Şimdi Ara

Sahibinden'de dolandırıcılık ve KOVUŞTURMAYA GEREK YOK kararı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
2
Favori
15.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • IOserI I kullanıcısına yanıt
    davayı açarken hukuki yardımı kimden aldın? avukat mı tuttun yoksa arzuhalci mi yardım etti çünkü anlattığın şeyler ortalama bir insanın bileceği şeyler değil
  • 3 dünya ülkesinde olağan bir durum,
  • Bu ülkede dolandırılmamak için her konuda uzman olmanız gerekiyor. Bu da mümkün olmadığına göre, eninde sonunda küçük veya büyük bir şekilde hepimizin başına geldi, geliyor ve gelecek.

    Bu olayları dışarıdan izlemek ile içinde olmak çok farklı. Ben de iş mahkemesi icra takibi vs süreçlerinden sonra bazı şeyleri acı da olsa anladım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zortak

    dolandırıcı sana mal satıyor ve iban numarası veriyor ama verdiği iban numarası kendinin ki değil, aynı zamanda başka bir satıcıdan mal alırken iban numarası alıyor, senin yolladığın para o ibana gidiyor, dolandırıcı malını diğer satıcıdan alıp yok oluyor.
    Şimdi net olarak anladım hocam. Çok şeytani bir yöntemmiş. Öyle dolandırılsam kafayı yerdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yer artık dolandırıcı doldu, suçları ispatlansa dahi ceza almayacaklarını bildikleri için istedikleri gibi at koşturuyorlar... Donanımhaberde referansı olanlar haricinde kimseyle alışveriş yapmıyorum. Çoğunuz gibi benim de ülkenin adaletine güvenim kocaman bir "0" .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 28 Kasım 2019; 0:33:17 >
  • Bu konuda bir çözüm getirilmeli alıcı da satıcı da mağdur olmadan işlem yapabilmeli get vs platformlardan çalışan ürünü alıp satıcıya aynı ürünün arızalısını geri iade ederek bu durumu istimar edenlere ve parayı alıp ürünü göndermeyenlere karşı bir yaptırım olmalı, çözüm getirilmeli Allah sonumuzu hayır eylesin.
  • Öncelikle Herkese Geçmiş Olsun Bahsetmiş Olduğunuz Siteler Üzerinden Siz Şahıslar İle Olaylar Yaşamışsınız Ben İse Resmi Ticaret Ünvanı Olan Yeri Yurdu Adresi İş Yeri Olan Şirket Tarafından Bir Serüven Yaşadım Resmi Olarak Kredi Kartım Üzerinden Ve Web Sitesi Üzerinden alalimbakalim.com Adlı Site Üzerinden Buzdolabı Almıştım Teslimat Süresi Bir Ayı Bulur Uyarısına Rağmen Fabrikaya Sipariş Geçiliyor Fabrika Ürünü Çıkarıyor Kendi Logistik Firması Üzerinden Adrese Teslim Ediyor Vs. Bir Ay Doldu Sonuç Gelişme Yok Ararım Açan Yok Sonuç Yok Vs. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına Belgelerimle Beraber Başvurdum Savcı Gülümseyerek İnternetten Alışverişmi Yapılır Magazada Yokmu Vs. Neyse Sonuç Geldi Kovuşturmaya Yer Yoktur Diye Bir Süre Zaman Geçti Telefon Üzerinden Ulaştım Firmaya Ankaraya Bilet Aldım Bir Saat Sonra Biniyorum Ve İş Yerinizde Olacaklardan Sorumlu Değilim Dedim Ciddi Bir Şekilde Paramı 3 İş Gününde Hesabıma Havale Ettiler 5-6 Ay Boyunca Paramı Kullanmaları Yanlarına Kar Olarak Kaldı Söylemek İlave Etmek Gerekmiyor Sanırım Daha Fazla Söze Ülkemizdeki Hukuk Sistemi Malesef Çok Kötü Durumda Avrupa Ülkelerine Kabul Edilebilecekmişiz Gibi Dürüst Yalansız Olmak Çok Zor Değil Ama İnsanoğlu Böyleyse Hukuk Ne Yapsın




  • Bu ülke öyle bir duruma gelmiş ki hiç kimse elini vicdanına koyupta olayın aslını araştırmak istemiyor.
    Dolandırıcılar hep kağıt üzerinde suçsuz görünüyor ve olan mağdura oluyor.
    Böyle adaletin içine osurayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ntabu

