi bu dolandırıcılık olayına bir el atmalı diye düşünüyorum. En azından Forum.donanim gibi sıradan kullanıcılar içinde referans sistemi gibi bir şey oluşturmalı. Yani demek istediğim N11 sitesinde satıcının kaç yorum yapılmış, neler yazılmış, kaç yıldız verilmiş gibi, ayrıca yorum yapan kişilerin de profiline giriş yapılmalı. Ben forum'dan başka bir siteye direkt olarak güvenemiyorum.
  • Yetersiz delil derken görüşmelerini sadece telefon ile mi yaptın.
    Yazışmalarda yeterli deliller var mı yazılı olarak ve mahkeme açılınca da telefon konuşmaları da dinlenmiyor mu?

    Böyle bir karar nasıl verilebilir inanması zor.
    Sistemin hırsızı koruduğunu biliyorum zaten ama bir yerlere bunu dayandırmaları lazım en azından yetersiz delil vs. gibi
  • Hem telefonda görüştük, hem de whatsapp'ta yazıştık. Telefon görüşmesini kaydetmedim ama whatsapp kayıtlarını vermiştim. Artı paranın da onun hesabına gittiğine dair dekont verdim. Savcı, bu para niye senin hesabında diyemiyor mu acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahibinden gerçekten alternatifi olmayışının ekmeğini yiyor. Adamların umrunda değil. Bugün bir ilana denk geldim. Adam comfortline paketi highline olarak açmış. Mesaj attım bu comfortline değil mi diye cevaba bak. Donanımı olduğu için highline dan vermiş ilanı pişkin. Şikayet ettim ama ne olacak allah bilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veronicaa kullanıcısına yanıt
    dolandırıcı sana mal satıyor ve iban numarası veriyor ama verdiği iban numarası kendinin ki değil, aynı zamanda başka bir satıcıdan mal alırken iban numarası alıyor, senin yolladığın para o ibana gidiyor, dolandırıcı malını diğer satıcıdan alıp yok oluyor.
  • 1000 liranın üstünde olması gerektiğini nerenden uyduruyorsun?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.