    Bu konuda bir çözüm getirilmeli alıcı da satıcı da mağdur olmadan işlem yapabilmeli get vs platformlardan çalışan ürünü alıp satıcıya aynı ürünün arızalısını geri iade ederek bu durumu istimar edenlere ve parayı alıp ürünü göndermeyenlere karşı bir yaptırım olmalı, çözüm getirilmeli Allah sonumuzu hayır eylesin.
    Sahibinden suya sabuna dokunmadan komisyon almak dışında çözüm üretmeli. Mesela ürün önce sahibindene ulaşıp kontrol edildikten sonra alıcıya ulaştırılabilir. Böylece satıcının da alıcının da içi daha rahat eder. Belki 2 kargolama işlemi olacaktır ancak anlaşmalı kargolarla ve gerekli uygun komisyon ayarlaması ile yapılamayacak şey değil. Biraz süreç uzayabilir tabi ve ayrıca kalite kontrol ekibi kurulması gerekeceğinden biraz masraf yapılması gerekecektir. Ancak bunu karşılayacak kadar kazandıklarına şüphe yok.




  • şu konunun açılması bile dolandırıcıları cesaretlendiriyor kim bilir kaç kişinin canı daha yanacak
  • Facebook ta 500tl kaptırdım bende 1 hafta önce adam numaramı engelliyor savcılığa gitmeye bile gerek görmüyorum bu iş hem şans hem güven işi oldu artık, böyle modeller olduğu sürece realite azalıcak ve kişiler zor mal satacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-32CAB5881

    En azından konunuz gündeme gelmiş. Ben 2 yıla yakındır güncel olarak düzenli sahibinden ve letgodan alışveriş yapıyorum. Çok şükür böyle birşey başıma hiç gelmedi ama her gün gözümün önünde insanların dolandırıldıgına şahit oluyorum ve ne sahibinden.com ne de letgo.com bu işe bir çözüm buluyorum. Şuan da en güncel sahibinden.com dolandırıcılıgını söyleyeyim. Özellikle dizüstü bilgisayar kategorisinde Kurumsal mağaza açıp veya hackleyip eski usul şehir dışında yarı fiyatına ilanlar açıyorlar normal kullanıcıya tereddüt etmeyen milletimiz kurumsal firmayı görünce aklından bile geçirmeden parayı yolluyor. Adamları aradım konuştum yüzlerine karşı hırsız olduklarını neden yaptıklarını sordum, bana hala kendilerini ispatlamaya çalışıyorlardı en son sövdü kapattı. Bunların Allah'ı yok ondan eminim. Sahibindeni aradım hatta tehdit ettim bunların önünü kesmeyen fırsat veren sizsiniz bir gün biri çıkar bu işi kovalar hepsi üstünüze kalır dedim hiç tınlamadılar letgo zaten hırsızların çaldıkları ürünleri okuttugu mekan olmuş güvenlik 0. Eğer bu iş kaçınılmaz ise umarım bari masum dürüst iyi insanları denk getirmezler.
    O sitede bu işi yapan bir ajan var tahminimce başkan, üyelik yaptırmayan 1-2 yıllık firmaların hesabını kullanarak farklı mağaza ismi verip 1-2 yıllık rozet vererek müşteriyi yanıltan haksız kazanç sağlayan bir çalışan olduğunu düşünüyorum lütfen dikkat edelim derim, ben 1 tanesini yakaldım öyle piyasanın altında fiyat vermiş adam whatsapptan msj atıp dükkanın dış cepheden resmini cekip kartvizit resmini at diyorum bana herhangi bir mağazanın içinden müşterilerle çekilmiş resimlerini atıyor basıyorum küfrü çakala sonra engelliyor




  • Veronicaa kullanıcısına yanıt
    O yüzden para transferlerinde açıklama alanına açık açık "şu sitedeki şu ilan nolu şu ürünün bedelidir" benzeri yazmak gerekiyor. Çünkü sitelerde nickname ya da firma adı varken IBAN'la transferlerde kişi ismi giriliyor. Böyle bir dolandırıcılığa müsait sistem. açıklama eklenirse en azından diğer satıcı olaya uyanabilir. Ya da neden bu bedeli kabul edip başka ürünü başka birine gönderdin diye ondan hesap sorulabilir.
  • GET için de çok fazla fark talep ediyorlar. Yok kredi kartı payı yok şu payı yok bu payı derken %10 civarı oluyordu sanırım değil mi? Oysaki sadece parayı elinde 3 gün tutuyor olması bile firmaya deli para kazandırır. En azından nakit gönderimerde %1-2 gibi bir fark alsalar.
    (Çoktandır GET ile birşeyler almadım o yüzden belik değişmiştir bilemiyorum.)
  • Bence mahkeme kararını eksik paylaşmışsın.kanıtlar sağlamsa savcılık dava açardı.özelden mahkeme sonucunu atarsan yardımcı olabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batmanlı

    Öncelikle Herkese Geçmiş Olsun Bahsetmiş Olduğunuz Siteler Üzerinden Siz Şahıslar İle Olaylar Yaşamışsınız Ben İse Resmi Ticaret Ünvanı Olan Yeri Yurdu Adresi İş Yeri Olan Şirket Tarafından Bir Serüven Yaşadım Resmi Olarak Kredi Kartım Üzerinden Ve Web Sitesi Üzerinden alalimbakalim.com Adlı Site Üzerinden Buzdolabı Almıştım Teslimat Süresi Bir Ayı Bulur Uyarısına Rağmen Fabrikaya Sipariş Geçiliyor Fabrika Ürünü Çıkarıyor Kendi Logistik Firması Üzerinden Adrese Teslim Ediyor Vs. Bir Ay Doldu Sonuç Gelişme Yok Ararım Açan Yok Sonuç Yok Vs. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına Belgelerimle Beraber Başvurdum Savcı Gülümseyerek İnternetten Alışverişmi Yapılır Magazada Yokmu Vs. Neyse Sonuç Geldi Kovuşturmaya Yer Yoktur Diye Bir Süre Zaman Geçti Telefon Üzerinden Ulaştım Firmaya Ankaraya Bilet Aldım Bir Saat Sonra Biniyorum Ve İş Yerinizde Olacaklardan Sorumlu Değilim Dedim Ciddi Bir Şekilde Paramı 3 İş Gününde Hesabıma Havale Ettiler 5-6 Ay Boyunca Paramı Kullanmaları Yanlarına Kar Olarak Kaldı Söylemek İlave Etmek Gerekmiyor Sanırım Daha Fazla Söze Ülkemizdeki Hukuk Sistemi Malesef Çok Kötü Durumda Avrupa Ülkelerine Kabul Edilebilecekmişiz Gibi Dürüst Yalansız Olmak Çok Zor Değil Ama İnsanoğlu Böyleyse Hukuk Ne Yapsın
    Olabilir, bir tanesi mağazanın içerisinde alt mağaza danışmanı olarak ilan veriyordu bende asıl mağaza sahiplerine ait olan ilanlardan birine mesaj atıp durumu anlattım hemen ilanları kaldırıp şifreyi değiştirdi. Aklıma ilk gelen alt mağaza danışmanlıgını başka birine kiraya mı vermiş olmalarıydı sordum hayır dedi hiçbir şeyden haberleri yoktu. Ya mağazaların şifresini kırıyorlar ya da içerden biri bilgi sızdırıyor olabilir. Ama iş kurumsal firma dolandırıcılıgına döneceği için illa ki birileri bu işi kovalayacak mağazadan sonuç çıkmazsa işin sahibindene kalma ihtimali oldugu için umarım onların başına da bu belayı sararlar.




  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Karar şu an evde, akşam göndereyim inşallah.
  • Ben de yıllardır gerektikçe ikinci el bir şeyler alırım satarım. Genelde forumdan olunca hiç sıkıntı yaşamadım, sahibinden üzerinden yaptıklarım da hep eldendi. Hatta bir defa başka bir forumda satıcı ürünleri gönderdi, parasını bir ay sonra verirsin, sıkıntı yok dedi, ürünler de sorunsuzdu, ben de vaktinde gönderdim.

    Geçenlerde robotik süpürge alayım dedim, evet fazla ucuzdu, dikkatimi çekmesi gerekirdi, 7 senelik bir üyelik, öncelikle elden satmak istediğini söyleyen bir açıklama görünce ve "kim robotik süpürge ile dolandırıcılık yapar" düşüncesiyle transfer yaptım. Aynı senaryo, engelledi her yerden. İşin enteresan kısmı, ertesi gün eşim müşteri gibi yaklaştığında TC kimlik no vs vermekten imtina etmedi. Başka bir hatam, transfer yaparken açıklama kısmına bir şey yazmamaktı, mutlaka bedelin ne için ödendiğini yazmak gerekiyor.

    Bütün yazışmalar, vs çıktıları alıp savcılığa suç duyurusunda bulundum, verdikleri kağıtta hedef sonuç süresi 365 gün diyor. Bence uzun, ama yine de kabul edilebilir, hem paramı geri alayım hem de böyle rahat rahat insanları çarpmaya devam etmesinler diye umuyorum.

    Bu arada, konudaki rekor bende sanırım, 1600 TL kaptırdım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 28 Kasım 2019; 11:54:18 >




  • Geçmiş olsun. GET'siz ürün almıyorum ben. Adam get açmazsa da başka ürüne bakıyorum. Geçen gün 1000 liraya 40 kiloluk ses sistemi aldım. 90 lira komisyon ödedim 48 lira kargo ücreti ödedim. Ürün sağlamca geldi çalıştı ürünü onayladım. Herkes memnun. Çok zorlamamak lazım olmayan şeyler için başka zaman yada başka kişiden almak lazım. 50-100 lira fazla verip eldeki paradan olmamak lazım.

    Dikkatli olmakta garantiye almakta fayda var.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.